کد خبر: ۲۸۶۴۸
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۲
ارسال به دوستان
ذخیره
کاهش 80 درصدی تولید گردو در استان کرمان
یکی از تولید کنندگان گردو در شهرستان بافت گفت: همایش برگزار کردند، انجمن راه اندازی کردند و خوشه اقتصادی ساختند اما هیچ یک به داد ما نرسید، کشت و برداشت هنوز هم سنتی است، کارخانه فرآوری در استان وجود ندارد و حتی یک برند شناخته شده برای گردو ایجاد نشده است
 پس از خسارت به باغ های پسته کرمان حالا خبرها از دومین قطب تولید گردو ایران حکایت از آن دارد که تولید این محصول هم نسبت به سال گذشته ۸۰ درصد کاهش یافته و کشاورزان دست خالی مانده اند.

طبق اعلام سازمان جهاد کشاورزی کرمان یک چهارم باغهای کشور در استان کرمان وجود دارند و این در حالی است که میزان بارندگی در استان کرمان از متوسط کشور هم کمتر است و در سال گذشته آمار بارندگی در کرمان نسبت به سال قبل ۷۰ درصد کاهش یافته است و کمبود آب به یکی از معضلات استان کرمان تبدیل شده است.

اما خبرها از این باغها حکایت از این دارد که به دلیل سرمای شدید اوایل سال جاری و اواخر سال گذشته بسیاری از درختان دچار سرمازدگی شده اند و باقیمانده محصول هم گرفتار آفت کرم خراط شده است.

۸۰ درصد تولید گردو در کرمان کاهش یافته است

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان بافت اظهارداشت: مهمترین محصول کشاورزی بافت گردو است که بخش قابل توجهی از نیاز بازار استان کرمان را تامین می کند و باقیمانده محصول نیز صادر می شود.

احمد کریمی گوغری بیان کرد: محصول گردوی بافت به دلیل شرایط آب و هوایی از کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار است و کاملا ارگانیک تولید می شود به همین علت از مشتریانی خوبی در کشورهای مختلف برخوردار است.

وی ادامه داد: متاسفانه در سال جاری خسارت قابل توجهی به محصول کشاورزان وارد شده است، بافت بیشترین سطح زیر کشت گردو در استان کرمان را دارد و حدود ۷ هزار هکتار باغ در شهرستان وجود دارد اما طبق بررسی های صورت گرفته ۸۰ درصد از محصول سال جاری دچار خسارت شده است.

کریمی گفت: روزهای انتهایی تابستان و اوایل پاییز زمان برداشت گردو است که عملا به دلیل سرمای اسفند ۹۶ و فرودین سال ۹۷ بخش قابل توجیه از محصول از دست رفته است.

وی همچنین از شیوع آفت کرم خراط در شهرستان خبر داد و بیان کرد: از روشهای مختلفی برای کنترل این آفت تلاش کرده ایم اما در سال جاری به دلیل سرمازدگی و خشکسالی و ضعیف شدن درختان آفت خسارت های بیشتری داشته است.

وی از کشاورزان خواست باغ های خود را در مقابل تغییرات اقلیمی و آفات بیمه کنند تا در صورت بروز تنش های این چنینی خسارت های آنان جبران شود.

کشاورزان در جریان تغییرات ناگهانی دمایی نبودند و به یکباره با افت شدید هوا مواجه شدند، هر چند راههای قطعی برای به صفر رسانده خسارت وجود ندارد اما روشهایی علمی برای به حداقل رساندن خسارت وجود دارد

حسین علیخانی یکی از تولید کنندگان گردو در شهرستان بافت  گفت: کشاورزان در جریان تغییرات ناگهانی دمایی نبودند و به یکباره با افت شدید هوا مواجه شدند، هر چند راههای قطعی برای به صفر رسانده خسارت وجود ندارد اما روشهایی علمی برای به حداقل رساندن خسارت وجود دارد که البته بسیاری از کشاورزان یا آموزش لازم را ندیده بودند و یا امکانات نداشتند.

وی افزود: کرم خراط هم سالهاست به جان درختان افتاده است و از هر روشی که به ما گفته شده است همکاری کرده ایم و به نتیجه نرسیده ایم.

وی بیان کرد: اگر از داشته هایی کشاورزی مراقبت نکنیم چگونه می خواهیم اقتصاد بومی را تقویت کنیم اکثر مردم شهرستان بافت کشاورز هستند و زندگی آنها وابسته به همین درختان گردو است.

علیخانی گفت: همایش برگزار کردند، انجمن راه اندازی کردند و خوشه اقتصادی ساختند اما هیچ یک به داد ما نرسید، کشت و برداشت هنوز هم سنتی است، کارخانه فرآوری در استان وجود ندارد و حتی یک برند شناخته شده برای گردو ایجاد نشده است بطوریکه بسیاری از مردم سایر مناطق کشور وقتی می شنوند کرمان دومین تولید کننده گردو در کشور است باورشان نمی شود اینها به این دلیل است که توانمندیهای ما معرفی نشده است.

وی بیان کرد: گردو به صورت عمده و فله ای به دلالان فروخته می شود و گاها به نام دیگر استانها در بازار فروش می رود.

دستانمان خالی مانده است و هیچ منبع درآمدی نداریم

محمد شمس الدینی هم یکی از کشاورزان رابری است که به خبرنگار مهر گفت: نمی دانم در سال پیش رو چگونه باید زندگی مان را مدیریت کنیم اقتصاد شهرستان رابر برپایه درختان گردو و این محصول بنا شده است

 وی گفت: در این شهرستان شش هزار هکتار باغ گردو وجود دارد و با کیفیت ترین محصول استان را تولید و وارد بازار می کنیم اما با وجود اینکه می گویند رابر پر باران ترین شهرستان استان کرمان است در سال جاری هنوز یک بار هم باران در رابر نباریده است و با خشکسالی بی سابقه دست و پنجه نرم می کنیم.

شمس الدینی بیان کرد: می گویند باید آبیاری مکانیزه کنید اما درخت گردو به آبیاری غرق آبی نیاز دارد و نمی توان یک درخت با این عظمت را قطره قطره آبیاری کرد.

وی بیان کرد: منابع آبی شهرستان رابر را باید حفظ کنیم و از کشت محصولات بی کیفیت خودداری کنیم و محصولی را کشت کنیم که بیشترین بازدهی اقتصادی را دارد.

وی گفت: سرمای هوا محصولی را روی درختان باقی نگذاشته است و برخی باغ ها هیچ محصولی ندارند و از سوی دیگر آبی هم برای آبیاری درختان وجود ندارد.


منبع: مهر
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

دستگیری عاملان تیراندازی منجر به جرح 2 شهروند در کهنوج

قیمت طلا، سکه و ارز پنجشنبه ۳۰ فروردین‌ ۱۴۰۳

یک عادت مهم برای کاهش تاثیر استرس بر قلب

نجات 16 خودروی گرفتار در سیلاب توسط عوامل راهداری جنوب کرمان

هلالی‌های محیط ‌زیست کرمان آبگیری شدند

حضور بیش از 70 تیم گشت پلیس راه در محورهای بارانی استان کرمان

معاون وزیر آموزش و پرورش: امکان افشای سوالات آزمون‌های وزارت آموزش و پرورش غیرممکن است

محور فاریاب _کهنوج بازگشایی شد

سهامداران عدالت بخوانند/ جزییات تازه درباره واریز مرحله سوم سود اعلام شد

رییس کل دادگستری کرمان: وضع برخی از قوانین؛ موجب سنگ‌اندازی در تولید می‌شود / اگر از ظرفیت‌های کرمان استفاده شود، بخش زیادی از مشکلات اقتصادی استان و کشور رفع می‌شود

پربازدید ها

راهداری جنوب کرمان مسدودی چند محور و مسیرهای جایگزین را اعلام کرد

تمامی راه‌های اصلی و روستایی شمال استان کرمان باز هستند

جدیدترین قیمت طلا، سکه و ارز در بازار

سهامداران عدالت بخوانند/ جزییات تازه درباره واریز مرحله سوم سود اعلام شد

قیمت طلا، سکه و ارز پنجشنبه ۳۰ فروردین‌ ۱۴۰۳

نجات 16 خودروی گرفتار در سیلاب توسط عوامل راهداری جنوب کرمان

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)