مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان کرمان گفت: طرح جامع نان سالم در کرمان موفقیت آمیز بوده و در این راستا تاکنون بیش از 95 درصد نانوایی های این استان ساماندهی شده است.
مجید نژادبیگلری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یکپارچه شدن نانوایی های استان کرمان در دستور کار قرار دارد و اکنون بیش از 95 درصد بستر این اقدام مهم و تاثیرگذار در سلامت جامعه مهیا شده است.
وی با بیان اینکه نانوایی مجوزدار بسترسازی نشده در استان کرمان وجود ندارد اظهار کرد: نانوایی های بدون مجوز باید هر چه سریعتر نسبت به دریافت مجوزهای لازم اقدام کنند در غیر این صورت مجبور به تعطیل کردن این نانوایی ها هستیم.
وی ادامه داد: نانوایی های بدون مجوز به دلیل اینکه آرد و نان تولیدیشان مورد تایید شرکت غله و خدمات بازرگانی استان کرمان نیست، تعطیل می شود.
وی تاکید کرد: مردم نان مورد نیاز خود را از نانوایی های دارای مجوز، نشانه و درجه تهیه کنند.
نژادبیگلری گفت: 2 هزار و 500 نانوایی در استان کرمان فعالیت می کند که حدود 400 نانوایی آزاد پز و سایر نانوایی ها دولتی هستند.
وی افزود: طرح جامع نان سالم در کرمان صدها طرح دیگر را در خود جای داده و موجب شده که نمره کیفی نان استان کرمان به طور چشمگیری افزایش یابد.
وی خاطرنشان کرد: سازمان بهداشت جهانی (who) نیز طرح جامع نان سالم در کرمان را تحسین و این طرح را یکی از اقدامات مثبت وزارت بهداشت ایران عنوان کرده است.
وی با بیان اینکه مباحث آموزشی و وضعیت سیلوهای گندم در استان کرمان به طور دوره ای پایش می شود عنوان کرد: در راستای اجرای این طرح نظارت بر کیفیت نان به طور مستمر انجام می شود.
وی تصریح کرد: قیمت هر کیلو آرد برای نانوایی های دولتی پز 805 تومان است که با هزینه حمل آن هر کیسه آرد برای نانوا حدود 34 هزار تومان هزینه در بر دارد.
وی اضافه کرد: نانوایی های آزادپزی که مجوز فعالیت دارند این آرد را به صورت نیم یارانه ای و 10 هزار تومان بیشتر از نرخ دولتی تهیه می کنند.
وی در زمینه وضعیت ذخیره گندم نیز اظهار کرد: در استان کرمان برای هفت ماه آینده ذخیره گندم وجود دارد.
نژادبیگلری با بیان اینکه استاندار کرمان روستای ده زیار را به عنوان الگوی اقتصاد مقاومتی در زمینه پخت نان معرفی کرده است خاطرنشان کرد: نان ده زیار این ظرفیت را دارد که ثبت جهانی شده و برای آن برندسازی شود لذا باید تمام معیارها و مسائل بهداشتی در تولید این نان رعایت شود تا بتوانیم از آن حمایت کنیم.
وی بیان کرد: در این روستا حدود 50 زن نانوا کار پخت نان را بر عهده دارند که در بازدیدی که چند روز قبل از ده زیار داشتیم با 26 نفر از آنها دیدار کردیم.
وی با بیان اینکه استاندار کرمان بر مردمی کردن اقتصاد این استان تاکید ویژه ای دارد تصریح کرد: شرکت غله و خدمات بازرگانی استان کرمان نیز این آمادگی را دارد که تمام نانواهای این منطقه را در محل روستای ده زیار آموزش دهد.
طرح جامع نان سالم با نظارت از مزرعه تا سفره طی مدت پنج سال در کرمان در حال اجراست و نانوایی های این استان به درجه های طلایی، نقره ای و برنزی تقسیم بندی شده است.
پیش نویس سند امنیت غذایی استان کرمان اسفند سال 93 تهیه شد.