کد خبر: ۲۸۲۱۶
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۲
ارسال به دوستان
ذخیره
مطالعات و پژوهش‌های باستان شناسی تاکنون به شناسایی حدود ۵۰۰ گور باستانی در گورستان مهدی‌آباد اولیا شهرستان ریگان استان کرمان که برخی از باستان شناسان آنها را متعلق به دوره اشکانی و برخی دیگر متعلق به دوره هخامنشی می‌دانند، منجر شد.
مطالعات و پژوهش‌های باستان شناسی تاکنون به شناسایی حدود ۵۰۰ گور باستانی در گورستان مهدی‌آباد اولیا شهرستان ریگان استان کرمان که برخی از باستان شناسان آنها را متعلق به دوره اشکانی و برخی دیگر متعلق به دوره هخامنشی می‌دانند، منجر شد.

به گزارش ایلنا، کورش محمدخانی (سرپرست هیات بررسی‌­های آرکئوژئوفیزیک با روش مغناطیس ­سنجی در گورستان باستانی مهدی­‌آباد اولیا در استان کرمان) با اعلام خبر شناسایی گورهای باستانی در شهرستان ریگان گفت:  بررسی‌­های مغناطیسی، به منظور تعیین میزان پراکندگی گورهای باستانی در این محوطه منجر به شناسایی بالغ بر پانصد گور باستانی شده است.

این استادیار گروه باستان­شناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران با اشاره به شناسایی محوطه باستانی مهدی آباد اولیا در بازدیدهای باستان­شناسان محوطه میراث جهانی بم در اوایل دهه ۱۳۹۰ گفت: در اسفند ماه سال ۱۳۹۵ بارش باران و جاری شدن سیل در منطقه، باعث آشکارسازی گورهای بسیاری در این قسمت شد که حاوی مواد فرهنگی بسیاری بودند.

محمد خانی با ابراز تاسف از  شکسته شدن و جمع آوری این اشیا توسط افراد محلی ناآشنا و افراد ناشناس گفت: پایگاه میراث جهانی بم و منظر فرهنگی آن، به منظور تعیین عرصه و مشخص کردن میزان پراکندگی گورها با هدف برنامه­‌ریزی برای حفاظت از محوطه، بررسی آرکئوژئوفیزیک به روش مغناطیس­ سنجی در این محوطه را در دستور کار خود قرار داد.

او هدف از این بررسی‌ها و تعیین حدود پراکندگی گورها و وسعت گورستان را برنامه­‌ریزی برای حفاظت از این محوطه باستانی با کمک اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری اعلام کرد.

این متخصص بررسی‌های آرکئوژئوفیزیکی گفت: نتایج اولیه پراکندگی وسیعی از گورها را مشخص کرد و در وسعت هشت هکتاری که تاکنون برداشت­‌های مغناطیس­ سنجی انجام شده، مکان بالغ بر پانصد گور باستانی شناسایی شد.

او با اشاره به انجام بررسی­‌های مغناطیسی با استفاده از دستگاه مغناطیس سنج سزیم – روبیدیم افزود: باستان­شناسان گروه باستان­شناسی محوطه میراث جهانی بم، بر اساس مطالعات اولیه سفال­‌های بدست آمده از گورهای باستانی اعتقاد دارند که این محوطه مربوط به دوره هخامنشی است ولی باستان­شناسان دیگری که در منطقه مشغول فعالیت و بررسی­‌های علمی هستند، اعتقاد به اشکانی بودن این گورها دارند.

این باستان شناس افزود: شناسایی دوره فرهنگی دقیق این گورها تنها با گمانه­‌زنی و کاوش و مطالعات تطبیقی در آینده امکان­پذیر است.

بررسی­‌های آرکئوژئوفیزیک در گورستان باستانی مهدی‌­آباد اولیا با مجوز رسمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و پژوهشکده باستان­شناسی کشور انجام شد.
منبع: ایلنا
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

آتش سوزی بیش از یک هکتار از اراضی منابع طبیعی راین

مرد میانسال مفقود شده بعد از 5 روز پیدا شد

سهمیه سوخت مناطق دارای انشعاب گاز قطع می‌شود

آخرین پیش بینی هواشناسی از وضعیت جوی کرمان

نجات معجزه‌آسای کودک ربوده شده بمی از دست آدم‌ربایان

زمان آغاز پیش فروش بلیت قطارهای مسافری اعلام شد

آزاد سازي بیش از 3 هزار و 500 مترمربع اراضي ملي در کرمان

اشتغال در شرکت‌های متوسط و کوچک باید تقویت شود

ساعت آغاز به کار ادارات کرمان در ماه رمضان تغییر کرد

خواب‌آلودگی و خستگی علت اصلی بروز تصادفات در ایام نوروز

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)