کد خبر: ۲۱۴۸۹
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۶
ارسال به دوستان
ذخیره
از پا ننشسته‌اند. رأی‌نیاوردن تفحص از شهرداری نقطه پایان پرسش از این مجموعه شهری نخواهد بود. سیزده به در نشده گروهی در مجلس بر آن‌اند تا پیگیر سؤال‏های به زمین مانده‌شان باشند. یکی، دو تا هم نیست. ١٤ محور است و به کمتر سؤالی پاسخ قانع‌کننده داده شده است.

به گزارش انتخاب به نقل از شرق، عبدالکریم حسین‌زاده، نایب‌رئیس فراکسیون امید خبر داده که «گروهی در مجلس به دنبال آن‌اند تا پرسش‌های برزمین‌مانده از شهرداری تهران دوباره روی میز بیاید. نمایندگان بنا دارند از تمام ابزارهای نظارتی خود برای ورود به تخلف‌ها در شهرداری تهران بهره‌گیری کنند. از شکایت و طرح سؤال در کمیسیون اصل ٩٠ تا کلیدزدن تفحصی دیگر با محورهایی تازه».

محورهای برزمین‌مانده حالا بناست در استراتژی تازه مجلسی‌ها از کانال‌های مختلفی دنبال شود. نه‌تنها کمیسیون اصل ٩٠ که هر نماینده به‌تنهایی می‌تواند به ابزار نظارتی مجهز شده و سؤال و پرسش‌های اساسی را پیش‌روی شهردار تهران و مجموعه شهری قرار دهد.

اصل ٩٠ دریچه‌ای برای پیگیری تخلف‌های شهرداری

سال ٩٥ وقتی تفحص در بهارستان رأی نیاورد، علی مطهری با تأکید گفت حالا کمیسیون اصل ٩٠ مجلس می‌تواند به این مسائل رسیدگی کند.

نوروز ٩٦ به پایان رسید و پس‌لرزه‌های رأی منفی مجلس به تفحص از شهرداری پایان نیافت. تازه نوروز و ثبت‌نام شوراها به ماجرا و اهمیت آن هم افزود. رحمت‌الله حافظی، عضو افشاگر شورای چهارم برای دور جدید ثبت‌نام نکرد و در نامه‌ای به انتقاد از کمیسیون عمران مجلس، مجلسی‌ها و ساختار شورای شهر پرداخت. بهرام پارسایی و عبدالکریم حسین‌زاده نیز در نامه‌ای خطاب به او این اقدام را در ادامه مسیر حرکت حافظی در مقابله با رانت و فساد و تخلف تفسیر کردند. آنها در نامه‌شان نوشتند «بدون شک تلنگری که حافظی با خداحافظی معنادار خود، به همه نمایندگان مجلس و شورای شهر فعلی و بعدی زد، مانند تلاش‌های خالصانه او در یک سال گذشته، به‌عنوان سند فسادستیزی وی در تاریخ ثبت خواهد شد».

قاسم میرزایی‌نیکو، از اعضای کمیسیون اصل ٩٠ مجلس است و به طرح سؤال‌های بر‌زمین‌مانده از شهرداری تهران در این کمیسیون اشاره دارد.

تخفیف به چند مدیر

سؤال‌های مطرح‌شده از سوی او درباره املاک نجومی مشخص است. یکی اینکه «شهردار تهران باید رسما اعلام کند به چند نفر از مدیران شهرداری در واگذاری اموال عمومی تخفیف داده است؟»، سؤال دیگر میرزایی‌نیکو این است که «میزان تخفیف در هر مورد چند درصد از قیمت واقعی بوده؟ و مجموع تخفیف‌ها چند‌ هزار‌ میلیارد تومان بوده است؟ همچنین اینکه آیا شهرداری مجوز قانونی برای اعمال چنین تخفیف‌های کلانی داشته است؟». سؤال دیگر اینکه «در صورت وجود مجوز قانونی آیا کسانی که مجوز صادر کرده‌اند خود نیز از این بخشش‏ها بهره برده‌اند؟».

میرزایی‌نیکو تأکید دارد که راه و رسم صحیح، برخورد صادقانه با مردم است و تحقیق و تفحص کمک و راهنمای مردم و شهردار است. مسیری که حالا با رأی منفی نمایندگان به تفحص از شهرداری به برخی اعتراض‌ها در جامعه دامن زده است.

١٧٠‌ میلیون تخفیف ناقابل برای کارمند سابق

عضو کمیسیون اصل ٩٠ خبر می‌دهد که تمامی محورهای موردنظر و پرسش‌هایش را این بار در قالب گزارش به کمیسیون اصل ٩٠ پیگیری خواهد کرد. اگرچه اسناد درستی از تخفیف‌های شهرداری به کارکنان و دیگر افراد در اختیار ما قرار نگرفته اما با استناد به سخن يك عضو شورای شهر و کارمند سابق شهرداری در خرید خانه تنها به شخص او ١٧٠‌ میلیون تومان تخفیف داده شده: «بنده بعد از ١٤ سال که کارمند شهرداری بودم، فقط ١٧٠ میلیون تخفیف گرفتم». شورای شهر تهران نتوانست در طرح پرسش از شهرداری تهران عزم جزمی از خود نشان دهد. وظیفه سترگ تفحص از شهرداری از بهشت‌نشینان به دوش بهارستان‌نشین‌ها افتاد. آنها نیز در واپسین روزهای سال ٩٥ نتوانستند بارقه امیدی در دل مردم ایجاد کنند. مردمی که چند ماهی است با زمزمه اخبار مرتبط با املاک نجومی با پرسش‌های متعدد در حوزه سلامت مالی شهرداری تهران روبه‌رو شده‌اند. حالا ماجرای املاک نجومی به کنار، آن‌طور که نمایندگان مجلس به «شرق» خبر داده‌اند موج تفحص تازه از شهرداری تنها محدود به املاک نجومی و تخفیف‌های بی‌ضابطه نخواهد بود و نکات و مسائل تازه‌ای نیز مطرح خواهد شد.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

دستگیری عاملان تیراندازی منجر به جرح 2 شهروند در کهنوج

قیمت طلا، سکه و ارز پنجشنبه ۳۰ فروردین‌ ۱۴۰۳

یک عادت مهم برای کاهش تاثیر استرس بر قلب

نجات 16 خودروی گرفتار در سیلاب توسط عوامل راهداری جنوب کرمان

هلالی‌های محیط ‌زیست کرمان آبگیری شدند

حضور بیش از 70 تیم گشت پلیس راه در محورهای بارانی استان کرمان

معاون وزیر آموزش و پرورش: امکان افشای سوالات آزمون‌های وزارت آموزش و پرورش غیرممکن است

محور فاریاب _کهنوج بازگشایی شد

سهامداران عدالت بخوانند/ جزییات تازه درباره واریز مرحله سوم سود اعلام شد

رییس کل دادگستری کرمان: وضع برخی از قوانین؛ موجب سنگ‌اندازی در تولید می‌شود / اگر از ظرفیت‌های کرمان استفاده شود، بخش زیادی از مشکلات اقتصادی استان و کشور رفع می‌شود

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)