رییس مرکز تحقیقات بتن با بیان اینکه 30 درصد از ساختوسازهای شهری، بتنی و 20 درصد فلزی است، از تجربیات این مرکز تحقیقات در پیادهسازی سازههای جدید شهر بم خبر داد.
به گزارش ایسنا، مهندس مصطفی احمدوند در نشست خبری امروز با تاکید بر ضرورت تدوین استانداردها در حوزه تولید و ویژگیهای بتن افزود: در این مرکز تحقیقات علاوه بر تدوین دانشنامه بتن، استاندارد ملی را در زمینه ویژگیهای بتن آماده تدوین کردهایم.
وی با تاکید بر اینکه این استاندارد با عنوان استاندارد 6044 از سوی سازمان ملی استاندارد مصوب شده است، اظهار کرد: این استاندارد شامل 44 استاندارد ملی در حوزه ساختوساز و ویژگیهای بتنهای آماده است و از طریق آن امکان ایجاد نظام بازرسی و کنترل کیفی بتن، مصالح و فرآوردههای بتنی فراهم میشود.
مشکلات تولید سیمان در کشور
احمدوند با اشاره به وضعیت تولید سیمان در کشور افزود: در حال حاضر میزان تولید سیمان در کشور 80 میلیون تن است که تا سال آینده این میزان به 120 میلیون تن افزایش مییابد.
رییس مرکز تحقیقات بتن با تاکید بر اینکه تولید این میزان سیمان بیش از میزان مصرف است، خاطرنشان کرد: اخیراً پروژه جدیدی در کشور در حال اجرایی شدن است که در آن از روسازی بتنی به جای آسفالت استفاده میشود.
به گفته وی، روکشهای بتنی مقاوم در برابر حرارت و سرما و بسیار ارزانقیمتتر از قیر است.
وی با بیان اینکه در آمریکا بیش از 30 سال است که از روکشهای بتنی به جای آسفالت استفاده میشود، ادامه داد: پروژه تهران- شمال که از سوی چینیها به مدت 15 سال است انجام میشود، در حال حاضر از دست چینیها در حال خارج شدن است؛ چراکه دولت در تلاش است تا از این روکشهای بتنی استفاده کند.
احمدوند با اشاره به انواع بتنهای تولیدی در دنیا تاکید کرد: امروزه بتنهای جدیدی با دوام و مقاومت بالا در حال تولید است که تولید این نوع بتنها از کشور ژاپن آغاز شده است و به تدریج به سایر کشورها در حال تسری است.
به گفته وی، در حال حاضر تولید این نوع بتنها در کشور مدنظر پژوهشگران کشور قرار گرفته است و در حال حاضر چندین پایاننامه در این زمینه اجرایی شده، چراکه این نوع بتن به سیمان و آب کمتر نیاز دارد.
تجربه کشور در بازسازی شهر زلزلهزده بم
رییس مرکز تحقیقات بتن با تاکید بر اینکه 30 درصد ساختوسازهای کشور بتنی است، اظهار کرد: 20 درصد دیگر سازههای کشور فلزی است و مابقی با استفاده از مصالح بنایی و سایر روشها ساخته شدهاند.
احمدوند از حضور این مرکز تحقیقات در بازسازی شهر بم خبر داد و یادآور شد: با امضای تفاهمنامهای با وزارت مسکن از سوی این مرکز تحقیقات هشت آزمایشگاه تحقیقاتی در شهر بم ایجاد کردیم.
وی در این باره توضیح داد: 90 درصد بتنهایی که در ساختوساز بم مصرف شدهاند، در این آزمایشگاههای مرکز تحقیقات بتن از نظر مقاومت و دوام مورد بررسی قرار گرفتهاند.
احمدوند خاطرنشان کرد: در این آزمایشگاهها 128 هزار نمونه بتنی ساختهشده در فواصل زمانی 7، 28 و 90 روزه مورد بررسی قرار گرفتند و نتایج این بررسی به وزارت مسکن اعلام شد.
وی با تاکید بر اینکه توضیحات بخش فنی ساختوسازهای شهر بم برای بانک جهانی از سوی این مرکز ارائه شد، اضافه کرد: نتایج بررسیهایی که ما انجام دادیم، نشان داد که بتنهای تولیدی برای ساخت شهر بم کیفیت مطلوبی داشته است.
برگزاری استارتاپ در حوزه ساختوساز
احمدوند برگزاری استارتاپ را از دیگر برنامههای مرکز تحقیقات بتن نام برد و گفت: از سال گذشته استارتاپ حوزه ساختوساز را آغاز کردهایم.
وی اضافه کرد: در این رویداد از هر ایده به مبلغ یک میلیارد تومان حمایت میشود.
به گفته وی، تاکنون پنج شرکت با برگزاری این استارتاپ ایجاد شده است و تاکنون پنج میلیارد تومان از ایدههای این حوزه حمایت شده است.
برگزاری همایش بتن و زلزله
رییس مرکز تحقیقات بتن با اشاره به برگزاری کنفرانس بتن و زلزله در روزهای پنجم و ششم دیماه افزود: در این کنفرانس علاوه بر برگزاری جشنواره بتن، مسابقه دانشجویی در این حوزه با حضور 45 تیم در 10 حوزه برگزار میشود.
احمدوند معرفی پایاننامههای برتر در حوزههای مرتبط، معرفی سه پروژه برتر کشور را از دیگر برنامههای این کنفرانس نام برد و یادآور شد: علاوه بر آن دو کارگاه آموزشی با عناوین ترویج استانداردهای ساختوساز بتنی و چگونگی رفع ترکهای بتنی برگزار خواهد شد.