کد خبر: ۲۷۶۷۲
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۷
ارسال به دوستان
ذخیره
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان از مردم خواست از خرید و مصرف قارچ به صورت فله ای خودداری کنند.
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان از مردم خواست از خرید و مصرف قارچ به صورت فله ای خودداری کنند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمان حمیدرضا گلزاری گفت: قارچ مصرف شده توسط افرادی که طی ماه اخیر در استانهای مختلف جان خود را از دست داده اند بر اساس اعلام ستاد مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و داروی کشور و با توجه به علائم گزارش شده از انواعی بوده که تا حدودی به قارچ های خوراکی شباهت داشته و می تواند در کنار آنها در محل رویش وجود داشته باشد.

وی به مردم توصیه کرد: از مصرف قارچ های خود رو مخصوصا قارچ هایی که در کنار تنه درختان (خصوصا درختان خشک) می رویند و یا قارچ های جمع آوری شده توسط افراد عادی و قارچ هایی که به صورت فله ای عرضه می شوند خودداری کنید.

مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: شهروندان فقط قارچ هایی را که توسط مراکز مجاز و در بسته بندی های دارای مجوز سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت قرار دارد مصرف کنند. 

گلزاری تاکید کرد: شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی آن و بر اساس خصوصیات ظاهری مثل رنگ، بو، مزه، شکل و قوام آن بسیار مشکل و فقط توسط کارشناسان و متخصصان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است لذا به تشخیص افراد عادی در تشخیص انواع سمی قارچ از انواع خوراکی آن توجه نکنید.

گلزاری خاطر نشان کرد: مصرف قارچ ها توسط پرندگان و سایر جانواران اهلی و وحشی نشان دهنده غیر سمی بودن قارچ ها برای انسان نیست. 
وی تاکید کرد: هرگز قارچ ها را به صورت خام و به مقدار زیاد مصرف نکنید. 

مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه، در پاسخ به اینکه آیا سموم با حرارت از بین می روند گفت: برخی از سموم موجود در قارچ ها در برابر گرما مقاوم است و با فرآیندهای آماده سازی و پختن غذا مثل کباب کردن، آبپز کردن، سرخ کردن، بخار پز گردن و غیره از بین نمی روند. 

وی به مردم توصیه کرد: در صورت بروز نشانه ها و علائم گوارشی مثل اسهال، استقراغ و تهوع پس از مصرف قارچ خوراکی، هرچه سریع تر بیمار را به مراکز تخصصی سم شناسی بالینی و مسمومیت ها منتقل کنید.

وی افزود: در صورتی که علائم گوارشی به صورت تاخیری یعنی با فاصله بیش از 6 ساعت از مصرف قارچ رخ دهد، این دسته قارچ ها مسمومیت به مراتب بیشتری دارند و منجر به نارسایی های کبدی و حتی مرگ می شوند.

گلزاری گفت: در صورت امکان نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی کادر پزشکی در بیمارستان به همراه داشته باشید.
برچسب ها: قارچ سمی
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

دستگیری عاملان تیراندازی منجر به جرح 2 شهروند در کهنوج

قیمت طلا، سکه و ارز پنجشنبه ۳۰ فروردین‌ ۱۴۰۳

یک عادت مهم برای کاهش تاثیر استرس بر قلب

نجات 16 خودروی گرفتار در سیلاب توسط عوامل راهداری جنوب کرمان

هلالی‌های محیط ‌زیست کرمان آبگیری شدند

حضور بیش از 70 تیم گشت پلیس راه در محورهای بارانی استان کرمان

معاون وزیر آموزش و پرورش: امکان افشای سوالات آزمون‌های وزارت آموزش و پرورش غیرممکن است

محور فاریاب _کهنوج بازگشایی شد

سهامداران عدالت بخوانند/ جزییات تازه درباره واریز مرحله سوم سود اعلام شد

رییس کل دادگستری کرمان: وضع برخی از قوانین؛ موجب سنگ‌اندازی در تولید می‌شود / اگر از ظرفیت‌های کرمان استفاده شود، بخش زیادی از مشکلات اقتصادی استان و کشور رفع می‌شود

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)