گفتارنو/ محبوبه فیروزآبادی:
معاون پژوهشی دانشگاه شهید باهنر کرمان در همایش ملی مدیریت پایدار منابع خاک و محیط زیست با بیان این که خاک از منابع مهم طبیعت علاوه بر تامین مواد غذایی مورد نیاز هر انچه زنده است، نقش پالایندگی دارد، گفت: متاسفانه بسیاری از فعالیت های اقتصادی بشر آلاینده محسوب می شوند اما با تصمیمات مبتنی بر بهره وری سبز میتوان اثرات تخریبی را کاهش داد.
دکتر مریم احتشام زاده با بیان این که بهره وری سبز سه رکن دارد، این ارکان را شامل توسعه پایدار، کیفیت و سوددهی برشمرد و تاکید کرد: هر کدام نباشد بهره وری اتفاق نمی افتد.
احتشام زاده با بیان این که بهروری مجموع کارایی و اثربخش است، ادامه داد: باید از خودمان بپرسیم چه چیزی را با چه هزینه ای تولید می کنیم. این پرسش را صنعت مس به عنوان بزرگترین صنعت پر افتخارمان تا دانشگاه شهید باهنر کرمان باید پاسخ دهیم.
او به استاندار 14051 iso اشاره کرد و گفت: استاندارد حسابداری هزینه جاری مواد که بر ردیابی ضایعات انتشار آلودگی ها و محصولات غیر مولد تاکید دارد و می تواند به بهبود عملکرد اقتصادی و زیست محیطی یک سازمان کمک کند باید مد نظر قرار گیرد.
احتشام زاده افزود: هزینه یابی جریان مولد بر تبیین و تمایز بین هزینه های تولید و هدر رفت مواد و انرژی تاکید دارد و این هدرفت به عنوان تلفات اقتصادی ارزیابی می شود که مدیریت را به یافتن راهکارهای کاهش هدرفت و ارتقای کارایی تجاری ترغیب میکند.
او با اشاره به پنج گام اجرایی هزینه یابی جریان مواد این پنج گام را شامل گام اول الزام مدیریت و تعیین مسوولیت ها و نقش ها ، گام دوم تعیین گستره فرایند ها و استقرار یک مدل جریان مواد و گام سوم تعیین هزینه ها و گام چهارم تفسیر و پیداکردن ارتباط نتایج هزینه یابی جریان مواد و گام آخر بهبود فعالیت های تولید و کاهش هدررفت مواد از طریق نتایج هزینه یابی جریان مواد اعلام کرد.
او در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که در حال حاضر 14هزار دانشجو در مقاطع مختلف در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند، گفت: دانشگاه باهنر از نظر نسبت دانشجو به تعداد اعضای هیات علمی رتبه دوم کشور را دارد.
احتشام زاده با اشاره به شاخص تعداد عضو هیات علمی، رتبه دانشگاه باهنر را هفتم اعلام کرد و گفت: از نظر تعداد دانشجویان مشغول به تحصیل رتبه ششم کشور را داریم.