کد خبر: ۳۰۷۰۲
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۸
ارسال به دوستان
ذخیره
کارشناس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفت وگو با گفتارنو اعلام کرد:
کارشناس مسئول نظارت بر مواد خوراکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص تبعات تبلیغات منفی بر روی محصولات لبنی پاستوریزه می گوید: متاسفانه به جایی رسیدیم که مردم بیشتر ترجیح می دهند که از شیرهای فله و شیرهایی بسته بندی نشده استفاده کنند.

گفتار نو/ مرضیه قاضی زاده:

پس از اثبات وجود پالم درچند محصول ماست پرچرب و رسانه ای شدن این تخلف، تبلیغات گسترده ای  مبنی بر مضر بودن پالم برای سلامتی انسان صورت گرفت و حتی شماری از کارخانه های لبنی مصرف کننده این محصول مانند کارخانه های تولید کننده پنیر پیتزا دادگاهی و جریمه شدند.

شاید بتوان یکی از تبعات این تبلیغات منفی بر علیه روغن پالم و کارخانه های مصرف کننده این روغن ها را  بی اعتمادی مردم به محصولات لبنی  پاستوریزه شده دانست که منجر به استقبال و رواج بیشتر کارگاه های تولید لبنیات سنتی شد.

تب مالت که اخیرا در کشور شیوع پیدا کرده است حتی گریبانگیر مهراب قاسم خانی،نویسنده مشهور سینما و تلویزیون نیز بوده است.

به گزارش گفتار نو، کارشناس مسئول نظارت بر مواد خوراکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص تبعات تبلیغات منفی بر روی محصولات لبنی پاستوریزه می گوید: متاسفانه به جایی رسیدیم که مردم بیشتر ترجیح می دهند که از شیرهای فله و شیرهایی بسته بندی نشده استفاده کنند.

به گزارش گفتار نو، علیرضا سعیدگوهری با اشاره به شیوع تب مالت در کشور می گوید: تب مالت بیماری مشترک انسان و دام است وبیشترین راه ابتلا و بالاترین احتمال مربوط به مصرف شیر و لبنیاتی که داخلش این میکروب وجود داشته است.

گوهری در ادامه می افزاید: متاسفانه این شیرها  درست حرارت دهی نمی شود و یا گاها بیش از حد حرارت دهی می شود که این باز می تواند منجر به مشکلات دیگر شود.

او با اشاره به عدم حرارت مساوی و یکنواخت به شیر در هنگام جوشاندن می گوید: وقتی ما شیر را میجوشانیم بایدآن  را مداوم هم بزنیم که حرارت به طور مساوی و یکنواخت  باشد که متاسفانه این کار انجام نمی گیرد،  این موضوع  احتمال  از بین نرفتن میکروب هایی هم چون پاتوژن که عامل تب مالت است را افزایش می دهد.

این کارشناس مسئول نظارت بر مواد خوراکی دانشگاه علوم پزشکی در خصوص ابتلا به تب مالت با  مصرف  فرآورده های لبنی می گوید:  اگر ما زیاد شیر را بجوشانیم پنیر خوبی ازآن  به دست  نمی آید، کسانی که پنیرفله تولید می کنند این را می دانند و به همین دلیل زیاد شیر را حرارت نمی دهند وهمین  مسئله متاسفانه احتمال  بروز بیماری های ناشی از شیر و لبنیات از جمله تب مالت را بالا برده است.

براساس گفته های گوهری  در کارخانجات برای از بین بردن و کاهش میکروب ها به جز حرارت دهی راه های دیگری چون میکرو فیلتر ها یا کلایی فایر استفاده می شود که خود این موضوع منجر می شود تا میزان میکروب پایین آمده و در محصول نهایی لاشه میکروب بسیار کمتری وجود داشته باشد.

او در ادامه می افزاید: وقتی ما  شیرهای فله را  می جوشانیم چون آلودگی شان بالاست حتی اگر میکروب از بین برود لاشه آن خارج نمی شود و این می تواندآلرژن باشد . همچنین هنگام جوشاندن زیاد شیر ، قندی به نام لاکتولوز در ان به وجود می اید که قابل هضم و جذب در دستگاه گوارش نیست و خود این مسئله  می تواند منجر به ایجاد نفخ و مشکلات این چنینی باشد.

گوهری با اشاره به زمان حرارت دهی می گوید: در صنعت، شیر به صورت غیر مستقیم با بخار و در زمان محدود نهایتا تا 20ثانیه  حرارت داده می شود اما در جوشاندن چیزی در حدود 20 دقیقه شیر به صور مستقیم حرارت داده می شود که خود این موضوع منجر به رسوب پروتئین و کلسیم همراه با شیر می شود و کاهش بخش فابل توجهی از مواد مغذی خواهد شد.

او در خصوص ادعاهایی  چون وجود نگهدارنده و عوارض آن در شیرهای پاستوریزه و استریزه می گوید:در شیرهای پاستوریزه و استریزه  به هیچ عنوان  از نگهدارنده استفاده نمی شود و  دلیل ماندگاری بیشتر این شیرها شرایط تولید و نگهداری شان است چرا که احتمال ورود میکروب به این شیرها وجود ندارد و به همین دلیل تا ماه می توانند بمانند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

شرایط برای فعالیت خانم‌ها انعطاف پذیر‌تر باشد/ در سطح استان‌ها اولین مرکز رشد بانوان در کرمان ایجاد شد/ کمتر از ۲۵ درصد از هیئت علمی دانشگاه‌ها خانم هستند/ مدل فعالیت اجتماعی و اقتصادی برای بانوان تعریف نشده است/۱۰ درصد مدیر عامل ها خانم هستند

زنان کرمانی در زمینه مشارکت اجتماعی رتبه اول کشوری را دارند/ استان کرمان در زمینه مشاغل خانگی رتبه اول کشور را دارد

تنها ۱۴ درصد از پژوهشگران، زن هستند/ بیش از ۷۰ درصد دانش آموزان خلاق دختر بودند/آب محدودیت زاترین عامل توسعه کرمان است/ بعد از خوزستان بیشترین مصرف آب سرانه را در کرمان داریم

توسعه اقتصادی بدون مداخله بانوان در اقتصاد امری غیر ممکن است/ در حوزه کارآفرینی چالش اصلی مهارت است/مرکز رشد بانوان به معنی جدا شدن حوزه کسب و کار بانوان از آقایان نیست

انتقاد به کارت بازرگانی فرار به جلو است/ وقتی صادرکننده رسمی وارد کار نشود، امکان سوءاستفاده وجود دارد/اتاق سختگیری می کند، و بقیه سازمان‌ها سیستم خود را به‌روز کنند

نظام بانکی اصلاح شود و از فساد و رانت جلوگیری شود/دولت با نظارت مستقیم بر استانداری ها نگذارد برخی مسائل به قوه قضائیه رسیده شود/ پزشکان طب سنتی و سفارشات اسلام را فراگیرند/ مانند جبهه و جنگ باید بکوشیم نسل جوان کشور را زیاد کنیم/ مسئولان در بحث قیمت و خرید خرما نظارت کنند/ اقتدار ایران اسلامی حتی بر انگلیس و آمریکا هم سایه انداخته است/ با ولنگاری فرهنگی به‌شدت مخالفیم/ بیمه کشاورزی، در بحث خشکیدگی خرما جبران خسارت کند/بیمارستان کوهبنان نیاز به امکانات بیشتر دارد

کمبود مرغ داریم/ دارو‌ها یا چینی اند و یا کیفیت قبل را ندارند/ آمار تلفات در مرغدرای‌ها زیاد است/ ۵۰ درصد از مرغ مورد نیاز استان از سایر استان‌ها وارد می‌شود

برخی رشته ها که بازار کار خوبی نداشتند حذف شدند/ رشته معماری در اردیبشهت 99 حذف می شود

برداشت پسته از اوایل مهر شروع خواهد شد/ پیش بینی محصول پسته برای استان کرمان ، 126هزار تن است

آلارم مصرف مواد مخدر صنعتی در استان به صدا در آمده است/ وظیفه ذاتی دستگاه‌ها است که برای کاهش آسیب‌های اجتماعی تلاش کنند/در مدارس، دانشگاه‌ها و خوابگاه هایمان حداقل دیگر نباید اعتیاد داشته باشیم/ آموزش و پرورش بگوید آیا هزینه‌ای که می‌کند در کاهش اعتیاد در بین دانش آموزان موثر بوده است/ پیشرفت ۹۵ درصدی کمپ ماده ۱۶ سپاه / کمپ ماده ۱۶ بانوان با ظرفیت ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر را راه اندازی می‌کنیم

پربازدید ها

برخی رشته ها که بازار کار خوبی نداشتند حذف شدند/ رشته معماری در اردیبشهت 99 حذف می شود

زنان کرمانی در زمینه مشارکت اجتماعی رتبه اول کشوری را دارند/ استان کرمان در زمینه مشاغل خانگی رتبه اول کشور را دارد

توسعه اقتصادی بدون مداخله بانوان در اقتصاد امری غیر ممکن است/ در حوزه کارآفرینی چالش اصلی مهارت است/مرکز رشد بانوان به معنی جدا شدن حوزه کسب و کار بانوان از آقایان نیست

شرایط برای فعالیت خانم‌ها انعطاف پذیر‌تر باشد/ در سطح استان‌ها اولین مرکز رشد بانوان در کرمان ایجاد شد/ کمتر از ۲۵ درصد از هیئت علمی دانشگاه‌ها خانم هستند/ مدل فعالیت اجتماعی و اقتصادی برای بانوان تعریف نشده است/۱۰ درصد مدیر عامل ها خانم هستند

تنها ۱۴ درصد از پژوهشگران، زن هستند/ بیش از ۷۰ درصد دانش آموزان خلاق دختر بودند/آب محدودیت زاترین عامل توسعه کرمان است/ بعد از خوزستان بیشترین مصرف آب سرانه را در کرمان داریم

پر بحث

بخاطر آپاندیسیت 4 بار فرزندم به اتاق عمل رفت/فرزندم هم جسمی و هم روحی آسیب دیده است/ نهادهای نظارتی به دادم برسند+ عکس   (۱۰ نظر)

همه موافق سیستم اعلام بار مجازی هستند به جز من و 80 درصد رانندگان/ رانندگان در این سیستم حق انتخاب بار ندارند/ سیستم مجازی اعلام بار بوشهر رضایت بخش نبود/ نظارت ما بر سیستم اعلام بار کم رنگ می شود   (۸ نظر)

چهره‌ها، چهره به دنیا نمی‌آیند   (۸ نظر)

هیچ تعصبی روی هیچ پزشکی نداریم/ من تایید نمی‌کنم که از نظر تجهیزات پزشکی در مضیقه‌ایم/ تبحر پزشکان متفاوت است/ عارضه جزیی از پزشکی است   (۶ نظر)

شورای اصلاح طلبان تذکر دهد؛به کسی چک سفید نداده ایم   (۶ نظر)

«قلاده های طلا» بسیار دقیق و موشکافانه به مباحث فتنه ۸۸ پرداخته است/کارگردانی خوب ابوالقاسم طالبی منجر به تولید فیلم خوب و تأثیر گذار شد   (۶ نظر)

چهارده سالگی سن افسردگی نوجوانان/ تصویری که نوجوانان از خودشان از نظر جسمی و روحی دارند در دوران بلوغ به هم می‌ریزد و همین باعث می‌شود از خودشان راضی نباشند   (۵ نظر)

وعده سر خرمن می دهید/قیمت مرغ در کرمان بیشتر از سایر استان هاست/حتی مرغ در شهرهای سیل زده هم به قیمت 13 هزار تومان عرضه می شود   (۵ نظر)

آقای فدائی! به زنان کرمان بی وفایی شد   (۳ نظر)

حرفه خبرنگاری را به رسمیت بشناسیم   (۳ نظر)