«فروشنده» در میان 9 نامزد اصلی جایزه اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی زبانفیلم سینمایی «فروشنده» به کارگردانی اصغر فرهادی در میان 9 نامزد نخست دریافت جایزه اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان جای گرفت و بدین ترتیب، شانس بردن جایزه اسکار برای فرهادی افزایش یافت؛ اما با وجود حذف یکی از رقبای جدی «فروشنده» در این مرحله، همچنان می توان تحلیلی محتاطانه از احتمال برد دومین جایزه توسط فرهادی داشت.
به گزارش «تابناک»؛ فیلم سینمایی «فروشنده»، تازه ترین اثر اصغر فرهادی به لیست بلند نامزدهای بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان جوایز اسکار راه یافت و در جمع 9 فیلم اصلی برای این بخش قرار گرفت تا بدین ترتیب شانس کسب دومین جایزه اسکار برای سینمای ایران افزایش یابد. بنا بر اعلام «ورایتی» فیلمهای زیر با اثر فرهادی در بخش بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان اسکار رقابت خواهند کرد؛ «فروشنده» در میان 9 نامزد اصلی جایزه اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان
«تونی اردمان» به کارگردانی مارن آده از آلمان
«تانا» به کارگردانی بنتلی دین و مارتین باتلر از استرالیا
«این فقط آخر دنیاست» ساخته خاویر دالان از کانادا
«زیر شن» به کارگردانی مارتین زاندولیت از دانمارک
«انتخاب پادشاه» به کارگردانی اریک پاپ از نروژ
«بهشت» ساخته آندی کانچالوسکی از روسیه
«مردی به نام اوو» ساخته هنس هالم از سوئد
«زندگی من به عنوان یک کدو» ساخته کالود باراس از سوئیس
نکته قابل توجه و غیرمنتظره، قرار نگرفتن فیلم «جولیتا / Julieta» (به اسپانیایی: خولیتا) تازه ترین اثر پدرو آلمودوار در این لیست است، حال آنکه با توجه به پخش این فیلم توسط سونی پیکچرز کلاسیک به عنوان موثرترین کمپانی در بخش اسکار غیرانگلیسی زبان، انتظار می رفت این فیلم بتواند دست کم در لیست پنج فیلم نهایی نامزد جایزه بهترین فیلم انگلیسی زبان قرار گیرد؛ اما آکادمی در فاصله هجده سال تا اولین جایزه اسکارِ آلمادوار که برای فیلم «همه چیز درباره مادرم» در سال 2000 دریافت کرد، او را دوباره در لیست اصلی قرار نداد.
نکته جالب اینکه آلمادوار که فیلمش در رقابت با فیلم فرهادی در میان 9 نامزد اسکار قرار نگرفت، اکنون تهیه کننده فیلم بعدی این کارگردان ایران است و این سطح حرفه ای گری در سینمای جهان نشان می دهد که کمتر نشانی از آن در سینمای کشورمان مشاهده می شود.
فیلم تازه آلمودوار که به عنوان نماینده سینمای اسپانیا به آکادمی معرفی شده، علاوه بر پخش توسط سونی پیکچرز کلاسیک در آمریکا، توسط مجموعههایی از کمپانیهای بزرگ نظیر «یونیورسال»، «برادران وارنر» و «فاکس قرن 21» در حال توزیع و نمایش است. سونی پیکچرز کلاسیک البته پیش بینی می کرد، احتمال دارد که سیاست اعضای آکادمی در بیست سال اخیر، مبنی بر عدم تکرار در انتخاب یک کارگردان پابرجا بماند و آلمادوار نیز دستش به جایزه اسکار نرسد و به همین دلیل، پخش فیلم های دیگری را نیز بر عهده گرفته بود و برای آنها در این بخش تبلیغات کرده است.
«تونی اردمان / Toni Erdmann» به کارگردانی مارن آده که نماینده سینمای آلمان در جوایز اسکار 2017 است، یکی از گزینههای دیگری است که این کمپانی به امید تبدیل شدن به اسب برنده، در لیست قرار داده است. با این حال مروری بر بسترهای تبلیغاتی این کمپانی، نشان میدهد آنها به فیلم آلمادوار امید بیشتری داشتند. اکنون «تونی اردمان / Toni Erdmann» را به نوعی می توان رقیب اصلی «فروشنده» برای جایزه اسکار 2017 تلقی کرد؛ هرچند همواره شگفتی های زیادی در این زمینه رخ داده و می توان یک قضاوت نهایی داشت.
«تابناک» پیش از این، عوامل تأثیرگذار در انتخاب یک فیلم به عنوان برنده جایزه اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان را بررسی کرده بود که با جمعبندی عوامل تاثیرگذار، فیلم «فروشنده» به واسطه ساختارش در بهترین برآورد از لیست نه فیلم به لیست پنج فیلم نهایی میرسد اما بعید نیست قواعد مرسوم جوایز اسکار تغییر کند و فرهادی نخستین کارگردان غیرانگلیسی زبان باشد که شگفتی می آفریند.
بنا به شیوه مرسوم، شش فیلم از این فهرست را کمیته فاز اول آکادمی انتخاب کردهاند که شامل چندصد تن از اعضای آکادمی هستند که در لس آنجلس اقامت دارند و بعد از نمایش فیلمها، از نیمه اکتبر تا 12 دسامبر فیلمها را انتخاب کردهاند. سه فیلم دیگر نیز بر اساس رأی اعضای کمیته اجرایی، جایزه بهترین فیلم خارجی آکادمی انتخاب و به فهرست شش فیلم افزوده شدهاند و این فهرست با 9 فیلم تکمیل شده است.
در مرحله بعد برای انتخاب نامزدهای نهایی بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان که شامل پنج فیلم خواهد بود، کمیتههای ویژهای دعوت میشوند تا در نیویورک، لس آنجلس و لندن طی روزهای 13 تا 15 ژانویه روزی سه فیلم ببینند و سپس رأی بدهند تا نامزدهای نهایی معرفی شوند.