کد خبر: ۲۳۵۱۲
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۲
ارسال به دوستان
ذخیره
یک لقمه نان به قیمت جان؛
هرساله شماری از هموطنان به دلیل حوادث ناشی از کارجان خود را از دست می دهند ،ارتقای سطح ایمنی محیط کار و همچنین توجه جدی به قوانین مربوط به کارمی تواند جلوی بروز اینگونه حوادث را بگیرد یا اینکه شمار آنها را کاهش دهد.
هرساله شماری از هموطنان به دلیل حوادث ناشی از کارجان خود را از دست می دهند ،ارتقای سطح ایمنی محیط کار و همچنین توجه جدی به قوانین مربوط به کارمی تواند جلوی بروز اینگونه حوادث را بگیرد یا اینکه شمار آنها را کاهش دهد.

بخش عمده ای از حوادث کار قابل پیشگیری است ، برنامه های پیشگیری از وقوع حوادث، همچون استفاده از وسایل حفاظت فیزیکی (برای جلوگیری از سقوط حین کار، استفاده از کلاه ایمنی در کارگاه ها)، آموزش بهداشت کار و نظارت موثر بر کارگاه ها می تواند در کاهش حوادث حین کار و مرگ و میر ناشی از آن موثر باشد.

اهمیت حوادث ناشی از کار، جدای از بار مالی فراوانی که برای افراد، خانواده ها، شرکت ها و سازمان ها به بار می آورد در سطح کلان می توان دارای ابعاد اجتماعی و سیاسی وسیعی نیز شود، نمونه های حوادث ناشی از کار که در صدر اخبار رسانه های جهان قرار گرفته اند و از یک حادثه صرف کاری به یک اتفاق اجتماعی و سیاسی تبدیل شده اند کم نبوده است که از آن جمله می توان به آتش سوزی در بازار و حادثه ساختمان پلاسکو و معدن یورت استان گلستان اشاره کرد.
خسرو ،کارگر ساده ساختمان بود و هنگام کار با دستگاه مخلوط کن سیمان در آن سقوط کرد و همین سقوط هم منجر به مرگش شد؛حادثه ای دلخراش که حتی تصورش فکر و احساسات هر انسانی را جریحه دار می کند .

علی، یکی دیگر از کارگران ساختمانی است که صبح یک روز زمستانی برای یک لقمه نان و تامین مخارج خانواده راهی محل کارش؛ یعنی یک ساختمان چند طبقه در دست احداث، شد که متاسفانه به دلیل رعایت نشدن ایمنی محل کار و ضریب ایمنی توسط کارفرما ، دچار حادثه شد.
وی هنگام جوشکاری تیر آهن ها به پایین سقوط کرد ،سقوطی در حدود 50 تا 60متری به محض سقوط همکارانش با پیکر نیمه جان او مواجه شدند و فوری اورژانس را خبر کردند؛ اما دیگر دیر شده بود و فوت کرد.

یکی از حوادثی که در سال گذشته بازخورد رسانه ای زیادی در سطح ملی و جهانی داشت حادثه دلخراش و تاسف برانگیز ساختمان پلاسکو بود که در آن حادثه متاسفانه چندین آتش نشان شهید و چند تن از کاسبان این ساختمان کشته شدند ، حادثه ای که شاید با پیش بینی های به موقع ایمنی و بررسی و جدی گرفتن های قوانین چه از سوی مالکان و چه مسئولان ذیربط چنیین اتفاقی نمی افتاد .

حادثه دیگر که امسال شاهد وقوع آن بودیم در معدن ذغال سنگ یورت استان گلستان به وقوع پیوست و تعدادی از کارگران و معدنچیان را به کام مرگ کشاند و شاید هم عامل اصلی آن جدی نگرفتن ایمنی کار در معدن بود.

هرچند بر اساس گزارش های اعلام شده بیشترین حادثه کار متوجه کارگران ساختمانی است، اما تمام کارگران و کارکنان دستگاه ها ، شرکت ها و ادارات هم به دلیل رعایت نکردن اصول ایمنی ساختمان ها و ایمنی کار در معرض خطر قرار دارند ،خطری که شاید در بسیاری از موارد جبران آن ممکن نباشد و مصدومان به جا مانده این گونه حوادث نیز علاوه بر از تحمیل فشار های روحی و روانی و اقتصادی بر خانواده بار مالی زیادی را هم بر سیستم سلامت تحمیل می کند .

بنابراین ضروری است ایمنی محیط های کار از هر حیثی مانند، ایمنی فیزیکی محل کار و ایمنی خود کار در نظر گرفته شود و شان انسانی کارگر حفظ شود و کارفرما هم با اندکی هزینه بیشتر سلامت محیط کار و کارگران خود را تضمین کند، اینجاست که باز، پیشگیری مقدم بر درمان است ومی طلبد که با آموزش های لازم محیطی امن برای کار فراهم شود و دیگر این چنین نباشد که تهیه یک لقمه نان به قیمت جان تمام شود .

**یک هزار و 645نفر درسال گذشته به دلیل حوداث کار کشته شدند 

معاون آموزشی مرکز تحقیقات پزشکی قانونی به خبرنگار ایرنا گفت : در سال گذشته یکهزار و 645 نفر در حوادث کار جان خود را از دست دادند، این رقم در مقایسه با سال 1394 که شمار تلفات حوادث کار یکهزار و 494 نفر بود، 1 / 10 درصد افزایش داشت .
محمد صادق قریشی افزود: در سال گذشته یکهزار و 623 مرد و 22 زن بر اثر حوادث کار جان خود را از دست دادند که بیشترین آنها در تهران با 399، فارس با 112 و خراسان رضوی با 109 جانباخته بودند.

وی ادامه داد: در این مدت استان های کهکیلویه و بویراحمد با 9، خراسان شمالی با 10 و خراسان جنوبی با 12 فوتی کمترین آمار تلفات حوادث کار را داشتند.

**سقوط از بلندی بیشترین دلایل مرگ در حوادث کار را دارد 

قریشی گفت : در سال گذشته سقوط از بلندی بیشترین دلایل مرگ در حوادث کار را به خود اختصاص داد که با 5 / 49 درصد تلفات در رتبه اول مرگ و میر ناشی از حوادث کار قرار می گیرد، در این سال 675 نفر به اثر سقوط از بلندی در حین کار جان خود را از دست دادند.

وی تصریح کرد: پس از سقوط از بلندی، اصابت جسم سخت با 375 فوتی در رتبه دوم دلایل مرگ در حوادث کار قرار می گیرد که 4 / 27 درصد از تلفات حوادث کار را شامل می شود.
معاون آموزشی مرکز تحقیقات پزشکی قاونی خاطرنشان کرد : کمبود اکسیژن (106 فوتی)، برق‌گرفتگی (218 فوتی)، سوختگی (119 فوتی) و سایر موارد (152 فوتی) از دیگر دلایل مرگ در حوادث کار در سال 95هستند.

قریشی افزود : در سال گذشته 27 هزار و 892 مصدوم ناشی از حوادث کار برای معاینات بالینی (جسمانی)به مراکز پزشکی قانونی کشور مراجعه کردند که در مقایسه با سال قبل ازآن (1394) با شمار مصدومان 27هزار و 510 نفر 4 / 1 درصد بیشتر شده است.

**توصیه هایی برای ارتقای سطح ایمنی محیط کار 

وی گفت : یکی از مهم ترین دلایل به وجود آمدن چنین حوادثی، رعایت نکردن اصول اولیه ایمنی در کارگاه است که متاسفانه به علت گسترش نیافتن فرهنگ استفاده از اصول ایمنی و محدودیتی که در اجرا برای نیروی کار ایجاد می کند، کارگران رغبتی به استفاده از وسایل و تجهیزات ایمنی نشان نمی دهند.

قریشی ادامه داد: به همین علت حضور کارشناسان ایمنی در انجام مراحل کار در کارگاه، امری ضروری است که چنین حساسیتی در اغلب موارد وجود ندارد.

وی تصریح کرد: نبود افراد آموزش دیده متناسب با نوع فعالیت و تجهیزات لازم و در کل نبود عوامل بازدارنده و شناخت از آن عامل مهمی در افزایش کشته شدگان و مجروحان حوادث کار است.
معاون آموزشی مرکز تحقیقات پزشکی قانونی گفت : بررسی دقیق درباره تجهیزات ایمنی کارگاه و همچنین نظارت های وزارت کار در این خصوص از سوی مراجع قانونی نیز ضروری است.

وی اضافه کرد: عوامل محیطی، صفات شخصی مانند سرسختی، عصبانیت، عجله و بی باکی، شرایط ناایمن، عمل ناایمن، اشتباه فردی، ضعف مدیریت، میزان تحصیلات و استفاده نکردن یا استفاده نامناسب از وسایل حفاظت فردی و خط مشی مدیریت از موثرترین عوامل حوادث کار یه شمار می آیند.

قریشی خاطر نشان کرد: از اعمال ناایمن می‌توان مواردی مانند کار بدون مجوز، استفاده از ابزار معیوب، عدم توجه به اخطارها، عدم استفاده از وسائل حفاظت فردی، سرعت زیاد ماشین آلات، بلندکردن اشتباه بار، شوخی و تعمیر ماشین حین حرکت را نام برد.

وی افزود: برای کاهش چنین حوادثی و به حداقل رساندن آسیب های ناشی از آن باید بدانیم که مسئولیت عمده وقایع نامطلوب به عهده مدیران است و سرپرستان و استادکاران افراد کلیدی در پیشگیری از حوادث به شمار می آیند.
منبع: ایرنا
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

ضرورت شناسه یکتا برای تمامی فعالان اقتصادی؛ کسب‌وکارهای بدون شناسه یکتا قانونی نیست

قیمت انواع سکه و طلا سه شنبه 4 اردیبهشت 1403

فردا 5 اردیبهشت آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی سال تحصیلی جدید

بارش شدید باران برق شهر زرند را قطع کرد / بارندگی سیل‌آسا در زرند

معاون سازمان غذا و دارو: عطاری‌ها حق فروش دارو یا فرآورده دارویی را ندارند

کاهش حقوق کارگران با تعطیلی روز پنجشنبه تخلف است

بیشترین بارندگی برای روز چهارشنبه است / احتمال وقوع سیل و طغیان رودخانه‌های فصلی

خودروهای دارای چراغ نامناسب و نور خیره کننده توقیف می شوند

آخرین وضعیت آبی سدهای کرمان پس از بارندگی های اخیر

انتقاد از دفع لجن تصفیه خانه فاضلاب در شهر کرمان و بالازدگی فاضلاب در محدوده شهرک الهیه

پربازدید ها

صدور هشدار نارنجی با فعالیت سامانه بارشی در مناطقی از استان کرمان

شهادت یکی دیگر از مجروحان حادثه تروریستی کرمان

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان عنوان کرد: بی‌انگیزگی پزشکان متخصص برای حضور در شهرستان‌ها به دلیل کمبود زیرساخت‌های درمانی

بیشترین بارندگی برای روز چهارشنبه است / احتمال وقوع سیل و طغیان رودخانه‌های فصلی

بارش شدید باران برق شهر زرند را قطع کرد / بارندگی سیل‌آسا در زرند

کشف جسد دانشجوی دندانپزشکی رفسنجان در ارتفاعات کوه‌های سرچشمه

کمبود شدید تمامی گروه‌های خونی در بم / درخواست از شهروندان برای اهدای خون

مدیرکل منابع طبیعی استان کرمان: برداشت گیاهان دارویی ممنوع و با متخلفان برخورد قضایی می‌شود

تیراندازی با اسلحه در درگیری خانوادگی در منوجان 4 مصدوم بر جای گذاشت

افشای جزئیاتی جدید از حادثه تروریستی کرمان؛ ساچمه‌های جلیقه انفجاری آلوده بودند

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)