کد خبر: ۷۶۱۳
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۴
ارسال به دوستان
ذخیره
آرمان مهر آخرین مزیت این عمل را تسلط اقتصادی دانست و عنوان کرد: اگر چین بتواند یوان را در عرصه مبادله با کشورهای دیگر جا بیاندازد و پول ملی خود را بر مبادلات جهانی حاکم کند از لحاظ اقتصادی یک امتیاز و برتری به شمار می‌آید.
یک کارشناس اقتصادی گفت: ایده‌ی چینی‌ها مبنی بر حذف دلار از مبادلات و جای گذاری یوان به جای آن می‌توان موجب افزایش رقابت این کشور در مقابل کشورهای اروپایی به خصوص آمریکا شود.

محمدرضا آرمان مهر کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، چین یک قدرت نوظهور اقتصادی است که رقابت آن با آمریکا روز به روز در حال شدت گرفتن است و ایده‌ی چینی‌ها مبنی بر حذف دلار از مبادلات و جای گذاری یوان به جای آن می‌تواند موجب افزایش قدرت رقابت اقتصادی آنها در مقابل آمریکا و حتی کشورهای اروپایی شود.

وی از دیگر مزایای این اقدام را کاهش هزینه‌های مبادله عنوان کرد و افزود: این عمل می‌تواند تا حدودی مبادلات را تسهیل کند به عنوان مثال کشور چین در رابطه خود با ایران ابتدا باید واحدهای پول خود را به دلار تبدیل کند و در نهایت اقدام به مبادلات کنند اما اگر ریال یا یوان مبنای این مبادلات قرار گیرد موجب تسهیل آن خواهد شد که در اقتصاد به آن هزینه مبادله می‌گویند.

آرمان مهر مورد دیگر را کاهش ریسک سبد ارزی برشمرد و گفت: این عمل اقدام مناسبی است زیرا یک کشور می‌توان در سبد عرضه خود ارزهای مختلفی داشته باشد که به نوبه‌ی خود کاهش ریسک سبد ارزی را به دنبال خواهد داشت.

آرمان مهر آخرین مزیت این عمل را تسلط اقتصادی دانست و عنوان کرد: اگر چین بتواند یوان را در عرصه مبادله با کشورهای دیگر جا بیاندازد و پول ملی خود را بر مبادلات جهانی حاکم کند از لحاظ اقتصادی یک امتیاز و برتری به شمار می‌آید.

آرمان مهر تصریح کرد: این عمل اگر چه اقدام مثبتی به حساب می‌آید اما  رقابت سختی را پیش روی این کشورها قرار می‌دهد که نشان‌دهنده آن است که احقاق این عمل در کوتاه‌مدت دست نیافتنی است.

آرمان‌مهر در خصوص تأثیر پیمان پولی دو جانبه بین دو کشور چین و ترکیه بر اقتصاد کشور هم اظهار داشت: زمانی که دو کشور حاضر به توافقی می‌شوند که در مبادلات خود پول را به دلار تبدیل نکنند و واحدهای ارزی یکدیگر را قبول کنند قطعا هزینه مبادلات کاهش خواهد یافت و این امر برای هر دو کشور مناسب است.

وی افزود: احقاق این امر منوط به این است که آن دو کشور رابطه‌ اقتصادی زیادی با هم داشته باشند یعنی هر دو کشور چین و ترکیه به واردات یکدیگر نیاز را داشته باشند تا مبادلات بین آنها رونق بگیرد.

آرمان مهر در پایان گفت: پیمان ارزی مستلزم مبادلات تجاری وسیع بین دو کشور است و اگر کشور چین توان مبادله مستقیم را نداشته باشد این پیمان ارزی بی‌معنی خواهد بود.
برچسب ها: یوان ، دلار
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

آتش سوزی بیش از یک هکتار از اراضی منابع طبیعی راین

مرد میانسال مفقود شده بعد از 5 روز پیدا شد

سهمیه سوخت مناطق دارای انشعاب گاز قطع می‌شود

آخرین پیش بینی هواشناسی از وضعیت جوی کرمان

نجات معجزه‌آسای کودک ربوده شده بمی از دست آدم‌ربایان

زمان آغاز پیش فروش بلیت قطارهای مسافری اعلام شد

آزاد سازي بیش از 3 هزار و 500 مترمربع اراضي ملي در کرمان

اشتغال در شرکت‌های متوسط و کوچک باید تقویت شود

ساعت آغاز به کار ادارات کرمان در ماه رمضان تغییر کرد

خواب‌آلودگی و خستگی علت اصلی بروز تصادفات در ایام نوروز

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)