کد خبر: ۱۹۸۶۸
تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۰
ارسال به دوستان
ذخیره

جماران نوشت:
 یکی از فرماندهان آتش‌نشانی در حادثه پلاسکو از دولت و مجلس درخواست کرد که امکان ورود تجهیزات آتش نشانی به کشور تسهیل و چگونگی بهره‌مندی نیروهای آتش نشانی از قانون مشاغل سخت وزیان آور اصلاح شود.
 
 با وجود اینکه هنوز کسی از مدیریت شهری پاسخی نداده که چرا ۲۰۰میلیارد تومان ازبودجه آتش‌نشانی در ۴ سال گذشته توسط شهرداری پرداخت نشده است، است اما روز گذشته، یکی از فرماندهان عملیات پلاسکو در سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران درخواست کرد برای ورود تجهیزات آتش‌نشانی به کشور، تسهیلاتی مهیا شود.

فرمانده امیر مهدیانی که در جریان آتش‌سوزی ساختمان پلاسکو مجروح شد و تعدادی از نیروهای خود را از دست داد، گفت: ما ۱۶ شهید جوان، باتجربه و قدیمی از هر قشری را برای نجات جان مردم تقدیم کردیم. ما از خانواده آتش‌نشان‌ها تشکر می‌کنیم که با صبوری خود ما را دلداری دادند که بتوانیم خدمت خود را به سرانجام برسانیم.

او در توضیح آتش، مراحل امداد و دلیل خارج نشدن مردم در زمان اطفا از پلاسکو، گفت: بعد از اعلام حریق، اولین گروه از نیروها دو دقیقه بعد به محل حادثه رسیدند. عملیات اطفاء از طبقه‌ای که دچار حریق شده بود، آغاز شد، ولی جای تاسف دارد که تعدادی از شهروندان در طبقات حضور داشتند و خارج نمی‌شدند. در اتفاقات دیگر نیز همه مردم در صحنه می‌مانند. من زمانی که از طبقات بالا می‌رفتم چندصد نفر از مردم را می‌دیدم. اگر از جان‌گذشتگی نیروهای ما نبود و ساختمان را خنک و آتش را اطفاء نمی‌کردند، ساختمان دو ساعت زودتر فرو می‌ریخت و صدها نفر زیر آوار می‌ماندند اما آنها جان خود را دادند که مردم به موقع از صحنه فرار کنند.

فرمانده آتش‌نشانان درباره دلیل زیرآوار ماندن نیروهایش گفت: زمانی که بالا بودیم، بعد از اطفای آتش صدایی آمد و یکی از طبقات بالا فرو ریخت. همه زیر آوار بودند، اما از نیروهایی که سالم مانده بودند، هیچ کدام به سمت محل فرار نرفتند و تلاش کردند همکارانشان را از زیر آوار خارج کنند. 8 تا 10 دقیقه این کار زمان برد و آوار دوم فرو ریخت.

او گفت: همه راه‌ها مسدود شده بود و نیروها گیر افتاده بودند. نردبام‌های بالابر آمدند که افراد را خارج کنند، من به همراه شهید امینی ماندیم تا عزیزانمان را هدایت کنیم. بعضی از آتش‌نشان‌ها هم از نمای ساختمان گرفتند و خارج شدند. شهید امینی و من از دو پنجره نیروها را به سمت بیرون می‌فرستادیم. من به سمت یکی از پنجره‌ها که رسیدم، ساختمان داشت فرو می‌ریخت. نفهمیدم چطور توانستم سبد بالابر را از پنجره بگیرم. از این موضوع خوشحال نیستم اما قسمت الهی بود. شهید امینی نتوانست خارج شود و آن قسمت از ساختمان فرو ریخت.

وی در ادامه به وضعیت نامناسب ایمنی در برخی ساختمان‌ها بخصوص تجاری در نقاطی مانند بازار تهران، خیابان جمهوری و... اشاره کرد و گفت: پلاسکو 1500 میلیارد تومان خسارت دیده است. می‌شد تنها یک درصد آن را برای ایمنی هزینه کرد. ما در این حادثه از جوانی که یک سال از خدمتش می‌گذشت تا مردانی که 29 سال خدمت کرده بودند را از دست دادیم. آنها هم خانواده و آرزو دارند. اگر درصد ایمنی در ساختمان‌ها بالا برود، این فجایع نیز از بین می‌رود. فرهنگ ایمنی باید بالا برود. ما دوست داریم به مردم آموزش دهیم و هیچ حادثه‌ای اتفاق نیفتد.

مهدیانی با اشاره به ورود شغل آتش‌نشانی به گروه مشاغل سخت و زیان‌آور گفت: ما برای تصویب این موضوع از مسوولان تشکر می‌کنیم. من به عنوان یک مدیر، نیروی جوان و در سن 20 تا 21 سال را استخدام می‌کنم اما قانون مشاغل سخت و زیان‌آور می‌گوید زمان استفاده از این قانون حداقل 50 سالگی است؛ این یعنی نیرو 30 سال کار کرده است، پس هیچ مزایایی برای ما ندارد. این خواسته نیروهای من است. مجلس و هر ارگانی که می‌تواند کمک کند تا این مورد حل شود، چراکه نیروها وقتی به سن من برسند، فرسوده می‌شوند.

این فرمانده آتش‌نشانی همچنین از مسوولان درخواست کرد تا ورود وسایل و امکانات آتش‌نشانی به کشور به سهولت انجام شود.

مهدیانی همچنین خاطره‌ای از این حادثه بیان کرد: قبل از خارج کردن پیکر نیروهای خودم، از زیر پاساژ کویتی‌ها همراه با پرسنلم سه نفر از شهروندان را خارج کردیم که این کار باعث افتخار من است. همان موقع به یکی از شهدایی برخوردیم که پایش زیر آوار گیر کرده بود. خیلی تلاش کردیم که او را بیرون بکشیم حتی با جرثقیل نیز سعی کردیم، اما نشد. من زیر پایش را گرفتم و به او گفتم تو که همیشه حرف گوش می‌کردی، این بار هم گوش کن؛ پایش را گرفتم و به راحتی او را بیرون آوردم. من به همه نیروهای خودم گفتم صبور باشید. این شغل ماست و آن را انتخاب کردیم. همه می‌دانیم که چه خطراتی دارد اما خانواده خود را وارد این کار می‌کنیم چون شغلی خدایی است و لیاقت می‌خواهد.
برچسب ها: پلاسکو ، حادثه
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

دستگیری عاملان تیراندازی منجر به جرح 2 شهروند در کهنوج

قیمت طلا، سکه و ارز پنجشنبه ۳۰ فروردین‌ ۱۴۰۳

یک عادت مهم برای کاهش تاثیر استرس بر قلب

نجات 16 خودروی گرفتار در سیلاب توسط عوامل راهداری جنوب کرمان

هلالی‌های محیط ‌زیست کرمان آبگیری شدند

حضور بیش از 70 تیم گشت پلیس راه در محورهای بارانی استان کرمان

معاون وزیر آموزش و پرورش: امکان افشای سوالات آزمون‌های وزارت آموزش و پرورش غیرممکن است

محور فاریاب _کهنوج بازگشایی شد

سهامداران عدالت بخوانند/ جزییات تازه درباره واریز مرحله سوم سود اعلام شد

رییس کل دادگستری کرمان: وضع برخی از قوانین؛ موجب سنگ‌اندازی در تولید می‌شود / اگر از ظرفیت‌های کرمان استفاده شود، بخش زیادی از مشکلات اقتصادی استان و کشور رفع می‌شود

پربازدید ها

گزارش هواشناسی از میزان بارش‌ها تاکنون در کرمان / هشدار برای کاهش دما و سرمازدگی محصولات کشاورزی

خبر خوش برای دانش‌آموزان؛ امکان استفاده از تک‌ماده برای ۴ درس امتحانات نهایی

راه ارتباطی 50 روستای کوهستانی در شرق کرمان مسدود شد

کشف لاشه چهار رأس جبیر و سه قبضه سلاح از شکارچیان غیرمجاز در راور

مفقود شدن ۳ دختر نوجوان در سیلاب عنبرآباد

مدارس شهرستان‌های جنوب کرمان غیرحضوری شد

دو دختر نوجوان مفقودی در سیلاب عنبرآباد پیدا شدند

هلالی‌های محیط ‌زیست کرمان آبگیری شدند

معاون وزیر آموزش و پرورش: امکان افشای سوالات آزمون‌های وزارت آموزش و پرورش غیرممکن است

محور فاریاب _کهنوج بازگشایی شد

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)