کد خبر: ۲۳۴۹۶
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۷
ارسال به دوستان
ذخیره
رئیس سازمان نظام‌مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان بابیان اینکه تعیین باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی بر اساس قانون حفظ نباتات بر عهده وزارت بهداشت است، می‌گوید: دانشگاه علوم پزشکی در استان کرمان امکانات آزمایشگاهی لازم برای تعیین باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی را دارند اما با این گستردگی یک آزمایشگاه بروز و منسجم وجود ندارد و بسیار محدود عمل می‌کند.
محمدرضا فرحبخش در صدای تاک نوشت:

امروزه استفاده از سموم و کود‌های شیمیایی برای تولید محصولات کشاورزی  افزایش‌یافته است. این در حالی است که کارشناسان کشاورزی معتقدند بر نحوه میزان استفاده از سموم در مزارع کشاورزی نظارتی صورت نمی‌گیرد. این در حالی است که باقیمانده سموم به یک چالش جدی بدل شده است. 

حال باید پرسید چرا سلامت غذایی مردم در پروسه تولید محصولات کشاورزی دیده نشده است و مسئولان در این رابطه چه اقداماتی انجام داده‌اند؟ این در حالی است که پیش از این رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نسبت به شیوع سرطان در استان کرمان هشدار داده بود.
علی‌اکبر حق‌دوست می‌گوید: سالانه حدود 3000 نفر در استان کرمان به بیماری سرطان مبتلا می‌شوند و سیر فزاینده الگوهای خاص سرطان‌ در این استان نگران‌کننده است.

آزمایشگاه به‌روز برای تعیین میزان سموم محصولات کشاورزی نداریم

رئیس سازمان نظام‌مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان بابیان اینکه تعیین باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی بر اساس قانون حفظ نباتات بر عهده وزارت بهداشت است، می‌گوید: دانشگاه علوم پزشکی در استان کرمان  امکانات آزمایشگاهی لازم برای تعیین باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی را دارند اما با این گستردگی یک آزمایشگاه بروز و منسجم وجود ندارد و بسیار محدود عمل می‌کند.

محسن کمال‌الدینی در گفت‌وگو با صدای می‌افزاید: درخواست اعتبار بالایی برای تجهیز و استخدام نیرو برای یک آزمایشگاه مجهز در کرمان توسط دانشگاه علوم پزشکی شده است و ساخت این آزمایشگاه در حال انجام هست.

وی تصریح می‌کند: ما در حال حاضر نمی‌دانیم که باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی تا چه اندازه است و بخشی از این اطلاعات توسط خود اظهاری کشاورزان مشخص می‌شود.

وی  با بیان اینکه نبود کارشناس مسئول در کنار کشاورزان مشکلاتی همچون استفاده غیرمنطقی از سموم را در پی دارد، ادامه می‌دهد: خود کشاورز سم موردنیاز را تهیه و در باغ، مزرعه یا  گلخانه خود استفاده می‌کند و درنهایت محصول را به بازار عرضه می‌نماید و در این پروسه کارشناس مسئول آن‌گونه باید نظارت ندارد.

 برخی نمونه محصولات کشاورزی آزمایش می‌شوند

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمان بابیان اینکه 3 تا 4 آزمایشگاه همکار در زمینهٔ تعیین میزان سموم در محصولات کشاورزی با این سازمان همکاری می‌کنند، به صدای تاک می‌گوید: از حدود سال 93 کارشناسان این سازمان هر صبح به میدان میوه و تره‌بار مراجعه و نمونه محصولات کشاورزی که سازمان  برای ما تعیین و لیست کرده  تهیه و برای انجام آزمایش به آزمایشگاه‌های همکار ارسال می‌کنند.

دکتر محمدرضا حیدری می‌افزاید: در حال حاضر در ساختمان معاونت غذا و دارو در کرمان تجهیزات لازم برای آزمایش میزان سموم وجود دارد و کارهای مربوط به این آزمایشگاه در حال انجام است اما هنوز به نتیجه نرسیده است.

وی از احداث آزمایشگاه مجهز مربوط به سازمان غذا و دارو در کرمان خبر مي‌دهد و می‌گوید: کلنگ احداث ساختمان آزمایشگاه غذا و دارو در کنار ساختمان غذا و دارو بر زمین زده‌شده و در حال احداث می‌باشد و در آینده‌ای نزدیک به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی بابیان اینکه تنوع در محصولات کشاورزی فراوان است و تعداد نمونه‌هایی که برای تعیین میزان سموم ابلاغ‌شده مشخص است، خاطرنشان می‌کند: به مردم یقین می‌دهیم که میزان سموم در محصولات کشاورزی در اکثر موارد زیر حد مجاز است و خیال مصرف‌کنندگان از این بابت آسوده باشد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمان درعین‌حال توصیه می‌کند: مصرف‌کنندگان پوست محصولاتی همچون خیار و گوجه‌فرنگی را جدا کنند و در شست و شوی میوه‌ها و سبزیجات از مواد شوینده مربوط و استاندارد استفاده نمایند. 

دکتر حیدری در پاسخ به این سوال که یکی از مسئولان استان بر استفاده بیش‌ازحد سموم در برخی محصولات کشاورزی اذعان داشته، می‌گوید: باید از او پرسید آن محصول موردنظر کجا و چگونه آزمایش‌شده که به این نتیجه رسیده‌اند.

کاهش مصرف سم دستاورد ماست

از سوی دیگر مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان می‌گوید: ساماندهی بازار فروش سم، نظارت بر کارشناسان و درنهایت کاهش مصرف سم در این استان ازجمله دستاوردهای مدیریت حفظ نباتات این سازمان است.

ناصر طاهری اما بدون اشاره به جزئیات اقدامات انجام‌شده در خصوص ترویج فرهنگ دوری کشاورزان در استفاده از سموم، می‌افزاید: ترویج و توسعه فرهنگ استفاده از روش‌های غیر شیمیایی و بیولوژیک و همچنین استفاده از سموم جدید، باکیفیت مطلوب و مؤثر علیه آفات کلیدی، سبب کاهش شدید مصرف سم و دفعات سم‌پاشی در باغات استان کرمان شده است.

لزوم توجه به کشاورزی ارگانیک
کشاورزی ارگانیک برای تولید محصول سالم و عاری از باقیمانده سموم و کود‌های شیمیایی، یکی از ضرورت‌های صنعت کشاورزی کشور هست و موجب تعادل اکولوژیکی و تقویت فرآیندهای بیولوژیکی خواهد شد، اما متأسفانه در سال‌های اخیر به این مهم توجه چندانی نشده و فقط به میزان تولید اهمیت داده می‌شود و سلامت محصولات در رده آخر قرار دارد.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

وقوع ناپایداری‌های جوی تا آخر هفته در کرمان

علائم اختلال بیش فعالی در کودک نوپا

افزایش تدابیر برای ضربه به بنیان‌های مالی قاچاقچیان مواد مخدر / در بازه زمانی چهار ماهه خودروهای توقیفی تعیین تکلیف شوند

لزوم تدابیر ویژه به استان کرمان در خصوص خودروهای موجود در پارکینگ‌ها / کمبود امکانات شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر از نظر تجهیزات و نیروی انسانی

حوزه فرهنگی هلیل‌رود مورد بی‌توجهی ‌قرار گرفته است / چرا جنوب کرمان در برنامه‌ها گنجانده نشد / محل نگهداری آثار باستانی جیرفت غیراستاندارد است

دریافت وجه نقد در مدارس تحت هر شرایطی ممنوع است

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه 7 خرداد 1402

واکنش به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

وضعیت آب شرب کهنوج از قرمز هم گذشته است / جایگزینی برای کشاورزی باید تعیین شود / پهنه‌های سیلابی مانعی مقابل اسکان و سرمایه‌گذاری هستند

مرگ تکان دهنده دختر بچه 2 ساله در زرند / کولر آبی جان دختر را گرفت

پربازدید ها

شهردار کرمان: تعریض استقلال ۲۵۰ میلیارد پول می‌خواهد/ عملیات تخریب در خیابان بهمنیار تا یک ماه آینده آغاز می‌شود اگر...

قتل جوان 16 ساله بردسیری به دست جوان 18 ساله

کهنوج و منوجان با دمای ۴۲ درجه گرم‌ترین نقطه کرمان / ادامه ناپایداری‌های جوی تا آخر هفته در کرمان

تاثیر چهارزانو نشستن روی زمین در جلوگیری از کاهش تحرک و ضعف عضلات

ایران در رتبه سوم عقرب‌زدگی در جهان

خبر خوش برای سربازان ؛ ۲ تا ۵ ماه کسر خدمت جدید در راه است

مرگ تکان دهنده دختر بچه 2 ساله در زرند / کولر آبی جان دختر را گرفت

کشف سوخت قاچاق در کرمان 75 درصد افزایش داشته است / دستگیری بیش از 2 هزار و 250 سارق

وضعیت آب شرب کهنوج از قرمز هم گذشته است / جایگزینی برای کشاورزی باید تعیین شود / پهنه‌های سیلابی مانعی مقابل اسکان و سرمایه‌گذاری هستند

علائم اختلال بیش فعالی در کودک نوپا

پر بحث

چرا مرگ زهرا لری حاشیه‌ساز شد/ همه واکنش‌ها به درگذشت عضو پیشین شورای شهر کرمان   (۶ نظر)

جامعه ایران مدت‌ها است که جنبشی است/ مطالبات جامعه تخلیه نشده/ مهندسی فرهنگی از بالا دائم شهروند ناراضی تولید می‌کند/ جامعه ایران از رسانه‌ای به شبکه‌ای تبدیل شده/ باید مردم را تشویق کنیم به راه میانه و احیای حد وسط/ الان یک عده به ما می‌خندند، اما تا ابد نخواهند خندید/یکی از سرمایه‌های ایران دهه هشتادی‌ها هستند / مطالعات نشان می‌دهد در اعتراضات خشونت‌بار همه بازنده هستند   (۴ نظر)

مجازات طلاق صوری فرزندان متوفی به قصد دریافت مستمری چیست؟    (۳ نظر)

موروثی بودن هیات امنا در موسسه مولی الموحدین مطرح نیست/ اگر می‌خواستم با رانت آقای هاشمی مسئولیت بگیرم بعد از انقلاب به جای کار کردن در بم به دفتر ایشان می‌رفتم / کار‌هایی که در قالب موسسه مولی‌الموحدین انجام شد اگر با نگاه تنگ جناحی نگاه نشود از افتخارات کرمان است   (۳ نظر)

باید در یک فضای سیاسی و همراه با گفت‌وگو مسائل را حل کرد/ ظرفیت اصل 27 قانون اساسی باید آزاد شود/ احزاب در همه جای دنیا نقش میانجی را بازی می‌کنند اما در ایران به رسمیت شناخته نمی‌شوند   (۲ نظر)

باز شدن مجدد موضوع تغییر نام فرودگاه کرمان این بار توسط پناهیان+ مخالفت سال گذشته امام جمعه و خانواده سردار سلیمانی با این موضوع   (۲ نظر)

به زودی پلاک سوم بر روی خودروها نصب می‌شود / کار برای سارقان خودرو و مخدوش‌کنندگان پلاک سخت می‌شود   (۲ نظر)

حمله سگ‌های ولگرد موجب مرگ یک زن در رفسنجان شد    (۲ نظر)

صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای کرمان / کاهش شدید دما و بارش برف   (۱ نظر)

۷ منطقه در استان کرمان امروز وارد فاز عملیاتی ساخت مسکن می‌شوند / هرچه زمین در اختیار دستگاه‌هاست باید برای ساخت مسکن واگذار شود / منطقه حاشیه‌نشین شهرک 14 معصوم با 10 هزار جمعیت بلاتکلیف است   (۱ نظر)