کد خبر: ۲۹۲۸۷
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۰
ارسال به دوستان
ذخیره
مدیر مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها، از برنامه‌ریزی وزارت نیرو برای اجرای پروژه باروری ابرها در استان‌های یزد، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، خوزستان، کرمان و فارس از طریق هواپیما و مناطقی همچون خراسان جنوبی و آذربایجان شرقی و غربی از طریق پهپاد به زودی خبر داد.
مدیر مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها، از برنامه‌ریزی وزارت نیرو برای اجرای پروژه باروری ابرها در استان‌های یزد، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، خوزستان، کرمان و فارس از طریق هواپیما و مناطقی همچون خراسان جنوبی و آذربایجان شرقی و غربی از طریق پهپاد به زودی خبر داد.

مدیر مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها، از برنامه‌ریزی وزارت نیرو برای اجرای پروژه باروری ابرها در استان‌های یزد، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، خوزستان، کرمان و فارس از طریق هواپیما و مناطقی همچون خراسان جنوبی و آذربایجان شرقی و غربی از طریق پهپاد  به زودی خبر داد.

باروری ابرها که به عنوان شاخه‌ای از علم تعدیل آب و هوا شناخته می‌شود، نوعی رفتار هوشمندانه با ابرها و سیستم‌های ابری و در جهت افزایش بارش در ابرهایی است که فرایندهای بارش در داخل آن ها در حال شکل‌گیری و اجراست.

به عبارت دیگر هر عملی که باعث تحریک ابر و تغییر در فرایندهای درونی ابر شود با پاشیدن یا تلقیح گرده‌های سرد، یخ خشک یا مواد شیمیایی دیگر نظیر یدور نقره  به‌ داخل ابرها یا در پایه‌ آن ها موجب انگیزش ابر و تسریع در وقوع بارش می‌شود باروری ابر نامیده می‌شود.

حالا پس از مدت ها که موضوع باروری ابرها مطرح است، فرید گلکار مدیر مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها با بیان این که برای اجرای پروژه بارورسازی ابرها و همکاری نیروی هوا فضای سپاه هیچ مانعی نداریم و به زودی عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد، اظهار کرد: قرارداد تامین پهپاد، مواد باروری، هواپیما و... با نیروی هوا فضای سپاه آماده شده و به زودی وارد فاز اجرا خواهیم شد.

تجربه کشورهای دیگر

بررسی های کارشناسان نشان می دهد: تجربه کشورهای صاحب این فناوری در جهان نشان داده است، مناطقی که متوسط بارش سالانه کمتر از ۲۵۰ میلی‌متر دارند، برای انجام پروژه های بارورسازی مقرون به صرفه نیستند. همچنین  باروری ابرها می‌تواند در شرایط ایده آل با فناوری پیشرفته در نهایت مقدار بارش را بین ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش دهد.گزارش خراسان حاکی است،  وضعیت ایران  در سال آبی 95 - 96   ثبت 230 میلی متر بارش بوده است، اگرچه در سال 97  این کم بارشی تا حدودی جبران شده است.
برچسب ها: باران ، باروری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

آتش سوزی بیش از یک هکتار از اراضی منابع طبیعی راین

مرد میانسال مفقود شده بعد از 5 روز پیدا شد

سهمیه سوخت مناطق دارای انشعاب گاز قطع می‌شود

آخرین پیش بینی هواشناسی از وضعیت جوی کرمان

نجات معجزه‌آسای کودک ربوده شده بمی از دست آدم‌ربایان

زمان آغاز پیش فروش بلیت قطارهای مسافری اعلام شد

آزاد سازي بیش از 3 هزار و 500 مترمربع اراضي ملي در کرمان

اشتغال در شرکت‌های متوسط و کوچک باید تقویت شود

ساعت آغاز به کار ادارات کرمان در ماه رمضان تغییر کرد

خواب‌آلودگی و خستگی علت اصلی بروز تصادفات در ایام نوروز

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)