کد خبر: ۲۷۳۲۴
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
ارسال به دوستان
ذخیره
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان:
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت:در بلند مدت و حتی میان مدت، نمی‌توان هم حجم نقدینگی را افزایش داد، هم نرخ بهره را کنترل کرد، (باید به هزینه تامین مالی بنگاه‌های تولیدی هم توجه شود) هم نرخ ارز را سرکوب نمود و هم ورود و خروج سرمایه را مدیریت کرد اما ظاهرا به نظر می رسد که انتظار بانک مرکزی و دولت بر این بوده و می‌خواهند همزمان دو سر اَلا کلنگ را پایین نگه دارند!
رییس دانشکده فنی و حرفه‌ای شهید چمران کرمان و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت:در بلند مدت و حتی میان مدت، نمی‌توان هم حجم نقدینگی را افزایش داد، هم نرخ بهره را کنترل کرد، (باید به هزینه تامین مالی بنگاه‌های تولیدی هم توجه شود) هم نرخ ارز را سرکوب نمود و هم ورود و خروج سرمایه را مدیریت کرد اما ظاهرا به نظر می رسد که انتظار بانک مرکزی و دولت بر این بوده و می‌خواهند همزمان دو سر اَلا کلنگ را پایین نگه دارند!.

دکتر"حسین مهرابی" در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه کویر، درباره وضعیت بازار ارز اظهار کرد: گرچه بازار پول، بازار ارز و بازار سرمایه، از طریق برخی متغیرها مانند نرخ بهره، شاخص بورس، قیمت نفت، قیمت طلا و ... به هم ارتباط دارند، اما ذاتا کارکردها و ویژگی‌های جداگانه‌ای دارند، ولی بانک مرکزی و دولت سعی دارند با مداخله دستوری و از طریق شیفت یا انجماد نقدینگی (پیش فروش سکه، نرخ‌های بهره دستوری و بالا و ...)، و با تصور ارتباط بیش از اندازه این بازارها، بازار ارز را کنترل کنند.

وی با بیان اینکه ارتباط این بازارها در بلند مدت، کمتر از کوتاه مدت است؛ اما بانک مرکزی و دولت، از راه حل‌های کوتاه مدت و با بیش برآورد انتظارات، انجام می‌دهند، تصریح کرد: از نظر بنده این‌ها درمان‌های موقتی بوده و در جاهایی هم بنا به دلایل سیاسی، امنیتی و حتی اقتصادی لازم است، اما مانند این است که مرتب مسکن مصرف کنیم تا یک درد ریشه‌ای و اساسی، درمان شود.

این استاد اقتصاد دانشگاه شهید باهنر کرمان بیان کرد: به‌بیان دیگر در بلند مدت و حتی میان مدت، نمی‌توان هم حجم نقدینگی را افزایش داد، هم نرخ بهره را کنترل کرد، (باید به هزینه تامین مالی بنگاه‌های تولیدی هم توجه شود) هم نرخ ارز را سرکوب نمود و هم ورود و خروج سرمایه را مدیریت کرد.

وی با بیان اینکه ظاهرا به نظر می رسد که انتظار بانک مرکزی و دولت بر این بوده و می‌خواهند همزمان دو سر اَلا کلنگ را پایین نگه دارند! اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین ابزارهای اقتصادی برای تحریک مثبت بخش واقعی اقتصاد، عبارت از قدرت مدیریت و کنترل مقامات پولی بر نرخ بهره است که  کارایی آن در اقتصاد ایران، مشکوک و محدود بوده و به نظرم بسیار کمتر از انتظار بانک مرکزی و دولت است. زیرا در شرایط حجم نقدینگی بالا (با سرعت گردش کم) و شرایط نه چندان مطلوب بانک‌ها، تغییر دستوری نرخ بهره، لااقل در بلند مدت و حتی میان مدت، فاقد اثرگذاری لازم است.

وی ادامه داد: همچنین تورم، عدم اعتماد به سیستم بانکی، فرار سرمایه، ریسک اقتصادی و ... نیز به عنوان فاکتورهای کمکی، در کاهش این اثربخشی موثرند.

مهرابی با بیان اینکه این وضعیت خیلی برای جامعه خوشایند نبوده و حتی دلهره آور است، افزود: ممکن است امروز کمیسیون اقتصادی مجلس، رییس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد، به راه حل‌هایی برسند تا برای چندماه مسکنی تزریق شود، ولی باور کلی بر این است که درمان‌های موقتی، برای همیشه پاسخگو نیست.

این استاد اقتصادعنوان کرد: به نظرم راه اصلی مسئله این است که مجلس شورای اسلامی، بانک مرکزی و دولت، باید یک برنامه هماهنگ، واقع بینانه، دارای زمان بندی مناسب، علمی و عملیاتی و با در نظر گرفتن همه جوانب مانند دیپلماسی خارجی، شوک‌های نفتی و ... تدوین نمایند که کمتر دستخوش شوک¬های شدید، نوسانات غیر منطقی و نوسانات بیش از حد گردد (البته باید نوسانات واقعی بازار در زمان مقتضی را در خود هضم نماید).

این استاد اقتصاد گفت: در این برنامه عمدتا نیاز به کارهای زیرساختی است که از جمله می‌توان به تعادل بخشی عرضه و تقاضای ارز همراه با ذخایر احتیاطی، تقویت بنیان‌های ارز آوری پایدار و غیر نفتی، ساماندهی صرافی‌ها و اصلاح قوانین و شفاف سازی آن‌ها، کنترل قاچاق ارز و کالا، شناسایی عوامل موثر بر فرار سرمایه و سیاست‌های کاهش آن (مثل عدم برگشت ارز حاصل از صادرات و ...)، اصلاح قوانین و نظام بانکی، عدم دسترسی و استفاده دولت از مابه التفاوت نرخ ارز (نرخی که در بودجه آمده است با نرخ سنا) (با توجه به برخی شائبه‌ها در زمینه منتفع شدن دولت از افزایش قیمت دلار) و…  اشاره کرد. هرچند با وجود برخی مشکلات و رانت¬ها، کار خیلی پیچیده است.
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
همتی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۱
0
0
مگر شما حقوق بگیرا می گذارید که ارز نرخ واقعی اش رو پیدا کنه؟
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

انسداد 10 راه روستایی در بم و آبگرفتگی برخی از منازل روستایی

جدیدترین قیمت طلا، سکه و ارز در بازار

کشف مواد مخدر و سلاح جنگي از قاچاقچیان مواد مخدر در ریگان

روستای چاه‌غلامعلی زرند مسدود شد  

رفع ۱۶ نقطه حادثه‌خیز و اجرای پل عابر پیاده در پنج نقطه حادثه‌خیز شهر کرمان

پیش‌بینی هواشناسی از وضعیت هوای کرمان طی امروز و فردا / روند افزایش دما از روز یکشنبه

نتایج اولیه کنکور ۱۴۰۳ نیمه مرداد اعلام می‌شود

سیل و بارندگی  ۱۳۳ میلیارد تومان به بخش کشاورزی عنبرآباد خسارت وارد کرد

باند سازمان يافته قاچاق سوخت در کرمان منهدم شد

رقابت بیش از ۱۲ هزار داوطلب کرمانی در نوبت اول کنکور

پربازدید ها

آخرین وضعیت آبی سدهای کرمان پس از بارندگی های اخیر

ضرورت شناسه یکتا برای تمامی فعالان اقتصادی؛ کسب‌وکارهای بدون شناسه یکتا قانونی نیست

قیمت انواع سکه و طلا سه شنبه 4 اردیبهشت 1403

کاهش حقوق کارگران با تعطیلی روز پنجشنبه تخلف است

مشترکان خوش مصرف برق خانگی جوایز نقدی و خودرو دریافت خواهند کرد

هشدار مهم به یارانه‌بگیران/ این پیامک‌ها جعلی است

معاون استاندار کرمان: از زمان واگذاری معادن زغال سنگ کرمان، هیچ توسعه‌ای در آن اتفاق نیفتاده است

سیل و بارندگی  ۱۳۳ میلیارد تومان به بخش کشاورزی عنبرآباد خسارت وارد کرد

جدیدترین قیمت طلا، سکه و ارز در بازار

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)