کد خبر: ۲۵۰۷۶
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۱
ارسال به دوستان
ذخیره
درحالی که به گفته مسئولان جهاد کشاورزی تولید برنج نسبت به سال گذشته رکورد شکسته است، واردات آن نزدیک به ۸۰ درصد بیشتر شده و جالب اینکه قیمت این محصول وارداتی ۱۶ درصد هم گران شده که سود آن به جیب تاجران هندی و پاکستانی رفته است که حدود ۹۰ درصد در بازار برنج وارداتی ایران سهم دارند.


درحالی که به گفته مسئولان جهاد کشاورزی تولید برنج نسبت به سال گذشته رکورد شکسته است، واردات آن نزدیک به ۸۰ درصد بیشتر شده و جالب اینکه قیمت این محصول وارداتی ۱۶ درصد هم گران شده که سود آن به جیب تاجران هندی و پاکستانی رفته است که حدود ۹۰ درصد در بازار برنج وارداتی ایران سهم دارند.

وزارت جهاد کشاورزی طی سال‌های گذشته با وجود ایجاد محدودیت برای کشت و تولید برنج در استان‌های غیرشمالی توانست وضعیت تولید این محصول را در حالت متعادلی (حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن) نگه دارد و واردات آن را نیز از روند بی حساب و کتاب قبل نجات دهد، اما امسال علی‌رغم این که به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی، تولید برنج، رکوردشکنی بی‌نظیری داشته و به حدود دو میلیون و ۳۰۰ هزار تن رسیده است شاهد واردات بیش از یک میلیون تنی برنج هستیم.

عباس کشاورز گفت: امسال به دلیل شرایط جوی بسیار مناسب برای شالیزارهای استان‌های شمالی، وضعیت تولید برنج بسیار مناسب بود به حدی که شالیکاران در سطح گسترده‌ای حدود ۱۴۰ هزار هکتار کشت دوم و راتون در استان شمالی مازندران و گیلان انجام دادند که پیش از این سابقه نداشت.

اما با وجود اینکه معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرده که "با توجه به تولید مناسب برنج در سال جاری و واردات انجام شده در ماه‌های ابتدایی امسال، به نظر می‌رسد نیاز چندانی به واردات برنج نداریم که باید به تناسب تولید و نیاز داخلی کنترل شود"، شاهد افزایش عجیب و غریبی واردات این محصول و رشد بیش از دو برابری آن هستیم که البته قیمت آن نیز با افزایش حدود ۱۱ درصدی از نظر دلاری و افزایش حدود ۱۶ درصدی از نظر ریالی نسبت به سال گذشته روبرو شده است.

چرا که براساس آمار موجود یک میلیون و ۸۰۶۲ تن برنج به ارزش بالغ بر ۹۶۳ میلیون دلار برنج به کشور وارد شد که افزایش ۷۸.۹۷ درصدی از نظر وزنی و رشد ۱۰۲.۴ درصدی از نظر ارزشی نسبت به پنج ماهه سال گذشته داشته است که این اعداد و ارقام افزایش قیمت برنج وارداتی را نیز نشان می‌دهد.

نام‌هایی مانند امارات متحده عربی، پاکستان، تایلند، ترکیه، عراق، هند و سایر کشورهای خارجی در فهرست وارد کنندگان برنج به ایران ثبت شده است که در این میان هندوستان بیش از ۶۹۶ هزار تن برنج سهم حدود ۶۹ درصد و پاکستان با واردات ۲۰۰ هزار تنی سهمی معادل ۲۰ درصد در بازار برنج خارجی ایران آمد و مابقی این سهم به کشورهایی مانند تایلند، امارات متحده عربی و غیره اختصاص دارد.

 افزایش ۱۶ درصدی قیمت برنج خارجی

در پنج ماهه نخست سال گذشته قیمت هر کیلوگرم برنج خارجی به صورت میانگین حدود ۸۴ سنت بود که با احتساب نرخ ارز ۳۵۰۰ تومانی اعلام شده در سال گذشته قیمتی حدود ۲۹۴۰ تومان داشت حال آنکه امسال هر کیلوگرم برنج خارجی به صورت میانگین به حدود ۹۵ سنت رسیده است که با نرخ متوسط ۳۷۰۰ تومانی در این بازه زمانی گذشته به عددی حدود ۳۵۰۰ تومان برای هر کیلوگرم برنج وارداتی می‌رسیم که حدود ۱۶ درصد از نظر ریالی افزایش قیمت را نشان می دهد.

این در حالی است که قیمت برنج خارجی در بازار داخلی فاصله فاحش و معناداری با نرخ وارداتی آن دارد و براساس آخرین آمار بانک مرکزی هر کیلوگرم از این محصول به صورت میانگین در سطح شهر تهران ۵۴۵۳ تومان عرضه می شود.

 وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تنظیم بازار محصولات کشاورزی به ویژه محصولات اساسی مانند برنج باید پاسخگوی این نابسامانی در واردات این محصول استراتژیک باشد و اعلام کند که چرا در حالی که برنج ایرانی با رکوردشکنی در تولید مواجه شده و به گفته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی شرایط اقلیمی نیز به کمک شالیکاران و تولید برنج آمده، شاهد واردات بی‌رویه و بیش از نیاز بازار داخلی این محصول بوده ایم؟


منبع: ایسنا
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

دستگیری عاملان تیراندازی منجر به جرح 2 شهروند در کهنوج

قیمت طلا، سکه و ارز پنجشنبه ۳۰ فروردین‌ ۱۴۰۳

یک عادت مهم برای کاهش تاثیر استرس بر قلب

نجات 16 خودروی گرفتار در سیلاب توسط عوامل راهداری جنوب کرمان

هلالی‌های محیط ‌زیست کرمان آبگیری شدند

حضور بیش از 70 تیم گشت پلیس راه در محورهای بارانی استان کرمان

معاون وزیر آموزش و پرورش: امکان افشای سوالات آزمون‌های وزارت آموزش و پرورش غیرممکن است

محور فاریاب _کهنوج بازگشایی شد

سهامداران عدالت بخوانند/ جزییات تازه درباره واریز مرحله سوم سود اعلام شد

رییس کل دادگستری کرمان: وضع برخی از قوانین؛ موجب سنگ‌اندازی در تولید می‌شود / اگر از ظرفیت‌های کرمان استفاده شود، بخش زیادی از مشکلات اقتصادی استان و کشور رفع می‌شود

پربازدید ها

راهداری جنوب کرمان مسدودی چند محور و مسیرهای جایگزین را اعلام کرد

تمامی راه‌های اصلی و روستایی شمال استان کرمان باز هستند

جدیدترین قیمت طلا، سکه و ارز در بازار

سهامداران عدالت بخوانند/ جزییات تازه درباره واریز مرحله سوم سود اعلام شد

قیمت طلا، سکه و ارز پنجشنبه ۳۰ فروردین‌ ۱۴۰۳

نجات 16 خودروی گرفتار در سیلاب توسط عوامل راهداری جنوب کرمان

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)