رئیس بانک مرکزی با اشاره به اینکه هزینه کاسبان تحریم 15 درصد هزینه تجارت بینالمللی و خارجی کشور بود، گفت: تسویه حساب در رابطه با مبادلات تجاری کشور از بازار سیاه پرهزینه و پرخطر به سمت نظام بانکی از دستاوردهای دولت یازدهم است.
به گزارش ایسنا، منطقه کویر، "ولی الله سیف" در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان کرمان با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی سبب ایجاد نگاه بسیار دقیق استان کرمان در حوزه اقتصادی و تغییر نگاه و نگرش در این استان شده است، ادامه داد: خوشبختانه اقتصاد مقاومتی و نگاه استاندار کرمان به گونه ای است که در راستای توسعه و افزایش تولید استان کرمان بر تخصیص بودجه کلان دولتی تکیه نکرده، بلکه کار خود را متمرکز بر بخش خصوصی کرده است که این نگاه درست و دقیق است و این امر جزء با همگرایی بدست نمی آید که خوشبختانه در استان کرمان این وفاق ایجاد گردیده است.
رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با ابراز امیدواری از اینکه استان کرمان از این مسیر با شیب زیاد رشد خود را طی کند، اظهار کرد: مباحث اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری به موقع این اصول را ابلاغ کردند، منجر به عزم همگانی در دولت تدبیر و امید و اشراف کامل دولت بر مسائل اقتصادی کشور شده و شاهد تحولات مثبت در این راستا می باشیم.
وی ادامه داد: ظرفیت تولید در اقتصاد ارتباط مستقیم با پیش بینی چند سال آینده و اینکه در آینده چه اتفاقی در اقتصاد کشور رخ خواهد داد؛ دارد و این پیش بینی هر آنچه که بلندمدت تر باشد سرمایه گذاری های بزرگ ایجاد خواهد کرد و برعکس.
سیف با اشاره به آرامشی که در اقتصاد کشور در دولت تدبیر و امید و پس از برجام ایجاد شده است، تصریح کرد: این آرامش، فضا را برای کشور و استان باز کرده است تا تصمیم گیری ها در این فضا بسیار آسان باشد، اما در فضای گذشته این کار عملیاتی نبود.
وی ادامه داد: وفاقی که در استان کرمان وجود دارد، بسیار ارزشمند می باشد و باید قدر آن را دانست و همه موظفیم که آینده رفاه مردم و اقتصاد کشور در یک شرایط متعادل و بهبودی ایجاد کنیم.
رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به دستاورده های دولت یازدهم عنوان کرد: مردم نباید تحولات اقتصادی و عظمت برجام در صحنه بین المللی را فراموش کنند، بطوریکه برجام فضایی را برای ایران ایجاد کرده که سبب شده است ایران بتواند به تدریج در صحنه بین المللی ورود پیدا کند و همین اکر موجب دو برابر شدن صادرات نفت، باز شدن نظام بانکی و ... شود ضمن آنکه معادلات تجاری کشور که زمانی به گونه ای بود که هزینه کاسبان تحریم از تجارت بین المللی و خارجی کشور 15 درصد بوده، امروز به صورت مستقیم با شرکت های خارجی صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه آرامش، تعادل اقتصادی و آثار مثبت آن از دیگر اقدامات مثبت دولت تدبیر و امید و برجام بوده است بیان کرد: این آرامش و تعادل باعث گردیده است که در مسیر اقتصاد مقاومتی گام برداشته و نظام بانکی نیز در این فضا باید به رسالت خود بپردازد.
رییس کل بانک مرکزی ایران با اشاره به وضعیت نرخ دلار در گذشته اظهار کرد: از سال 80 تا 84 و پس از یکسازن سازی نرخ دلار، وضعیت بازار ارز در کشور طبیعی بود اما بعد از آن با فشارهایی که بانک مرکزی آوردند تا نرخ ارز بالا نرود که به یکباره سال 91 با انفجار قیمت روبرو شدیم و دلار تا 3900 تومان نیز افرایش پیدا کرد و در گذشته نزدیک صبح یک نرخ ارز وجود داشت و عصر یک نرخ دیگر.
سیف با بیان اینکه 9 میلیارد دلار هزینه استفاده نکردن از روش های معمول و امن و رفتن به سمت بازار دلالی بود، ادامه داد: نظام بانکی در اوایل انقلاب مورد تقاضا بود و از این ابزار توسعه و ساماندهی اقتصادی در گذشته خوب استفاده نگردید و انباشتی از مشکلات نظام بانکی در کولبار خود دارد.
وی با اشاره به اینکه 45 درصد دارایی نظام بانکی غیر قابل استفاده می باشد، تصریح کرد: تعداد شعب برای هر بانک مشخص می باشد و کمتر و یا بیشتر از آن باعث مشکل برای بانک می گردد.
رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران یکی از موارد غیر ضروری طلب سرشار نظام بانکی از دولت می باشد، اذعان کرد: یک سوم از 45 درصد دارایی غیر قابل استفاده نظام بانک، مطالبات بانک ها از دولت می باشد و 13 تا 14 درصد طلب مردم می باشد، که این رقم در ابتدای دولت یازدهم حدود 15 درصد بود و قابل ذکر است که این میزان در کشورهای دیگر 2 تا 3 درصد می باشد.
وی با بیان اینکه طرح اصلاح نظام بانکی، حرکتی به سمت برگرداندن ظرفیت بانکها به جایگاه خود و توانمندسازی آنها بود، عنوان کرد: در مسیر قرار دادن تسهیلات نظام بانکی برای تحقق اهداف اقتصادی و اقتصاد مقاومتی و اصلاح نظام بانکی و حمایت آن را در دستور کار داریم.
سیف با بیان این مطلب که مشکلات نظام بانکی شامل دوبخش، مشکلات ترازنامهای و مشکلات سوددهی و زیاندهی می باشد، اظهار کرد: 417 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی طی سال گذشته اعطا کرده است که 50 درصد آن تسهیلات تمدید شده بود.
وی با اشاره به تخصیص اعتبار برای بهینه سازی منابع آب و جلوگیری از هدررفت آن تصریح کرد: بانک مرکزی در دولت یازدهم برای جلوگیری از هدررفتن تسهیلات بانکی در فعالیتهای بدون بازده اقتصادی گام برمیدارد زیرا معتقدیم اگر سرمایه گذاری صحیح انجام گردد باعث خلق ثروت می گردد.
رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: نظام بانکی باید در مسیر حمایت از ایدههای جدید در استان کرمان حرکت و عمل کند و پیشبینی ما این است که 460 هزار میلیارد تومان تسهیلات نظام بانکی کشور در سال جاری اعطا شود.
وی با بیان اینکه مهمترین هدف اقتصاد مقاومتی، مقاوم کردن اقتصاد در برابر تکانههای خارج کشور است، ابراز کرد: بخش مسکن پیشگام اقتصاد کشور است و در سال جاری رشد معاملات مسکن به تدریج آغاز شده است که آمار تعداد معاملات صورت گرفته، مهر صحت بر این ادعا می باشد و از نظر قیمت هر متر مربع 7.6 درصد در تهران افزایش داشته است.
سیف در پایان خاطر نشان کرد: وابستگی بودجه به نفت بین 30 تا 35 درصد است و بخشی از منابع اصلی کشور از طریق صادرات کالای غیرنفتی تامین میشود