کد خبر: ۲۷۸۰۵
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۱
ارسال به دوستان
ذخیره
پس از خروج غول فرانسوی از ایران
٣٠ درصد بازار ایران در تسخیر سه محصول پرفروش پژو است بلافاصله پس از خداحافظی پژو قیمت پرشیا ٢٠٦ و ٤٠٥ تا ١٥ درصد افزایش داشته است قطعات چینی مراجعه پژو به تعمیرگاه های ایران را زیادتر می کند بعد از توافق هسته‌ای تغییری در کیفیت محصولات داخلی ایجاد نشد

شهروند نوشت|  پژو برای دومین‌بار از ایران می‌رود. غول فرانسوی که بیش از ٣٠‌درصد از بازار ایران را در اختیار دارد، حالا نگرانی‌هایی در میان طرفداران خود ایجاد کرده است. طرفدارانی که در سال‌های ٩١ و ٩٢ گرفتار پژوهایی با قطعات چینی و تعمیرگاه‌ها شدند. حالا که پژو به صورت رسمی خداحافظی‌اش را اعلام کرده، دوباره برای خریداران ایرانی دغدغه‌های سال‌های تحریم تکرار شده است. آیا کیفیت و تیراژ پژو پارس، ٤٠٥ و ٢٠٦ به‌عنوان ٣ محصول پرفروش بازار ایران افت می‌کند؟ این موضوع درحالی رخ می‌دهد که کارلوس تاوارس، سکاندار پژو- سیتروئن در دیدار خود با محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت دولت یازدهم جلوی دوربین خبرنگاران گفته بود؛ «پژو برای ایران سنگ‌‌تمام می‌گذارد» اما حالا دوباره پژو ثابت کرد که او و هم‌تیمانش در صنعت خودروی فرانسه، هنوز هم قابل اعتماد نیستند.

سهم ٣٠‌درصدی پژو از بازار ایران
پژو حدود ٣٠‌درصد بازار ایران را در اختیار دارد. آمارها نشان می‌دهد که ٣ محصول پژو پارس، ٢٠٦ و ٤٠٥ بعد پراید و تیبا٢‌، هاج‌بک پرفروش‌ترین محصولات خودروی ایران است. آن‌گونه که فربد زاوه کارشناس خودرو به «شهروند» می‌گوید؛ خروج پژو از ایران به‌طور قطع قیمت محصولات این برند را افزایش داده و تأمین قطعات مورد نیاز آن را با مشکل مواجه می‌کند. به گفته او، در سال‌های نخست تحریم آمریکا در سال‌های ٩١ و ٩٢ ناچار بودیم قطعات پژو را از تولیدکنندگان دست‌چندم چینی تأمین کنیم. ضمن این‌که با توجه به این‌که برخی از قطعات سمند و رانا هم قطعات مشترک با پژو دارند، به‌طور قطع با مشکل گرانی و افت کیفیت مواجه می‌شوند‌. البته تمامی مشکلات به همین‌جا ختم نمی‌شود؛ چراکه افزایش قیمت محصولات درشرایطی که قدرت خرید مردم به پایین‌ترین حد خود رسیده است، به کاهش خرید و افت تیراژ و بحران نقدینگی در میان جاده مخصوص‌نشین‌ها منجر خواهد شد.

البته هرچند که این کارشناس خودرو رفتار این روزهای شریک بدعهد فرانسوی را تنها برای امتیازگرفتن بیشتر می‌داند، اما معتقد است خروج پژو از ایران، یک سیگنال منفی بزرگ برای سرمایه‌گذاران صنعت خودرو بوده و ممکن است به خروج رنو از بازار ایران ختم شود.

خودروهای برجامی پژو نیامده رفتند!
سه محصول که قرار بود پژو در ایران تولید کند، خودروهای پژو ٢٠٨، پژو ٣٠١ و پژو ٢٠٠٨ بود. خودروهایی که تولید آنها بعد از گذشت ٢‌سال از امضای قرارداد در ایران در حد حرف ماند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که تاکنون تنها حدود ٢‌هزار دستگاه پژو ٢٠٠٨ در ایران تولید و به فروش رسیده و خط تولید پژو٣٠١ درحال آماده‌سازی است، اما محصول سوم که همان پژو٢٠٨ است، هیچ اقدامی برای تولید آن صورت نگرفته است.

دغدغه‌های خودرویی سال‌های ٩١ و ٩٢
پژوی ساخت‌ سال‌های ٩١ و ٩٢ را نخرید « این دیالوگ رایج سال‌های تحریم بین مشتریان ایرانی بازار خودرو بود. آن‌گونه که کارشناسان صنعت خودرو می‌گویند، تأمین قطعات پژو در سال‌های نخست خروج این شریک بدعهد فرانسوی از ایران از تولیدکنندگان دست‌چندم چینی صورت می‌گرفت و پژو هیچ تضمینی بابت کیفیت این محصولات نداشت. از آتش‌سوزی‌های مکرر و جان‌باختن مردم به دلیل نقص فنی خودروهای پژو۴۰۵ گرفته تا قطعات چینی به دلیل خروج یکباره این شرکت فرانسوی از صنعت خودروی ایران در دوران تحریم‌های ‌سال ۹۱، جان بسیاری از مردم را گرفت.
حالا به نظر می‌رسد که با خروج آمریکا از برجام، قطعات بی‌کیفیت چینی به خط تولید جاده مخصوصی‌ها دوباره راه یابند و دوباره شاهد گسترش نمایندگی‌های فروش خودروهای خارجی در ایران باشیم که نه می‌توانند به صورت مستقیم از کشور مبدأ خودرو وارد کنند و نه شرکت مادر آنها را تأیید می‌کند. موضوعی که همیشه درنهایت دود آن به چشم مصرف‌کننده نهایی رفته که باید خودرویی را بسیار گران‌تر از ارزش واقعی و با خدماتی بسیار ضعیف‌تر از حق خود بخرد.

مالکان پژو ٤٠٥
بیشتر از همه به تعمیرگاه می‌روند
برجام هم نتوانست دردی از بی‌کیفیتی محصولات پژو در ایران دوا کند، این نکته را علیرضا نیک‌آیین، رئیس اتحادیه مکانیسین‌های خودرو درحالی به «شهروند» می‌گوید که بسیاری گمان می‌کردند با لغو تحریم‌های اقتصادی علیه ایران پای محصولات درجه یک پژو به خودروهای جاده مخصوص‌نشین‌ها باز شود. اما آن‌گونه که فعالان بازار می‌گویند بعد از توافق هسته‌ای تغییری در کیفیت محصولات داخلی ایجاد نشد و تامین قطعات جاده مخصوص‌نشین‌ها به همان روش‌های قبلی و از همان تولیدکنندگان قبلی صورت می‌گرفت.

او همچنین در پاسخ به این سوال که تامین قطعات پژو در سال‌های تحریم توسط تولیدکنندگان چینی صورت می‌گرفت، گفت: این‌که کیفیت یک محصولی در برهه زمانی دچار مشکل شود، چیزی طبیعی در صنعت خودروسازی است و فراخوان‌هایی که از طرف غول‌های این صنعت برای اصلاح مشکلات داده می‌شود، این ادعا را به خوبی ثابت می‌کند. اگر کیفیت محصولات پژو در سال‌های ٩٠ و ٩١ مشکل پیدا کرد، دلیل را نه در قطعات چینی بلکه در سفارش خودروسازان باید جست‌وجو کرد. اگر از چشم بادامی‌ها جنس باکیفیت طلب کنیم، جنس باکیفیت هم تحویل می‌گیریم.
به گفته این فعال بازار درحال حاضر ٩٠‌درصد قطعات پژو داخلی‌سازی شده و تنها ١٠‌درصد آن از محل واردات تامین می‌شود.

آن‌گونه که نیک‌آیین می‌گوید: دارندگان پژو ٤٠٥ در خانواده پژو بیشترین مراجعه را به مکانیک‌ها دارند و بیشترین خرابی در قطعات این محصول رخ می‌دهد. خودرویی که به گفته او محصول دهه ٧٠ میلادی است و امروز بعد از حدود ٥٠‌سال هنوز در ایران تولید می‌شود و به دلیل نبود تنوع خودرویی اتفاقا طرفداران زیادی دارد. پژو ٢٠٦ بعد از ٤٠٥ را می‌توان بی‌کیفیت‌ترین محصول خانواده پژو و ٢٠٠٧ را بهترین محصول دانست.

پژو در بازار ایران ١٥‌درصد گران‌تر شد
قیمت محصولات پژو در بازار حدود ١٠ تا ١٥‌درصد گران‌تر شد. آن‌گونه که کاظم محمدی‌نیک‌خواه، عضو هیأت‌مدیره اتحادیه فروشندگان خودرو به «شهروند» می‌گوید: تولیدکنندگان داخلی قیمت محصولات خانواده پژو را بعد از اعلام موضع این شرکت فرانسوی نسبت به خروج از ایران تغییری نداده‌اند، اما بازار اعتنایی به قیمت کارخانه نداشته و در روزهای گذشته حدود ١٠‌درصد بالاتر رفته است.

آن‌گونه که این فعال بازار می‌گوید درحال حاضر پژو ٤٠٥ که قیمت کارخانه‌ای آن ٣٠‌میلیون تومان است، به قیمت ٣٤‌میلیون تومان در بازار خرید و فروش می‌شود. پژو ٢٠٦ تیپ ٢ و تیپ ٥ هم ٣٩‌میلیون تومان و ٤٤‌میلیون تومان عرضه می‌شود، این درحالی است که قیمت کارخانه‌ای تیپ ٢ حدود ٣٤‌میلیون و تیپ ٥ حدود ٣٩‌میلیون تومان است.

او همچنین در رابطه با قیمت محصولات برجامی پژو در ایران گفت: پارسال تعداد محدودی پژو ٢٠٠٨ در بازار عرضه شد و امسال هم فروشی نداشت. با توجه به مسأله قیمت این محصول که براساس نظام عرضه و تقاضا تعیین می‌شود، به صورت منطقی قیمت این محصول نباید از ١٢٠‌میلیون تومان هم فراتر رود، اما هستند کسانی که پژو ٢٠٠٨ را به قیمت ١٦٠‌میلیون تومان و حتی بالاتر هم برای فروش آگهی کرده‌اند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

دستگیری عاملان تیراندازی منجر به جرح 2 شهروند در کهنوج

قیمت طلا، سکه و ارز پنجشنبه ۳۰ فروردین‌ ۱۴۰۳

یک عادت مهم برای کاهش تاثیر استرس بر قلب

نجات 16 خودروی گرفتار در سیلاب توسط عوامل راهداری جنوب کرمان

هلالی‌های محیط ‌زیست کرمان آبگیری شدند

حضور بیش از 70 تیم گشت پلیس راه در محورهای بارانی استان کرمان

معاون وزیر آموزش و پرورش: امکان افشای سوالات آزمون‌های وزارت آموزش و پرورش غیرممکن است

محور فاریاب _کهنوج بازگشایی شد

سهامداران عدالت بخوانند/ جزییات تازه درباره واریز مرحله سوم سود اعلام شد

رییس کل دادگستری کرمان: وضع برخی از قوانین؛ موجب سنگ‌اندازی در تولید می‌شود / اگر از ظرفیت‌های کرمان استفاده شود، بخش زیادی از مشکلات اقتصادی استان و کشور رفع می‌شود

پربازدید ها

نیمی از مزارع گندم قلعه گنج در معرض سیل قرار دارند

راهداری جنوب کرمان مسدودی چند محور و مسیرهای جایگزین را اعلام کرد

تمامی راه‌های اصلی و روستایی شمال استان کرمان باز هستند

جدیدترین قیمت طلا، سکه و ارز در بازار

سهامداران عدالت بخوانند/ جزییات تازه درباره واریز مرحله سوم سود اعلام شد

قیمت طلا، سکه و ارز پنجشنبه ۳۰ فروردین‌ ۱۴۰۳

نجات 16 خودروی گرفتار در سیلاب توسط عوامل راهداری جنوب کرمان

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)