کد خبر: ۲۹۰۰۱
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۵
ارسال به دوستان
ذخیره
رئیس هیات مدیره شرکت شال امیری کرمان نیز شال کرمان را کالای اصیل ایرانی و نماد فرهنگ کرمان معرفی کرد و گفت : برای توسعه این هنر و صنعت احیا شده نیازمند حمایت بیشتر مسئولان هستیم .
 رئیس هیات مدیره شرکت شال امیری کرمان نیز شال کرمان را کالای اصیل ایرانی و نماد فرهنگ کرمان معرفی کرد و گفت : برای توسعه این هنر و صنعت احیا شده نیازمند حمایت بیشتر مسئولان هستیم .

محمدرضا آریان  رئیس هیات مدیره شرکت شال امیری کرمان گفت: اکنون حدود 40 نفر در حال آموزش هنر شال بافی در کرمان هستند و این پتانسیل وجود دارد ماهانه 10 نفر آموزش ببینند و جذب کار شوند.
آریان با بیان اینکه افراد بعد از 2 ماه آموزش شال بافی جذب بازار کار می شوند، گفت: هنرجویان پس از جذب در بازار کار به ازای کاری که تحویل می دهند دستمزد دریافت می کنند.
وی حقوق دریافتی هر هنرجو را به ازای نوع و تعداد کار انجام شده بین یک میلیون و 200 تا 2 میلیون و 900 هزار تومان عنوان کرد.

آریان همچنین کمبود فضا برای قرار دادن دستگاه و ایجاد اشتغال جدید را یکی از مشکلات این بخش برشمرد و اظهار داشت: 20 دستگاه دیگر وجود دارد که جایی برای برپا کردن آنها نداریم .
رئیس هیات مدیره شرکت شال امیری کرمان با اشاره به انجام متمرکز این هنر افزود: شال بافی بدون حضور مربی با مشکلاتی روبرو می شود لذا نیاز است بافندگان شال در یک مکان مشخص با حضور مربی کار را انجام دهند.

وی تصریح کرد: اگر فضای مورد نیاز برای برپایی دستگاه های شال بافی وجود داشته باشد ما طبق برنامه در حرکت هستیم و به تعداد اشتغالزایی ماهانه 10 نفر می رسیم.
آریان شال بافی را یک تکنیک بافت معرفی کرد و گفت: این صنعت و هنر حدود هزار سال سال قدمت دارد و برای استفاده این تکنیک در شال گردن، کمر و سر به نام شال بافی معروف شد.
مدیرعامل شرکت کرمان مجازی افزود: این صنعت در دوره صفویه با همان تکنیک در صنعت پته کرمان به کار رفت و در دوره قاجار که اوج این هنر بوده در لباس های ملکه کشورهایی چون انگلستان، سوئد و فرانسه مورد استفاده قرار گرفته است.

آریان الیاف مورد استفاده در شال کرمان را موی بز راین یکی از بخش های کرمان عنوان و تصریح کرد: این الیاف به دلیل ساختار زمستان ها بسیار گرم و تابستان ها بسیار خنک بوده است.
براساس این گزارش کار ساخت دستگاه جدید شال بافی در کرمان انجام گرفت و این دستگاه 13 اردیبهشت 96 توسط معاون فناوری رئیس جمهوری در دانشگاه شهید باهنر کرمان افتتاح و روش آموزشی این هنر مجدد باز طراحی شد.

صنعت شال‌بافی کرمان با سابقه بیش از هزار ساله در دوره قاجاریه منبع درآمد بسیاری از کرمانیان بوده ،طوری که به نقل تاریخ، برخی جهانگردان و شرق شناسان چون تاورنیه جهانگرد فرانسوی درآمد سالانه شال بافی مردم کرمان را 60 هزار لیره استرالینگ عنوان کرده اند. 

اما سالها بعد، شال کرمان که روزگاری زینت بخش لباس حکام و اشراف ایرانی و غیر ایرانی بود به دلیل بی مهری و البته قیام شالبافان از رونق افتاد، بعد از آن در دولت یازدهم با همت استاندار وقت کرمان شال دستباف این دیار به عنوان یک صنعت و فرهنگ احیا شد که ضمن رونق بخشی به این صنعت کاملا منسوخ شده فرصت های جدید شغلی را در این استان ایجاده کرده است . 
منبع: ایرنا
برچسب ها: شالبافی ، صنایع دستی
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

عدم توجه به جلو علت 53 درصد از تصادفات برون شهری

افزایش خطر ابتلا به سرطان با تغذیه بد

پیش بینی هواشناسی از رعد و برق و بارش باران در مناطقی از کرمان

هشدار مهم به یارانه‌بگیران/ این پیامک‌ها جعلی است

تصمیمات مدیران نباید عرضه سوخت را برای مردم سخت کند / کمبود و شلوغی جایگاه‌های عرضه سوخت گاز به هیچ وجه قابل قبول نیست

معاون استاندار کرمان: از زمان واگذاری معادن زغال سنگ کرمان، هیچ توسعه‌ای در آن اتفاق نیفتاده است

مدیر شبکه بهداشت رودبار جنوب: اجرای طرح واکسیناسیون نوبت صفر الزامی است

توصیه خیرخواهانه همتی به دولت سیزدهم: فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید؛ وگرنه با خروج سنگین سرمایه روبرو می‌شوید

نجات دو کودک گرفتار در سیلاب زرند

مشترکان خوش مصرف برق خانگی جوایز نقدی و خودرو دریافت خواهند کرد

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)