کد خبر: ۳۰۴۶۹
تاریخ انتشار: ۰۹ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۲
ارسال به دوستان
ذخیره
شال کرمان به عنوان یکی از صنایع دستی اصیل دیار کریمان، سوغاتی مناسبی برای گردشگران و مسافران بویژه در ایام تعطیلات نوروزی محسوب می شود.
 شال کرمان به عنوان یکی از صنایع دستی اصیل دیار کریمان، سوغاتی مناسبی برای گردشگران و مسافران بویژه در ایام تعطیلات نوروزی محسوب می شود.

شال بافته ای ظریف از پشم و کرک گوسفند و بز است که هنرمندان بویژه بانوان با سرانگشتان خود در قالب طرح ها و رنگ های بدیع و چشم نواز این اثر هنری را خلق می کنند.

تاریخ شال و شالبافی در کرمان به یک هزار سال قبل بر می گردد که اوج دوره شکوفایی آن را می توان در عصر قاجاریه مشاهده کرد، بطوریکه در تصویرهای باقی مانده از امیرکبیر تن پوش وی شال کرمان است.

در این دوره تاریخی، جمعیت بزرگی از مردم کرمان به هنر شالبافی اشتغال داشتند و این بافته به کالای مهمی در اقتصاد و تجارت این سرزمین بدل شد، بطوریکه شال کرمانی در بازارهای اروپایی و آفریقایی داد و ستد پر رونقی را تجربه می کرد.

هنر شالبافی چنان در درون جامعه کرمان تار و پود گسترانید که در قرن 13 هجری قمری در تحولات سیاسی و اجتماعی نقش آفرینی کرد و قیام شالبافان را در تاریخ این مرز و بوم رقم زد.

پس از دوره ای فطرت و کمرنگ شدن این هنر دست با سابقه، در چند سال اخیر با تلاش های مسئولان استان کرمان، هم اکنون روح تازه ای به این صنعت دمیده شده و زنگار فراموشی از آن زدوده شده است.

شال کرمان، به دلیل استفاده از مواد، رنگ و الیاف طبیعی، آسیب ناشی از الیاف شیمیایی و مصنوعی را در تولید لباس به حداقل می رساند و با توجه به خاصیت گرمازایی در زمستان و خنک بودن در تابستان، مشتریان فراوانی در داخل و خارج از کشور می‌ تواند داشته باشد.

شالبافی ضمن احیای مجدد هنر بومی کرمان زمین، در راستای اشتغالزایی موفق عمل کرده بطوریکه در سال گذشته کارگاه ها و هنرمندان جدیدی وارد این عرصه شده اند.

خوشبختانه با ورود بخش خصوصی به هنر صنعت شالبافی و عرضه دستگاه های جدید بافت، زمینه آموزش و بکارگیری علاقه مندان در آن فراهم شده تا تولید شال نیز رونق گیرد.

صنایع دستی کرمان مانند قالی، گلیم، پته و مصنوعات فلزی آوازه و شهرت جهانی دارند و با احیای شال این هنر دستی اصیل نیز به این فهرست افزوده شده تا گنجینه سوغات استان پربار تر شود و با توجه به رکود یکصد ساله در شالبافی کرمان ضروری است این صنایع دستی با ارزش و اصیل ضمن معرفی بیشتر و بهتر به گردشگران و مسافران، زمینه رونق و شکوفایی اقتصادی فعالان و هنرمندان هنر شال و شالبافی فراهم شود.

حضور و تبلیغ پررنگ در نمایشگاه های صنایع دستی، بازدید گردشگران از کارگاه های بافت شال، معرفی و ترویج شال به عنوان سوغات و هدیه در کنار سایر سوغاتی های کرمان، فراهم کردن زمینه حضور در بازارهای داخلی و خارجی از مهمترین راهکارها جهت به اوج رسانیدن شال کرمان است.

شال کرمان تنها به عنوان یک هنر مطرح نیست، بلکه بخش مهمی از فرهنگ، اقتصاد و تاریخ استان بشمار می رود که نیازمند پشتیبانی و حمایت همه جانبه دولت و بخش خصوصی است.
منبع: ایرنا
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

عدم توجه به جلو علت 53 درصد از تصادفات برون شهری

افزایش خطر ابتلا به سرطان با تغذیه بد

پیش بینی هواشناسی از رعد و برق و بارش باران در مناطقی از کرمان

هشدار مهم به یارانه‌بگیران/ این پیامک‌ها جعلی است

تصمیمات مدیران نباید عرضه سوخت را برای مردم سخت کند / کمبود و شلوغی جایگاه‌های عرضه سوخت گاز به هیچ وجه قابل قبول نیست

معاون استاندار کرمان: از زمان واگذاری معادن زغال سنگ کرمان، هیچ توسعه‌ای در آن اتفاق نیفتاده است

مدیر شبکه بهداشت رودبار جنوب: اجرای طرح واکسیناسیون نوبت صفر الزامی است

توصیه خیرخواهانه همتی به دولت سیزدهم: فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید؛ وگرنه با خروج سنگین سرمایه روبرو می‌شوید

نجات دو کودک گرفتار در سیلاب زرند

مشترکان خوش مصرف برق خانگی جوایز نقدی و خودرو دریافت خواهند کرد

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)