مدیر کنترل کیفی اداره غلات استان کرمان در خصوص نظارت برکیفیت نان گفت: نانوایی ها زیر نظر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هستند و ما با همکاری معاونت بهداشتی از نانوایی ها بازدید و از آرد و نان نمونه برداری می کنیم.
به گزارش گفتار نو، پریسا علی احمدی با بیان اینکه در شهر کرمان حدود 500 نانوایی وجود دارد گفت: در بازدید های منطقه ای در طول ماه حداقل 75 واحد نانوایی را بازدید می کنیم و امکان بازدید از همه آن ها وجود ندارد.
علی احمدی در خصوص استفاده از آرد نول در نانوایی ها گفت: نانوایی ها حتما بایستی استاندارد تناسب آرد و نان را رعایت کنند و باید حتما مشخصات آرد با مشخصاتی که پشت کیسه های آرد نوشته شده است تطابق داشته باشد.
وی تصریح کرد: تشخیص استفاده از آرد نول حتما بایستی در آزمایشگاه تعیین شود. از روی ظاهر و رنگ آرد نمی توان تشخیص داد که از آرد نول استفاده می شود.
علی احمدی ضمن اشاره به کیفیت بالای نان سبوس دار گفت: نان تهیه شده با آرد نول سریعتر آب خود را از دست می دهد و بیات و کهنه می شود.
وی در پاسخ به این سوال که افزایش کیفیت نان متناسب با افزایش قیمت نان نیست و ما نمود نظارت های شما را بر کیفیت نانوایی های سطح شهر نمی بینیم؟ گفت: درست است نظارت بر کوتاهی و کم کاری مراکز نانوایی بر عهده واحد های نظارتی است اما مشکل کیفیت نان تنها با نظارت برطرف نمی شود.
علی احمدی در ادامه افزود: مجموعه ای از عوامل مختلف مانند آرد مصرفی، مهارت پخت نان، تجهیزات نانوایی،زمان خواب خمیر، طرز تهیه خمیرو دمای محیط بر کیفیت نان تاثیر می گذارند و اگر در هرکدام از این بخش ها کوتاهی شود کیفیت نان تحت تاثیر قرار می گیرد.
مدیر کنترل کیفی اداره غلات در پاسخ به این سوال که وقتی کیفیت نان در مناطق مختلف شهر چندان مناسب نیست به ما القا می شود که نظارت ها کافی نیست و چیزی سر جای خود قرار ندارد؟ گفت:
نمود این مسئله بسیار سخت است چرا که اگر شما بگویید از 500 مرکز نانوایی در کرمان نان خریدیم و 300 تای آن خوب نبوده است درست است اما اگر از 500 نانوایی 10 نانوایی مشکل داشته باشد این رقم بالایی نیست.
این پاسخ علی احمدی منجر به طرح این پرسش شد که اگر در زمان اعطای مجوز سخت گیری ها ی لازم اعمال شود شاید بخشی از مشکلات برطرف شود چرا که عدم کیفیت بر سلامتی شهروندان تاثیر می گذارد؟
وی در پاسخ گفت: سلامت و کیفیت دو مقوله کاملا جدا از هم هستند چرا که اگر نان سبوس دار اما بد کیفیت باشد ضایعات زیاد می شود و سرمایه ملی هدر می رود اما قطعا به سلامت کسی آسیب نمی رساند.
علی احمدی با بیان اینکه کیفیت نان زمانی درست می شود که مصرف کننده بداند از کجا نان تهیه کند توصیه کرد: خیلی از مردم فقط به خرید سریع نان اهمیت می دهند اما باید به ظاهر افرادی که نان تهیه می کنند و همچنین به فضای نانوایی دقت کنند که آیا افرادی که نان می پزند همه نکات بهداشتی را رعایت کنند.
وی خاطرنشان کرد: یک نانوا وقتی می بیند هرنانی می پزد مردم می خرند و توجهی نمی کنند نظارت های ما بی فایده است و این مشکل حل نمی شود.