محمد امین افرا در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: انگور میوهای تابستانی است که یبوست را برطرف کرده و نیز تقویتکننده سیستم عصبی بدن است.
وی با اشاره به خواص دیگر انگور، تصریح کرد: انگور میوهای پرخاصیت، سمزدای بدن، تقویت کننده معده و مناسب برای دستگاه گوارش است.
افرا تصریح کرد: انگور دارای مقادیر زیادی ویتامین است که مصرف آن نیازهای بدن را به برخی ویتامینها تامین میکند.
این محقق طب اسلامی افزود: انگور از ابتدا تا انتهایش پرخاصیت بوده و مورد استفاده قرار میگیرد به طوری که از غوره آن آبغوره گرفته میشود و از هسته آن روغن تهیه شده و با خشک کردن آن نیز مویز و کشمش به وجود میآید و برخی نیز انگور را تبدیل به شیره پرخاصیت میکنند.
وی خاطرنشان کرد: شیره انگور نیز سرشار از خواصی است که در فصل پاییز نباید از خوردن آن غافل شد.
افرا با اشاره به اینکه در هر فصلی انگور یافت نمیشود، تصریح کرد: در فصولی که انگور وجود ندارد بهتر است از شیره آن که دارای قند بالایی بوده و بسیار مقوی و مغذی است، استفاده کرد.
وی در ادامه افزود: شیره انگور ضد نفخ است و در تقویت بنیه بدن تاثیر زیادی دارد، انرژیزا و خونساز نیز است.
این محقق طب اسلامی یکی از دلایل ریزش مو را کمخونی دانست و گفت: بهترین درمان این بیماری انگور و شیره انگور است زیرا املاح و آهن بدن را تأمین میکند.
وی افزود: شیره مزاج گرم دارد و بیشتر افراد میتوانند از آن استفاده کنند همچنین بعضی افراد با شیره شربت درست میکنند که روش بسیار خوبی است و طبع شربت نیز گرم است.
افرا سرکه شیره انگور را یک سرکهانگبین مناسب برای فصل گرما دانست و گفت: سرکهانگبین انگور سبب پاکسازی کبد چرب، درمان فشارخون و دیابت است.
وی افزود: مصرف شیره در افرادی که فشارخون دارند، منجر به افزایش فشارخون آنها نمیشود اما بهتر است در حد اعتدال مصرف شود.
این محقق طب اسلامی در خصوص ویژگیهای شیره مرغوب نیز اظهار کرد: شیره مرغوب شیرهای است که رنگ آن شفاف بوده و خاکآلود نباشد.