گفتارنو/ مرضیه قاضی زاده:
درست در پایان اسفند ماه بود که جهش های قیمتی پیاز شروع شد ، اگر چه در ابتدا بارندگی عامل افزایش قیمت پیاز معرفی شد اما با گذشت زمان و عدم پایین آمدن قیمت این محصول، صادرات به عنوان عامل اصلی افزایش قیمت ها شناخته شد، شاید به همین دلیل بود که از 15 فرودین ماه صادرات این محصول بر مبنای ابلاغیه وزیر صنعت، معدن و تجارت به گمرکات کشور ممنوع اعلام شد. اما سوال این جاست که با وجود ممنوعیت صادرات پیاز، چرا کماکان قیمت این محصول بر روی 9هزار تومان مانده است؟ این در حالی است که حتی نمایندگان بخش خصوصی مدعی اند که قیمت پیاز نباید زیر 4 هزار تومان بیاید تا کشاورز هم ضرر نکند.
به گزارش گفتارنو ، مدیر زراعت جهاد کشاورزی جنوب کرمان در خصوص علت بالا بودن قیمت پیاز در استان گفت: قیمت بالای پیاز در قبل از سال متاثر از بازارهای خارجی بود اما در نیمه اول تعطیلات عید ما مقداری شاهد افت قیمت بودیم و در سر مزرعه پیاز با قیمت ها ی 5 تا 7 هزار تومان به فروش می رسید.
فرامرز رستگاری در پاسخ به این سوال که چرا با وجود ممنوعیت صادرات پیاز از 15 فروردین ماه قیمت این محصول کماکان بالاست ، گفت: ما دو کشت پیاز داریم که کشت اول آن از 20 آذر تا 10 فروردین ماه شروع می شود و کشت دوم بلافاصله بعد از کشت اول آغاز می شود،متاسفانه به دلیل رطوبت هوا؛ کشت دوم مقداری به تاخیر افتاده است و همین امر موجب کاهش عرضه و افزایش قیمت ها شده است.
رستگاری با اشاره به کشت 4 هزار و 100 هکتاری پیاز در جنوب کرمان افزود: من این اطمینان را به شما می دهم که ما از نظر میزان تولید هیچ مشکلی نداریم و ان شالله از 25 فروردین ماه که دوره پیک برداشت محصول پیاز شروع می شود قیمت ها متعادل خواهند شد.
بنابر گفته های او برداشت کشت دوم با 50 کامیون در طول روز شروع شده و از 25 فروردین ماه و آغاز دوره پیک پیاز، میزان برداشت به دو الی سه برابر افزایش می یابد.