معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: در سال 90، 25 درصد مرگ ها در ایران مربوط به سکته های قلبی، هفت درصد سرطان ها، 13 درصد سکته مغزی مربوط بوده است.
به گزارش ایسنا منطقه کویر، دکتر"سیدوحید احمدی طباطبایی" در همایش بزرگداشت روز جهانی غذا و تقدیر از واحدهای تولیدی برتر که در محل پارک مادر برگزار شد اظهار کرد: تولیدکنندگان مواد غذایی نقش مهمی در سلامت جامعه دارند.
وی افزود: براساس آخرین سرشماری جمعیت کشور حدود 78 میلیون نفر بوده است که 56 میلیون نفر در شهرها و 21 میلیون نفر در روستاها هستند و طبق تحقیقات دومین هزینه ای که مردم در شهرها انجام می دهند برای غذا است.
احمدی طباطبایی بیان کرد: در سال 90، 25 درصد مرگ ها در ایران مربوط به سکته های قلبی، هفت درصد سرطان ها، 13 درصد سکته مغزی مربوط بوده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: همچنین در سال 90 در ایران 10 عامل اصلی خطر رژیم غذایی نامطلوب، پرفشاری خون، چاقی و اضافه وزن، تحرک بدنی ناکافی، دخانیات، دیابت، آلودگی هوا، کلسترول، خطرات شغلی و مصرف موادمخدر نام برده شده اند که پنج مورد از این خطرات مربوط به تغذیه است.
احمدی طباطبایی با بیان اینکه باید کاهش چربی مواد غذایی را در دستور کار قرار دهیم یادآور شد: مصرف نمک در کشور ما دو تا سه برابر استاندارد جهانی است از این رو لازم است سدیم غذای خود را کم کنیم، همچنین نمک سود کردن و دودی کردن غذا جز عوامل سرطان زا هستند.
وی اظهار کرد: اضافه وزن و چاقی اکنون در جامعه زیاد شده است و مصرف کربوهیدرات های ساده خود منجر به پر وزنی می شود از این رو باید به سمت کربوهیدرات های پیچیده برویم که شامل غلات می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان سپس گفت: بسته بندی که برای مواد غذایی کودکان در نظر گرفته می شود جذاب ترین بسته بندی در نوع غذای ناسالم است بنابراین باید کاری کنیم که بسته بندی های جذاب در زمینه غذاهای سالم کودکان باشد.
احمدی طباطبایی با اشاره به اینکه باید محصولات سالم در دسترس تر و ارزان قیمت تر باشند خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه سند ملی بیماری های غیرواگیر در کشور تدوین شده است در آینده نزدیک مطالبات مردم هم تغییر خواهد کرد و مردم به سمت غذای سالم حرکت می کنند و تولید کننده ای در این شرایبط موفق است که بتواند زودتر به نیاز مردم پاسخ بدهد.