کد خبر: ۲۳۴۰۶
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۰
ارسال به دوستان
ذخیره
«گزارش یک ظلم بزرگ»؛ این عنوانی است که محمود احمدی‌نژاد در نامه اعتراضش به بازداشت حمید بقایی به کار برده است.
هیچ‌وقت در سال‌هایی که بر مسند قدرت بود، چنین عنوانی را برای هیچ‌یک از آحاد ملت به کار نبرده بود. او فقط از اعوان و انصارش حمایت می‌کند؛ حلقه یاران و وابستگان. محمود احمدی‌نژاد در نامه تند اعتراضی‌ خود به بازداشت حمید بقایی، از چیزهایی شکایت کرده که پیش از این هم دیده بود؛ زمانی که در قدرت بود و مسئولیت داشت؛ اما احتمالا صلاح ندیده بود واکنشی نشان دهد. او فقط زمانی وارد گود می‌شود که حادثه‌ای برای اعضای درون یا نزدیک حلقه او رخ داده باشد. همان زمان هم شدیدترین واکنش را در قبال دستگیری علی‌اکبر جوانفکر نشان داد.

 سال ٩٠ که برای بازداشت جوانفکر، مدیرمسئول روزنامه ایران، رفته بودند و کار به درگیری در روزنامه کشیده شد، محمود احمدی‌نژاد برای رسیدگی به این موضوع، حتی حضور در نشست شهدای غدیر را نیمه‌تمام گذاشت و در نهایت خبرگزاری فارس در گزارشی اعلام کرد اجرای حکم بازداشت سرپرست مؤسسه ایران، به دستور «مقام‌های بالا» فعلا متوقف شده است. جوانفکر را بعدا وقتی که احمدی‌نژاد در سفر نیویورک بود، برای اجرای حکم فراخواندند. زمانی که جوانفکر دوران حبسش را می‌گذراند، احمدی نژاد برای بازدید از اوین، کارش به نامه‌نگاری‌های تندی با رئیس قوه قضائیه کشید. بهانه بازدیدش این بود که به‌عنوان رئیس‌جمهوری موظف به اجرای کامل قانون اساسی هستم.

 در نامه‌اش نوشته بود: «به استناد اصول متعدد قانون اساسی، از‌جمله اصل ١١٣ و سوگند شرعی اصل ١٢١، مصمم به اجرای کامل قانون اساسی و اصلاح اساسی و ریشه‌ای امور کشور هستم و مطمئنا با سرکشی از زندان‌ها و برخی دادگاه‌ها، نحوه اجرای اصول قانون اساسی و رعایت حقوق اساسی ملت را مورد بررسی قرار داده و گزارش آن را به ملت بزرگ و مقام معظم رهبری تقدیم خواهم کرد». آن زمان کسی سخن احمدی‌نژاد را باور نکرد؛ چراکه تا پیش از بازداشت جوانفکر و بعد از ماجراهای سال ٨٨، او یک لحظه هم به فکر بازدید از اوین نیفتاده بود. احمدی‌نژاد از چه چیزهایی شکایت کرده است؟ از این شکایت کرده که حمید بقایی را با دمپایی و بدون جوراب به دادگاه برده‌اند؛ این اتفاق نخستین‌بار نیست که روی می‌دهد. احمدی‌نژاد که مدعی بود سوگند خورده تا قانون اساسی را رعایت کند، هیچ‌وقت به حضور متهم با دمپایی و بدون جوراب در دادگاه‌ها، اعتراضی نکرده بود. 

احمدی‌نژاد گفته است: «برخی می‌گویند نباید علنی انتقاد کرد که موجب تضعیف است و باید موارد را به‌طور خصوصی به مقام معظم رهبری منتقل کرد؛ اما مگر همه مردم به ایشان دسترسی دارند و آیا می‌شود مسئولیت نظارت عمومی را که وظیفه همگانی است و در اصل هشتم قانون اساسی تأکید شده است، به دوش ایشان نهاد و دیگران را از مسئولیت‌هایشان مبری کرد. درحالی‌که ایشان بارها اعلام کرده‌اند که طبق قانون اساسی، عزل و نصب برخی مسئولان بر عهده ایشان است و ایشان در قبال عملکرد نهادهای مربوطه مسئولیتی ندارند».

او در نامه‌اش چندین اصل از قانون اساسی را در ارتباط با حقوق اساسی مردم و متهم ذکر کرده و در نهایت از رخ‌دادن ظلمی بزرگ خبر داده است. محمود احمدی‌نژاد اصرار دارد پای دولت را وسط بکشد و بگوید بقایی، با شکایت دولت روحانی دستگیر شده است؛ اما دلیلی ندیده توضیح بدهد نهادی که تصمیم به بازداشت یک فرد و تعیین وثیقه می‌گیرد، قوه قضائیه است نه دولت. بخشی از سخنان شایان توجه احمدی‌نژاد در این نامه در ادامه می‌آید: 
* جناح‌های سیاسی نیز با جشن و پایکوبی، از این دستگیری استقبال و هرکدام فهرستی از تهمت‌ها و افترائات را نثار آقای بقایی و این‌جانب و دولت‌های مظلوم نهم و دهم نمودند و مسئولان قوه ‌قضائیه در برابر این اقدامات خلاف اخلاق و خلاف شرع و خلاف قانون، سکوت کردند. 

*در هفت‌ونیم ماه زندان انفرادی که پنج ماه آن در اختیار وزارت اطلاعات بوده است، بارها مورد بازجویی قرار گرفت و مواردی غیرمرتبط با اتهامات، از او سؤال و خواسته شده است که علیه همکاران خودش اتهاماتی وارد نماید و آزادی او را منوط به پذیرش این امر خلاف قانون و خلاف اخلاق کرده‌اند که این خود داستان دیگری است. آقای بقایی پس از آزادی بارها خواسته است مشروح بازجویی‌ها جهت اطلاع مردم منتشر شود. 

*در طول بازداشت، بازپرس پرونده بارها از دولت و دیگران خواسته است که هر مدرکی می‌توانند علیه آقای بقایی تهیه و ارائه نمایند. حتی گروهی کارشناس استخدام کردند و از بیت‌المال هزینه نمودند تا تمام اسناد ریاست‌جمهوری بررسی و مدارکی علیه ایشان جمع‌آوری و ارائه شود. به تعبیری، تمام اسناد نهاد و زندگی ایشان را شخم زدند ولی همان‌گونه که از قبل معلوم بود، به دلیل پاکی ایشان، موردی یافت نشد.
*در ٥٦ روز اول، اجازه ملاقات با وکیل را نداشت و وقتی وکیل این موضوع را رسانه‌ای کرد، به اتهام اعلام محتوای پرونده، پرونده‌ای برای او تشکیل و به ٩ ماه زندان محکوم شد. اگر کارشناسان حقوقی و قضائی در سراسر جهان این اقدام را با آنچه در کشورهای مختلف جهان جاری است، مقایسه نمایند، چه سیمایی از دستگاه قضائی جمهوری اسلامی در دیدگاه مردم شکل خواهد گرفت. 

*در طول ٥/٧ ماه حتی اجازه خرید غذا از بیرون به ایشان نداده‌اند؛ درحالی‌که می‌دانستند ایشان ناراحتی گوارشی دارد. حدود پنج ماه که در اختیار وزارت اطلاعات بوده، آفتاب ندیده است. 

*در دوره بازداشت آقای بقایی اینجانب از معاون‌اول رئیس‌جمهور فعلی به خاطر دوازده فقره افترا و تهمت به دولت قبل شکایت کرده و صدها برگ از اسناد و اطلاعات موجود و آشکار در دولت فعلی را به‌عنوان سند بر رد اتهامات به دستگاه قضائی ارائه دادم. 

*آقای بازپرس بدون طرح هیچ مطلب جدیدی و صرفا با تکرار برخی سؤالاتی که قبلا بارها پرسیده شده و جواب داده شده بود با این ادعا که اطمینان ندارد در وقت احضار برای ادامه دادرسی، آقای بقایی مراجعه نماید و یا اینکه احضاریه فرستاده و مأمور مربوطه خانه آقای بقایی را شناسایی نکرده است، قرار کفالت را به وثیقه پنجاه‌میلیاردتومانی تبدیل و ایشان را روانه زندان کرده است. وثیقه اولیه سه ‌میلیارد تومان بوده که آقای بقایی آن را نیز نپذیرفته بود. وکیل آقای بقایی به‌عنوان اعتراض ذیل قرار نوشته است که؛ آدرس آقای بقایی همانجاست که مأمورین شما دو بار او را دستگیر کرده‌اند و به علاوه بخشی از منزل ایشان را برای ماه‌ها پلمپ نموده‌اند. ضمنا ایشان دو نفر کفیل و دو نفر وکیل دارد که می‌توانستید با آنها مکاتبه نمایید. 

سؤال‌های احمدی‌نژاد

رئیس سابق دولت در نامه‌اش چند سؤال هم مطرح کرده است از جمله اینکه: 
* در فاصله ٥/١ سال چه اتفاقی جز ثبت‌نام آقای بقایی و اینجانب در انتخابات ریاست‌جمهوری روی داده است؟ 

* بازپرس تا چه مدت برای تحقیقات زمان لازم دارد، آیا ٧,٥ ماه بازداشت انفرادی و ١.٥ سال پس از آن برای تحقیقات کافی نبوده است؟ درحالی‌که طبق قانون باید اول تحقیق شود و سپس بر پایه مستندات کافی جلب یا احضار و غیره صورت گیرد. 

* اینجانب و همکارانم چه گناهی مرتکب شده‌ایم که ظاهرا حیثیت و زندگی و مال ما هدر است. آیا ما هیچ حقوقی نداریم؟ 

*آیا ما مرغ عروسی و عزا هستیم. هرگاه جناح‌های سیاسی می‌خواهند درگیر شوند ابتدا با ما برخورد می‌کنند و اگر صلح کنند باز هم با ما برخورد می‌کنند و اگر زورشان به دیگری نرسد باز به سراغ ما می‌آیند. 

*آیا خدمت به مردم، دفاع از حقوق ملت و منافع و استقلال و عزت ملی و تلاش برای پیشرفت کشور جرم است. آیا اینکه ثروت کشور را برای همه مردم خواسته‌ایم جرم نابخشودنی است؟ 
منبع: شرق
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

احتمال اوج‌گیری دوباره کرونا / شیوع ویروس‌های سرماخوردگی در بین کودکان / مردم بیشتر مراقب باشند

پیروزی تیم فوتسال امید مس کرمان در یک بازی دوستانه/آمادگی فوتسالیست‌های مس برای دور جدید رقابت‌ها

عامل قطع عضو شهروند سیرجانی دستگیر شد

نرخ عوارض آزاد راه های کشور افزایش یافت

قیمت انواع سکه و طلا امروز سه شنبه 16 خرداد 1402

جوشاندن شیر چه مضراتی دارد/ شیر کم چرب بخورید

آسیب‌ها و مشکلات مربوط به حوره حمل و نقل به صورت ویژه پیگیری می‌شود / لزوم جلوگیری از فعالیت خودروهای شخصی مسافربر

صنعت طلا در کرمان مغفول مانده است / اگر هزینه دستمزد ساخت طلا به کرمان منتقل شود 6 هزار شغل ایجاد می‌شود

کنایه سنگین همتی به گشایش ارزی از طریق وام صندوق بین‌المللی پول/ پس صندوق دیگر بخشی از استکبار نیست؟

رگبار و رعد و برق تا روز جمعه در کرمان ادامه دارد / شهروندان در ارتفاعات و مناطق باز قرار نگیرید

پربازدید ها

۲۵ خرداد آخرین مهلت استعفای مشمولان ماده ۲۹ انتخابات مجلس شورای اسلامی

وضعیت موجود با آنچه امام(ره) می‌خواستند خیلی فاصله دارد

دعایی حتی سر قبر رئیس ساواک کرمان که بدترین رفتارها را با او و مادرش کرده بود، می رفت/ دعایی برای کسانی که احساس می‌کردند در جمهوری اسلامی بی‌پناه هستند و سلیقه ما را هم قبول نداشتند اما وابسته به ایران بودند یک پناه بود/ او بهترین مبلغ اسلام و انقلاب بود

امام خمینی منادی اعتدال/ روایت محسن هاشمی از ویژگی های شخصیتی امام خمینی

آیا امام به آنچه در فرانسه گفتند در ایران عمل نکردند؟ /جنگ داخلی و خارجی چه کمکی به عدم تحقق جمهوریت و دمکراسی کرد؟

باید اینترنت ایران مانند چین شود/وقتی آمریکایی‌ها به تیک‌تاک خودشان رحم نمی‌کنند توقع دارید به ابرآروان ما رحم کنند!/تحریم ابرآروان، در مقایسه با حمله‌های هکری مسئله‌ای نیست/ با فیلتر شدن اپلیکیشن‌ها نیازی به طرح صیانت نداریم

فعال اصولگرا: اگر شورای نگهبان به غير از استعلام از مراجع 4گانه هيچ كار دیگری براي احراز صلاحيت نامزدها انجام ندهد، نتيجه انتخابات، حتما بدتر از مجلس يازدهم نخواهد بود

پر بحث

چرا مرگ زهرا لری حاشیه‌ساز شد/ همه واکنش‌ها به درگذشت عضو پیشین شورای شهر کرمان   (۶ نظر)

جامعه ایران مدت‌ها است که جنبشی است/ مطالبات جامعه تخلیه نشده/ مهندسی فرهنگی از بالا دائم شهروند ناراضی تولید می‌کند/ جامعه ایران از رسانه‌ای به شبکه‌ای تبدیل شده/ باید مردم را تشویق کنیم به راه میانه و احیای حد وسط/ الان یک عده به ما می‌خندند، اما تا ابد نخواهند خندید/یکی از سرمایه‌های ایران دهه هشتادی‌ها هستند / مطالعات نشان می‌دهد در اعتراضات خشونت‌بار همه بازنده هستند   (۴ نظر)

مجازات طلاق صوری فرزندان متوفی به قصد دریافت مستمری چیست؟    (۳ نظر)

موروثی بودن هیات امنا در موسسه مولی الموحدین مطرح نیست/ اگر می‌خواستم با رانت آقای هاشمی مسئولیت بگیرم بعد از انقلاب به جای کار کردن در بم به دفتر ایشان می‌رفتم / کار‌هایی که در قالب موسسه مولی‌الموحدین انجام شد اگر با نگاه تنگ جناحی نگاه نشود از افتخارات کرمان است   (۳ نظر)

باید در یک فضای سیاسی و همراه با گفت‌وگو مسائل را حل کرد/ ظرفیت اصل 27 قانون اساسی باید آزاد شود/ احزاب در همه جای دنیا نقش میانجی را بازی می‌کنند اما در ایران به رسمیت شناخته نمی‌شوند   (۲ نظر)

باز شدن مجدد موضوع تغییر نام فرودگاه کرمان این بار توسط پناهیان+ مخالفت سال گذشته امام جمعه و خانواده سردار سلیمانی با این موضوع   (۲ نظر)

به زودی پلاک سوم بر روی خودروها نصب می‌شود / کار برای سارقان خودرو و مخدوش‌کنندگان پلاک سخت می‌شود   (۲ نظر)

حمله سگ‌های ولگرد موجب مرگ یک زن در رفسنجان شد    (۲ نظر)

صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای کرمان / کاهش شدید دما و بارش برف   (۱ نظر)

۷ منطقه در استان کرمان امروز وارد فاز عملیاتی ساخت مسکن می‌شوند / هرچه زمین در اختیار دستگاه‌هاست باید برای ساخت مسکن واگذار شود / منطقه حاشیه‌نشین شهرک 14 معصوم با 10 هزار جمعیت بلاتکلیف است   (۱ نظر)