کد خبر: ۳۰۷۰۲
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۸
ارسال به دوستان
ذخیره
کارشناس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفت وگو با گفتارنو اعلام کرد:
کارشناس مسئول نظارت بر مواد خوراکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص تبعات تبلیغات منفی بر روی محصولات لبنی پاستوریزه می گوید: متاسفانه به جایی رسیدیم که مردم بیشتر ترجیح می دهند که از شیرهای فله و شیرهایی بسته بندی نشده استفاده کنند.

گفتار نو/ مرضیه قاضی زاده:

پس از اثبات وجود پالم درچند محصول ماست پرچرب و رسانه ای شدن این تخلف، تبلیغات گسترده ای  مبنی بر مضر بودن پالم برای سلامتی انسان صورت گرفت و حتی شماری از کارخانه های لبنی مصرف کننده این محصول مانند کارخانه های تولید کننده پنیر پیتزا دادگاهی و جریمه شدند.

شاید بتوان یکی از تبعات این تبلیغات منفی بر علیه روغن پالم و کارخانه های مصرف کننده این روغن ها را  بی اعتمادی مردم به محصولات لبنی  پاستوریزه شده دانست که منجر به استقبال و رواج بیشتر کارگاه های تولید لبنیات سنتی شد.

تب مالت که اخیرا در کشور شیوع پیدا کرده است حتی گریبانگیر مهراب قاسم خانی،نویسنده مشهور سینما و تلویزیون نیز بوده است.

به گزارش گفتار نو، کارشناس مسئول نظارت بر مواد خوراکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص تبعات تبلیغات منفی بر روی محصولات لبنی پاستوریزه می گوید: متاسفانه به جایی رسیدیم که مردم بیشتر ترجیح می دهند که از شیرهای فله و شیرهایی بسته بندی نشده استفاده کنند.

به گزارش گفتار نو، علیرضا سعیدگوهری با اشاره به شیوع تب مالت در کشور می گوید: تب مالت بیماری مشترک انسان و دام است وبیشترین راه ابتلا و بالاترین احتمال مربوط به مصرف شیر و لبنیاتی که داخلش این میکروب وجود داشته است.

گوهری در ادامه می افزاید: متاسفانه این شیرها  درست حرارت دهی نمی شود و یا گاها بیش از حد حرارت دهی می شود که این باز می تواند منجر به مشکلات دیگر شود.

او با اشاره به عدم حرارت مساوی و یکنواخت به شیر در هنگام جوشاندن می گوید: وقتی ما شیر را میجوشانیم بایدآن  را مداوم هم بزنیم که حرارت به طور مساوی و یکنواخت  باشد که متاسفانه این کار انجام نمی گیرد،  این موضوع  احتمال  از بین نرفتن میکروب هایی هم چون پاتوژن که عامل تب مالت است را افزایش می دهد.

این کارشناس مسئول نظارت بر مواد خوراکی دانشگاه علوم پزشکی در خصوص ابتلا به تب مالت با  مصرف  فرآورده های لبنی می گوید:  اگر ما زیاد شیر را بجوشانیم پنیر خوبی ازآن  به دست  نمی آید، کسانی که پنیرفله تولید می کنند این را می دانند و به همین دلیل زیاد شیر را حرارت نمی دهند وهمین  مسئله متاسفانه احتمال  بروز بیماری های ناشی از شیر و لبنیات از جمله تب مالت را بالا برده است.

براساس گفته های گوهری  در کارخانجات برای از بین بردن و کاهش میکروب ها به جز حرارت دهی راه های دیگری چون میکرو فیلتر ها یا کلایی فایر استفاده می شود که خود این موضوع منجر می شود تا میزان میکروب پایین آمده و در محصول نهایی لاشه میکروب بسیار کمتری وجود داشته باشد.

او در ادامه می افزاید: وقتی ما  شیرهای فله را  می جوشانیم چون آلودگی شان بالاست حتی اگر میکروب از بین برود لاشه آن خارج نمی شود و این می تواندآلرژن باشد . همچنین هنگام جوشاندن زیاد شیر ، قندی به نام لاکتولوز در ان به وجود می اید که قابل هضم و جذب در دستگاه گوارش نیست و خود این مسئله  می تواند منجر به ایجاد نفخ و مشکلات این چنینی باشد.

گوهری با اشاره به زمان حرارت دهی می گوید: در صنعت، شیر به صورت غیر مستقیم با بخار و در زمان محدود نهایتا تا 20ثانیه  حرارت داده می شود اما در جوشاندن چیزی در حدود 20 دقیقه شیر به صور مستقیم حرارت داده می شود که خود این موضوع منجر به رسوب پروتئین و کلسیم همراه با شیر می شود و کاهش بخش فابل توجهی از مواد مغذی خواهد شد.

او در خصوص ادعاهایی  چون وجود نگهدارنده و عوارض آن در شیرهای پاستوریزه و استریزه می گوید:در شیرهای پاستوریزه و استریزه  به هیچ عنوان  از نگهدارنده استفاده نمی شود و  دلیل ماندگاری بیشتر این شیرها شرایط تولید و نگهداری شان است چرا که احتمال ورود میکروب به این شیرها وجود ندارد و به همین دلیل تا ماه می توانند بمانند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

نیازمند میراث هاشمی هستیم/ دروغ گفتن به مردم خسارت زیادی دارد/ داغدیدگان فاجعه کرمان و پرواز ناتمام، آرزوی سال‌ها زندگی داشتند/رقابت جدی در اکثر حوزه ‏های انتخابیه وجود ندارد

آمریکا نمی‌تواند بپذیرد دیدگاه‌های مستقلی مانند ایران در منطقه وجود دارد/مزمن شدن تحریم‌ها توسعه اقتصادی و اداره کشور را با چالش مواجه می کند

انتقال مشاغل مزاحم و صنوف آلاینده به مناطق مشخص

ارائه‌ خدمت به روستاییان و عشایر با مراجعه به مراکز دانشگاهی و تعرفه دولتی امکان‌پذیر شد

وظیفه قانونی، شرعی و اخلاقی ما برگزاری انتخابات سالم است

درآمد فرزندان نباید به عنوان درآمد سرپرست خانوار محاسبه شود / افزایش 15 درصدی حقوق کارکنان به صورت یک دست قابل قبول نیست

عدم نظارت بر ساخت و سازهای غیرمجاز باعث دست‌اندازی به طبیعت شده است / برخوردهای قضایی در جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز کافی نیست

آخرین دسته نوشته حاج قاسم: خداوندا مرا بپذیر خداوندا عاشق دیدارتم

روابط عمومی ها بدون هیچ گونه سوگیری، زمینه مشارکت عمومی در انتخابات را فراهم کنند

ترور سردار سلیمانی غیرقانونی بود/ دولت عراق مجوز چنین حملاتی را نداده است / بهترین راه برای کاهش تنش‌ها، دستور عراق برای اخراج آمریکایی‌هاست

پربازدید ها

پژو ۴۰۵ در محور «کرمان _ بم» واژگون شد/ یک کشته و 4 مصدوم

اجرایی شدن طرح ابتکار تامین وثیقه و کفالت توسط دادگستری کرمان

انتقال مشاغل مزاحم و صنوف آلاینده به مناطق مشخص

حال جازموریان خوب است / پیش‌بینی می‌کنیم تالاب جازموریان ۱۰۰ درصد آبگیری شود / ریزگردها کمتر خواهد شد

پر بحث

مرحله دوم یارانه معیشتی فردا واریز می‌شود / متقاضیانی که یارانه دریافت نمی‌کردند از 10 دی ماه ثبت‌نام کنند   (۹۲ نظر)

بخاطر آپاندیسیت 4 بار فرزندم به اتاق عمل رفت/فرزندم هم جسمی و هم روحی آسیب دیده است/ نهادهای نظارتی به دادم برسند+ عکس   (۱۳ نظر)

چهره‌ها، چهره به دنیا نمی‌آیند   (۸ نظر)

هیچ تعصبی روی هیچ پزشکی نداریم/ من تایید نمی‌کنم که از نظر تجهیزات پزشکی در مضیقه‌ایم/ تبحر پزشکان متفاوت است/ عارضه جزیی از پزشکی است   (۶ نظر)

چهارده سالگی سن افسردگی نوجوانان/ تصویری که نوجوانان از خودشان از نظر جسمی و روحی دارند در دوران بلوغ به هم می‌ریزد و همین باعث می‌شود از خودشان راضی نباشند   (۶ نظر)

حرفه خبرنگاری را به رسمیت بشناسیم   (۵ نظر)

نیاز نداریم برای موفقیت در انتخابات اسم تشکیلاتمان را تغییر دهیم   (۵ نظر)

ویدئو: گزارش گفتارنو از نحوه آماده سازی مراسم عزاداری حسینیه خواجه خضر کرمان   (۴ نظر)

موسسه مولی‌الموحدین غیرانتفاعی، غیردولتی و غیرسیاسی است/ نیروی انتظامی خواستار تغییر اساسنامه موسسه شد/ هیچ یک از اعضای هیات امنا سهمی در شرکت‌های موسسه ندارند و هیچ دریافتی‌ رسمی و غیررسمی به‌خاطر عضویتشان نداشته‌اند/ فعالیت‌های اجتماعی موسسه در ایران بی‌نظیر است/ یک ریال از کمک‌های دولتی وارد موسسه نشده است   (۳ نظر)

آقای فدائی! به زنان کرمان بی وفایی شد   (۳ نظر)