کد خبر: ۲۳۵۴۰
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۷
ارسال به دوستان
ذخیره
خارج کردن موفقیت‌آمیز تومور ۸ کیلویی از بدن یک سگ، افتخاری است که نصیب یک کلینیک دامپزشکی واقع در مهرشهر کرج شده و حال و احوال دامپزشک جراح این سگ را به گفته خودش، بسیار خوش کرده است.
«دکتر مسعود شخص نیایی» به همراه همسر دامپزشک خود،‌ مدیریت یک کلینیک دامپزشکی واقع در مهرشهر کرج را برعهده دارند


محسن طاهرمیرزایی: خارج کردن موفقیت‌آمیز تومور ۸ کیلویی از بدن یک سگ، افتخاری است که نصیب یک کلینیک دامپزشکی واقع در مهرشهر کرج شده و حال و احوال دامپزشک جراح این سگ را به گفته خودش، بسیار خوش کرده است. «دکتر مسعود شخص نیایی» به همراه همسر دامپزشک خود،‌ مدیریت این کلینیک را بر عهده دارند و معتقدند که اگر هر چند ماه یکبار، بتوانند چنین خدمتی به حیوانات کنند، برای آنان کافی است و همیشه حال خوبی خواهند داشت.

 آقای دکتر، چه شد که به این حوزه علاقه‌مند شدید؟

بنده دکترای دامپزشکی خود را از دانشگاه تهران گرفتم و امروز حدود ۷ سال است که به همراه همسرم در این عرصه فعالیت می‌کنیم. مجوز کلینیک به نام همسرم است و خودم به عنوان دامپزشک جراح در کلینیک مشغول به فعالیت هستم.


ماجرای انجام موفقیت‌آمیز این تومور ۸ کیلویی چه بود؟

یک مورد سگ ژرمن شپرد نر توسط صاحب آن و با تصور عفونت شکمی شدید به کلینیک ارجاع شد. مراکز دیگر در مورد آن تشخیص پیچ‌خوردگی طحال داده بودند اما علائم آن به پیچ خوردگی طحال شبیه نبود. حیوان هیچ دردی نداشت و نرمال بود. برای سونوگرافی مجدد آن را خدمت دکتر رستمی ارجاع دادیم. ایشان سونوگرافی را انجام داده و تشخیص دادند که طحال و ارگان‌های دیگر سالم هستند. تشخیص ایشان تومور بود. ما برای تایید اینکه آیا عروق اصلی مثل آئورت درگیر هستند یا خیر، مورد را برای بررسی خون‌رسانی توده خدمت آقای دکتر مسعودی فر ارجاع دادیم. ایشان بعد از انجام سیتی آنژیوگرافی گفتند که عروق اصلی درگیر نیست، اما حجم توده به صورت دراماتیک خیلی بزرگ و در حدی است که زنده ماندن آن در حد معجزه است.

قریب به ۹ روز درگیر کنترل عفونت و امور پاراکلینیکی بودیم. در نهایت جراحی حیوان حدود ۳ ساعت طول کشید، توده به صورت کامل خارج شد و امروز وضعیت اشتها و تحرک حیوان به حالت نرمال بازگشته است.


آیا این یک تجربه منحصر به فرد بود؟

راستش خودم دقیق نمی‌دانم. اما دکتر مسعودی‌فرد و دکتر رستمی گفتند که ما تا به حال تومور در این سایز نداشتیم. چند مورد بوده اما تا این حد خونرسانی نداشته و متاسفانه حیوانات تلف شده‌اند.


 در فرایند جراحی با چه مشکلاتی مواجه شدید؟

حیوان چسبندگی زیادی در بخش کبد و قسمت‌هایی از روده داشت. همچنین خون‌رسانی زیادی داشت و ما نگران خونریزی بعد از جراحی بودیم و لذا از پودرهای نانوتکنولوژی برای بندآوردن خون استفاده کردیم که احتمال خونریزی بعد از جراحی را کم کند. الان حیوان سالم و در شرایط مساعدی است.


اشاره کردید که حیوان توسط صاحب خود به کلینیک ارجاع شد. اگر یک شخص رهگذر آن را برای شما آورده بود، باز هم به همین شکل با آن رفتار می‌کردید؟

ما برای همه موارد ارجاعی حساس و دقیق هستیم و با موارد حمایتی هم به همین شکل رفتار می‌کنیم. درواقع همان زمان و انرژی که برای یک مورد عادی صرف می‌کنیم، برای موارد حمایتی هم به کار می‌گیریم.


هزینه‌های موارد حمایتی را چطور تامین می‌کنید؟

ما در کلینیک یک تعرفه حمایتی گذاشتیم که ۳۰ درصد از تعرفه‌ها را خود ما و ۷۰ درصد آن را حامیان حیوانات پوشش می‌دهند. درواقع اکثر کسانی که حیوانات را به کلینیک ارجاع می‌دهند، جزء حامیان حیوانات هستند.

آقای دکتر، شما سال‌هاست که در بخش خصوصی فعالیت می‌کنید. در این مدت با چه مشکلاتی مواجه بودید؟

مهمترین مشکل ما در منطقه این است که خیلی بیشتر از حد نیاز به بخش خصوصی مجوز فعالیت داده می‌شود. یکی از مضرات این رویکرد، ایجاد رقابت ناسالم است. مثلا یک دامپزشک برای یک مورد آنتی‌بیوتیک تجویز می‌کند و همکار دیگر می‌گوید این تجویز اصلا صحیح نیست و خود او دوباره از همان دسته یک انتی بیوتیک دیگر تجویز می‌کند.

مشکل دیگر این است که به بخش خصوصی تسهیلاتی داده نمی‌شود اما سازمان دامپزشکی انتظار دارد که استانداردها با ریزه‌کاری‌های زیادی اجرا شود. مثلا خود ما در به کار گرفتن دامپزشک همکار حساسیت زیادی به خرج می‌دهیم اما سازمان دامپزشکی به یک دامپزشک ماهر که یک جا مشغول به کار است، مجوز فعالیت در بخش دیگر را نمی‌دهد. یعنی شرایط ما مثل پزشکی نیست که یک دامپزشک که مهارت زیادی دارد، بتواند در چند مرکز به صورت همزمان فعالیت داشته باشد.

 فعالان بخش خصوصی دامپزشکی چقدر با مشکلات معیشتی روبرو هستند؟

با توجه به محدودیت تعداد موارد ارجاعی و مجوزهای خیلی زیاد در این بخش، همچنین محدودیت‌هایی که از نظر فرهنگی و مذهبی وجود دارد، همه موارد مزید بر علت شده و همه چیز دست به دست هم می‌دهد که دامپزشکی آنطور که انتظار می‌رود یک شغل اقتصادی محسوب نشود.

 راهکاری که به نظر شما می‌رسد، چیست؟

فکر می‌کنم سازمان دامپزشکی همه مشکلات را می‌داند، راهکارها هم برای آنها مشخص است و اینکه چقدر در جهت حل مشکلات تلاش می‌کند، بستگی به همت خود سازمان دارد.

شاید در حد توان هم کارهایی انجام می‌شود اما به هر حال وضعیت این است. حداقل کاری که می‌توان کرد این است که در ارائه مجوزها تجدید نظر کرد. ما در کرج مناطقی را داریم که اصلا دامپزشکی ندارد، اما درمناطقی مثل مهرشهر آنقدر مجوز صادر می‌شود که که آن رقابت ناسالم به وجود می‌آید. اگر بتوانیم بر حسب نیازهای منطقه مجوز صادر کنیم بسیاری از مشکلات ما حل می‌شود.

آقای دکتر، همسر شما هم دامپزشک است. دامپزشکی چه جذابیت‌هایی در زندگی شما ایجاد کرده است؟

بله. اتفاقا همسر بنده تنها کلینیسین خانم دام‌های کوچک کرج است. همینکه دغدغه‌های ما مشترک است و در یک جهت حرکت می‌کنیم، بسیار برای ما لذت‌بخش است و درک متقابلی را ایجاد می‌کند.

 خودتان حیوان خانگی دارید؟

متاسفانه خیر چون بیشتر از اینکه در خانه باشیم، وقتمان در کلینیک می‌گذرد.

 به عنوان حرف آخر...

در پایان از آقایان دکتر مسعودی‌فرد و دکتر رستمی تشکر و اعلام می‌کنم که این جراحی حاصل زحمات یک تیم شامل دکتر مسعود نیایی و دکتر ناریلا کلامی بوده است.


منبع: حکیم مهر

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

احتمال اوج‌گیری دوباره کرونا / شیوع ویروس‌های سرماخوردگی در بین کودکان / مردم بیشتر مراقب باشند

پیروزی تیم فوتسال امید مس کرمان در یک بازی دوستانه/آمادگی فوتسالیست‌های مس برای دور جدید رقابت‌ها

عامل قطع عضو شهروند سیرجانی دستگیر شد

نرخ عوارض آزاد راه های کشور افزایش یافت

قیمت انواع سکه و طلا امروز سه شنبه 16 خرداد 1402

جوشاندن شیر چه مضراتی دارد/ شیر کم چرب بخورید

آسیب‌ها و مشکلات مربوط به حوره حمل و نقل به صورت ویژه پیگیری می‌شود / لزوم جلوگیری از فعالیت خودروهای شخصی مسافربر

صنعت طلا در کرمان مغفول مانده است / اگر هزینه دستمزد ساخت طلا به کرمان منتقل شود 6 هزار شغل ایجاد می‌شود

کنایه سنگین همتی به گشایش ارزی از طریق وام صندوق بین‌المللی پول/ پس صندوق دیگر بخشی از استکبار نیست؟

رگبار و رعد و برق تا روز جمعه در کرمان ادامه دارد / شهروندان در ارتفاعات و مناطق باز قرار نگیرید

پربازدید ها

چربی شکمی یک علامت هشدار دهنده است

رگبار و رعد و برق تا روز جمعه در کرمان ادامه دارد / شهروندان در ارتفاعات و مناطق باز قرار نگیرید

صاعقه در رابر جان مرد 55 ساله را گرفت

اگر فشار خون بالایی دارید، این ۱۰ خوراکی را بخورید

جوشاندن شیر چه مضراتی دارد/ شیر کم چرب بخورید

آسیب‌ها و مشکلات مربوط به حوره حمل و نقل به صورت ویژه پیگیری می‌شود / لزوم جلوگیری از فعالیت خودروهای شخصی مسافربر

امروز آخرین فرصت انتخاب رشته در کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۲

احتمال اوج‌گیری دوباره کرونا / شیوع ویروس‌های سرماخوردگی در بین کودکان / مردم بیشتر مراقب باشند

عامل قطع عضو شهروند سیرجانی دستگیر شد

پر بحث

چرا مرگ زهرا لری حاشیه‌ساز شد/ همه واکنش‌ها به درگذشت عضو پیشین شورای شهر کرمان   (۶ نظر)

جامعه ایران مدت‌ها است که جنبشی است/ مطالبات جامعه تخلیه نشده/ مهندسی فرهنگی از بالا دائم شهروند ناراضی تولید می‌کند/ جامعه ایران از رسانه‌ای به شبکه‌ای تبدیل شده/ باید مردم را تشویق کنیم به راه میانه و احیای حد وسط/ الان یک عده به ما می‌خندند، اما تا ابد نخواهند خندید/یکی از سرمایه‌های ایران دهه هشتادی‌ها هستند / مطالعات نشان می‌دهد در اعتراضات خشونت‌بار همه بازنده هستند   (۴ نظر)

مجازات طلاق صوری فرزندان متوفی به قصد دریافت مستمری چیست؟    (۳ نظر)

موروثی بودن هیات امنا در موسسه مولی الموحدین مطرح نیست/ اگر می‌خواستم با رانت آقای هاشمی مسئولیت بگیرم بعد از انقلاب به جای کار کردن در بم به دفتر ایشان می‌رفتم / کار‌هایی که در قالب موسسه مولی‌الموحدین انجام شد اگر با نگاه تنگ جناحی نگاه نشود از افتخارات کرمان است   (۳ نظر)

باید در یک فضای سیاسی و همراه با گفت‌وگو مسائل را حل کرد/ ظرفیت اصل 27 قانون اساسی باید آزاد شود/ احزاب در همه جای دنیا نقش میانجی را بازی می‌کنند اما در ایران به رسمیت شناخته نمی‌شوند   (۲ نظر)

باز شدن مجدد موضوع تغییر نام فرودگاه کرمان این بار توسط پناهیان+ مخالفت سال گذشته امام جمعه و خانواده سردار سلیمانی با این موضوع   (۲ نظر)

به زودی پلاک سوم بر روی خودروها نصب می‌شود / کار برای سارقان خودرو و مخدوش‌کنندگان پلاک سخت می‌شود   (۲ نظر)

حمله سگ‌های ولگرد موجب مرگ یک زن در رفسنجان شد    (۲ نظر)

صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای کرمان / کاهش شدید دما و بارش برف   (۱ نظر)

۷ منطقه در استان کرمان امروز وارد فاز عملیاتی ساخت مسکن می‌شوند / هرچه زمین در اختیار دستگاه‌هاست باید برای ساخت مسکن واگذار شود / منطقه حاشیه‌نشین شهرک 14 معصوم با 10 هزار جمعیت بلاتکلیف است   (۱ نظر)