کد خبر: ۲۱۲۸۹
تاریخ انتشار: ۰۶ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۳
ارسال به دوستان
ذخیره
کارشناس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست در مورد بلایای طبیعی ناشی از تغییر اقلیم گفت: در سال ۲۰۱۲ میلادی ۳۵۷ بلای طبیعی ثبت شده است. این رقم کمتر از متوسط سالانه بین سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۱ (۳۹۴ مورد) است. از نظر کاهش اثرات بر انسان، حوادث سال ۲۰۱۲ در مقایسه با سال‌های گذشته در پایین‌ترین سطح خود بوده‌اند. با این حال بلایای طبیعی هنوز هم تعداد قابل توجهی کشته می‌دهد که در مجموع ۱۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار قربانی در سراسر جهان است.

ماندانا مقصودی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه بر خلاف شاخص‌های دیگر، خسارات اقتصادی ناشی از بلایای طبیعی با افزایش از سطح متوسط سال ۲۰۱۲ که ۱۴۳ میلیارد دلار است به ۱۵۷ میلیارد دلار رسیده افزود: آسیب‌های بشری ناشی از بلایای طبیعی در کشورهای در حال توسعه عمیقا بیشتر احساس می‌شود، خصوصا ملل تهیدست که منابع آنها برای تامین آیندگان کم است. کشورهای با رتبه‌بندی پائین در شاخص‌ توسعه بشری با نرخ بالاتری در مرگ و میر مواجه هستند. در حالیکه بلایای طبیعی برای کسانی که آن را تجربه کرده‌اند خسارت‌بار است، بچه‌ها به دلیل کوچکی و عدم توانایی مراقبت از خویش بیشترین آسیب پذیری را دارند. بچه‌ها احتمالا بیشتر از بالغین در هنگام وقوع بلایای طبیعی تلفات دارند یا پس از آن از سوء تغذیه آسیب می‌بینند، بیمار می‌شوند و در نهایت از پای در می‌آیند.

وی با بیان اینکه داده‌های جهانی و تاریخی نشان می‌دهد که سیل‌ها از شایعترین بلایای آب و هوایی هستند که ۴۳ درصد از تمام حوادث آب و هوایی بین سال‌های ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۱ را شامل می‌شوند، اظهار کرد: بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰ هر ساله ۶۶.۵ میلیون کودک در سطح دنیا، تحت تاثیر حوادث آب و هوایی قرار گرفته‌اند. موسسه حفاظت از کودکان انگلستان تخمین زده است که در دهه بعدی به احتمال زیاد سالانه تا ۱۷۵ میلیون کودک تحت تاثیر انواع بلایای طبیعی ناشی از تغییر آب و هوا قرار می‌گیرند. کودکان نسبت به بزرگسالان در مواقع بلایای طبیعی آسیب‌پذیرترند چون به دیگران برای مراقبت از خویش تکیه و اعتماد دارند. آنها به دلیل کوچکی و تفاوت‌های فیزیولوژیکی و روانشناسی که با بزرگسالان دارند به مراقبت‌های ویژه‌ای در هنگام و پس از وقوع بلایای طبیعی نیاز دارند.

آماده سازی و کاهش خطر اضطراری

به گفته مقصودی، بلایای طبیعی کودکان را مجبور به ترک خانه‌هایشان یا حتی کشورهایشان می‌کند. آنها ممکن است یتیم شده و از خانواده‌هایشان جدا شوند یا طعمه‌ای برای بزرگسالان فرصت طلب باشند. کودکان بایستی در اقداماتی که در زمینه کاهش خطر بلایای طبیعی برنامه ریزی و اجرا می‌شود در اولویت قرار گیرند. خطرات خاصی برای کودکان و مراقبت کنندگان آنها وجود دارد و اقداماتی که برای مقابله با آن خطرات انجام می‌شود، باید افزون بر راهکارهای کاهش خطر برای جمعیت‌های در مقیاس بزرگ باشد. بایستی ابتکاراتی در خصوص کاهش خطرات به صورت اقداماتی ساده و کاربردی که می‌تواند زندگی و اموال شخصی را در مواقع بروز بلایای طبیعی محافظت کند برای آموزش به خانواده‌ها و به طور خاص بچه‌ها در نظر گرفت.

کارشناس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم با تاکید بر اینکه برنامه‌های موثر آگاهسازی در مدارس، خانه‌ها و جوامع می‌تواند یک فرهنگ توانمند و پیشگیری کننده را ایجاد کند، افزود: برای تضمین عکس العمل موثر، به موقع و قابل اطمینان، باید اقدامات آماده سازی فوری که به طور خاص برای کودکان و زنان جهت گیری شده، انجام شود. در هنگام وقوع بلایای طبیعی بچه‌ها، خانواده‌ها، جوامع و امدادگران پایه‌ای باید برای مواجهه با نیازهای سلامتی، تغذیه‌ای، آموزشی و امنیتی آماده باشند.

وی تاکید کرد: از آنجایی که فقر اغلب انسان‌ها را از انجام اقدامات پیشگیری کننده باز می‌دارد و با در نظر گرفتن این موضوع که تنها شدت بلایای طبیعی نیست که اثر هر بحران را تعیین می‌کند، بلکه سطوح آسیب پذیری جامعه نسبت به این حوادث هم دخیل است، بایستی با کاهش فقر و سایر اقدامات لازم، آنچه باعث آسیب پذیری خانواده‌ها می‌شود، کاهش یابد. از آنجا که بلایای طبیعی بیشترین اثر را بر آسیب پذیرترین‌ها دارند، نیازهای آنها باید به طور خاص بوسیله راهکارهای موثر مورد توجه واقع شوند و مردم آسیب پذیر بایستی به منظور تبادل اطلاعات جوامع محلی در تدوین این راهکارها مشارکت داشته باشند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

آتش سوزی بیش از یک هکتار از اراضی منابع طبیعی راین

مرد میانسال مفقود شده بعد از 5 روز پیدا شد

سهمیه سوخت مناطق دارای انشعاب گاز قطع می‌شود

آخرین پیش بینی هواشناسی از وضعیت جوی کرمان

نجات معجزه‌آسای کودک ربوده شده بمی از دست آدم‌ربایان

زمان آغاز پیش فروش بلیت قطارهای مسافری اعلام شد

آزاد سازي بیش از 3 هزار و 500 مترمربع اراضي ملي در کرمان

اشتغال در شرکت‌های متوسط و کوچک باید تقویت شود

ساعت آغاز به کار ادارات کرمان در ماه رمضان تغییر کرد

خواب‌آلودگی و خستگی علت اصلی بروز تصادفات در ایام نوروز

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)