کد خبر: ۲۷۶۷۰
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۲
ارسال به دوستان
ذخیره
کشور ما با بحران جدی آب مواجه است و در این میان 6 کلانشهر اصفهان،‌ یزد،‌ بندرعباس،‌ شیراز، کرمان و بوشهر بیش از همه در وضعیت بحرانی هستند .
 کشور ما با بحران جدی آب مواجه است و در این میان 6 کلانشهر اصفهان،‌ یزد،‌ بندرعباس،‌ شیراز، کرمان و بوشهر بیش از همه در وضعیت بحرانی هستند .

امسال در کشور حدود 43 درصد کاهش بارندگی و 78 درصد کاهش بارش برف داشتیم؛ به گونه ای که می توان گفت امسال در کشور هیچ برفی برای ذوب شدن نداشتیم.

این در صورتی است که سرانه آب کشوربرای هر نفر سالانه 5500 مترمکعب در سال 55 به میزان 1700 مترمکعب در سال 85 رسیده و اکنون این رقم به زیر 1500 مترمکعب است. همچنین میزان آب سالانه در دسترس کشور از بارش ها از 130 میلیارد مترمکعب در 10 سال گذشته به 100 میلیارد متر مکعب رسیده است.

لازم به ذکراست که با وضعیت بارش ها در کشور 34.5 میلیون نفر در 334 شهر در تابستان امسال در معرض تنش آبی قرار خواهند گرفت .

امسال حدود 45 درصد مخازن سدهای کشور پر و بیش از 50 درصد این سدها خالی هستند که این موضوع می تواند منابع آبی و همچنین صنایع کشور از جمله کشاورزی را با چالش بحران آب رو به رو کند .

کمبود بارش ها بیشتر در محدوده فلات مرکزی ایران بوده که حدود 52 درصد کاهش بارندگی داشته؛ این در حالی است که فلات مرکزی ایران با استقرار جمعیت شهری حدود 32 میلیون و 400 هزار نفری بحرانی ترین وضعیت آبی را در سال 97 تجربه می کند.

معاون مدیرکل دفتر برنامه ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو اظهار کرد: از دهه 70 برای کمبودآب در منطقه هشدارهای لازم داده شده بود، اما با توجه به گسترش صنایع آب بر و افزایش تولید محصولات کشاورزی و همچنین افزایش و تراکم جمعیت، این هشدارها جدی گرفته نشد و روز به روز این وضعیت وخیم تر شد که حالا ما شاهد بحرانی شدن وضعیت آب در منطقه هستیم.

وی افزود: باید این واقعیت را باید بپذیریم که کشور ایران یک کشور کم آب است و کمبود آب در سال های اخیر به دلیل خشکسالی نمود بیشتری پیدا کرده است.

فهمی ادامه داد: با توجه به منابعی که کشور ما دارد، باید برای هر کدام از آن ها آبی در نظر گرفته شود و این زمانی محقق می شود که ما با کمبود آب مواجه نباشیم .

وی افزود: متاسفانه کشور ایران حدود 88 درصد از منابع تجدید پذیر خود را استفاده کرده و همین امر کشور را به بحران آبی رسانده است.

فهمی اظهار کرد: زمانی از کم آبی حرف می زنیم، به امنیت آبی، غذایی و ملی اشاره داریم. موضوعات آبی به خصوص در منطقه خاورمیانه پتانسیل این را دارد که به سرعت به بحران های بزرگتری محیط زیستی، اقتصادی و اجتماعی تبدیل شوند .

وی افزود: صنایع در کل کشور حدود 2 میلیارد مترمکعب آب مصرف می کنند، در حالی که بزرگترین مصرف کننده آب ما بخش کشاورزی است که از نظر اقتصادی نیز این بخش بسیار ضعیف است .

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو بیان کرد: کشور ایران به دلیل وجود بحران آبی باید در بخش کشاورزی تغییراتی انجام دهد. حتما باید محصولاتی تولید شود که نیاز کمتری به آب داشته و همچنین باید در مدیریت آبی در این بخش توجه بیشتری صورت گیرد. به عنوان مثال نباید در همه جای کشور کشت برنج داشته باشیم، چرا که این محصول به آب فراوانی نیاز دارد و کشت برنج آسیب فراوانی به منابع آبی خواهد زد.


برچسب ها: آب ، کم آبی ، کرمان
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

آتش سوزی بیش از یک هکتار از اراضی منابع طبیعی راین

مرد میانسال مفقود شده بعد از 5 روز پیدا شد

سهمیه سوخت مناطق دارای انشعاب گاز قطع می‌شود

آخرین پیش بینی هواشناسی از وضعیت جوی کرمان

نجات معجزه‌آسای کودک ربوده شده بمی از دست آدم‌ربایان

زمان آغاز پیش فروش بلیت قطارهای مسافری اعلام شد

آزاد سازي بیش از 3 هزار و 500 مترمربع اراضي ملي در کرمان

اشتغال در شرکت‌های متوسط و کوچک باید تقویت شود

ساعت آغاز به کار ادارات کرمان در ماه رمضان تغییر کرد

خواب‌آلودگی و خستگی علت اصلی بروز تصادفات در ایام نوروز

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)