گفتارنو/ سمیرا کریمی افشار:
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان با انتقاد از اینکه توزیع نهاده ها در سطح کشور نظم قبلی را ندارد گفت: اگرسازمان جهاد کشاورزی نهاده ها را به موقع به مرغداران تحویل دهد مرغ داران رغبت بیشتری برای تولید پیدا خواهند کرد.
اسدالله موحدی در گفت وگو با گفتارنو افزود: با وجود اینکه امسال سال رونق تولید است اما ما هنوز با کمبود نهاده های دامی مواجه هستیم لذا باید برنامه ریزی کنیم در این شرایط اقتصادی ویژه تولید کنندگان با کمبود نهاده مواجه نشوند.
وی افزود: با همه کمبود هایی که داشتیم اما در چهار ماه اخیر نسبت به مدت مشابه سال گذشته بین 10 تا 15 درصد افزایش تولید مرغ داشتیم.
موحدی با بیان اینکه اتحادیه مرغداران کشور در سطح کشوری و اتحادیه مرغداران استانی در سطح استان پیگیر مشکل نهاد ها هستند خاطر نشان کرد: ما در جلسه ستاد تنظیم بازار پیشنهاد دادیم که نهاده های بخش گوشتی در اختیار اتحادیه مرغداران کشور قرار گیرد و این اتحادیه نهاد ها را در اختیار اتحادیه های استانی قرار دهد.
موحدی در ادامه به سامانه ای که تمام اطلاعات جوجه ریزی در آن ثبت می شود اشاره کرد و گفت: با وجود این سامانه اتحادیههای استانی و کشوری در جریان کامل اطلاعات جوجه ریزی و ... قرار می گیرند و ما نیز این اطلاعات را رصد می کنیم در اختیار ستاد تنظیم بازر قرار می دهیم.
وی تصریح کرد: در همین راستا با هماهنگی استاندار نامه ای را به وزیر جهاد کشاورزی ارسال و پیشنهاد کردیم همانطور که سامانه برنامه ریزی تولید داریم یک سامانه توزیع نهاده های دامی مرغ و گوشتی نیز در اتحادیه های مرغداری استانی داشته باشیم که نهاده ها را در اختیار مرغداران قرار دهیم و سازمان جهاد کشاورزی نیز نظارت داشته باشد.
وی افزود: این سامانه در سطح ملی اجرا می شود اما در سطح تشکل های استانی هنوز اجرایی نشده است.
به گزارش گفتارنو،مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان، شهرستان های کرمان، رفسنجان و سیرجان را قطب تولید مرغ استان خواند و گفت: هرکدام از این شهرستان ها تقریبا نزدیک به 22 درصد مرغ استان را تامین می کنند.
موحدی با اعلام اینکه در حال حاضر نیازی به توسعه مرغداری های استان نداریم گفت: مرغداری های فعلی استان ظرفیت تولید مرغ را دارند چرا که با کمبود نهاده هایی که رخ داد مرغداری ها با رکود و تعطیلی آنچنانی مواجه نبودند فقط جوجه ریزی با تاخیر بود.
وی با بیان اینکه ما همیشه کمبود ها را میبینیم در حالی که باید مازاد تولید را نیز در نظر بگیریم گفت: ما تنها استانی هستیم که بر اساس نیاز استان میزان تولید را تنظیم کردیم به طوری که در ماه های خاص مثل ایام عید نوروز تا دو میلیون 700 هزار جوجه ریزی و در ماه رمضان دو میلیون 300 هزار جوجه ریزی داشتیم.این در حالی است که در شرایط عادی حدود دو میلیون و 100 هزار جوجه ریزی داریم.
موحدی در ادامه افزود: بالغ بر دوسال است که تولید ما نزدیک به حالت خطی است و منحنی کمبود شدید یا مازاد تولید نداشتیم و همیشه مرغ به اندازه بوده است.
وی یادآور شد: افزایش قیمت ماهی و گوشت قرمز منجر شد که مصرف مرغ مردم در این چهارماهه افزایش پیدا کند به طوری که اگر ما 15 درصد تولید داشتیم میزان مصرف مردم 20 درصد بوده است.
موحدی در پاسخ به سوال خبرنگار گفتارنو، مبنی بر اینکه با نزدیک شدن به ماه رمضان آیا جوجه ریزی و تامین مرغ استان با چالش مواجه خواهد شد؟ گفت: فکر نمی کنم، با توجه به اینکه زمانی که باید برای ماه رمضان جوجه ریزی می شد با تعطیلات عید نوروز مواجه شدیم اما باز هم جوجه ریزی در حد معقول انجام شده است هرچند اگر نهاده ها به موقع تامین شده بود شاید جوجه ریزی بیشتر می شد.
وی در پایان اعلام کرد: در حال حاضر قیمت مرغ زنده 9 هزار تومان است اما قیمت مصرف کننده 13 هزار و 200 تومان است.