کد خبر: ۳۲۰۵۰
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۶
ارسال به دوستان
ذخیره
طرح انتقال آب از صفارود در هاله ای از ابهام
طرح انتقال آب از سد صفارود به کرمان این روزها به ویژه در جنوب استان کرمان بحث‌هایی را مطرح کرده که هم اکنون استان بر سر دوراهی این انتقال آب قرار گرفته است، فعالان محیط زیست و برخی مردم این منطقه از یک سو استدلال های خود را دارند و مسئولین استانی از سوی دیگر تنها راه نجات تشنگی کرمان را صرفا این راه می دانند.

طرح انتقال آب از سد صفارود به کرمان این روزها به ویژه در جنوب استان کرمان بحث‌هایی را مطرح کرده که هم اکنون استان بر سر دوراهی این انتقال آب قرار گرفته است، فعالان محیط زیست و برخی مردم این منطقه از یک سو استدلال های خود را دارند و مسئولین استانی از سوی دیگر تنها راه نجات تشنگی کرمان را صرفا این راه می دانند.

طرح آبرسانی به شهر کرمان از سد صفارود که از سال 94 به منظور انتقال آب به میزان 2 مترمکعب بر ثانیه و ظرفیت سازی برای انتقال آب از دریای عمان به فلات مرکزی ایران توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء آغاز شد این روزها با دستور دادستانی کرمان متوقف شده است.

در همین راستا نیز استاندار کرمان در جلسه 13 تیرماه بررسی پروژه‌های قرارگاه خاتم‌الانبیاء کرمان درباره وضعیت پروژه انتقال آب از سد صفارود و وضعیت آب شرب شهر کرمان گفت بود: « پروژه تامین آب شهر کرمان از سد صفارود حدود 50 درصد اجرا شده و حدود 600 میلیارد تومان نیز تاکنون برای این پروژه هزینه شده است که برای تامین مالی این پروژه از محل اعتبارات دولتی غیرممکن بود لذا در سال 96 با حضور مدیران بانک‌های کشور مقرر شد که 10 بانک به میزان یک هزار میلیارد تومان از محل ماده 56 جهت اتمام این پروژه تامین اعتبار کنند که در نهایت این قرارداد در سال 97 به امضا مدیران بانک‌ها، رییس سازمان برنامه بودجه کشور و وزارت نیرو رسید اما به دلیل اعلامات دادستانی استان بانک‌ها در پرداخت این اعتبار تعلل کرده‌اند.»

دکتر فدایی تهدید علیه بهداشت عمومی، مشکلات محیط زیست، تضیع اموال عمومی و عدم رعایت قوانین حکومتی را دلایل عتوقف این پروژه توسط دادستانی استان عنوان کرد.

انتقال بین حوضه‌ای باعث تغییرات اقلیم و نابودی اکوسیستم می‌شود

"مهران عسکرپور" فعال محیط زیست با انتقاد از عملکرد وزارت نیرو عنوان کرد: بحث انتقال آب در دنیا دیگر منسوخ شده است زیرا انتقال بین حوضه‌ای باعث تغییرات اقلیم و نابودی اکوسیستم می‌شود. رودخانه آب شیرینی که هزاران سال در یک مسیری جاری است، اکوسیستم خاصی ایجاد کرده و تغییر مسیر آن سبب بروز تغییرات اکوسیستمی در بالا دست آن خواهد شد.

این دانشجوی دکترای محیط زیست می‌گوید: تونل انتقال آب باعث می‌شود که آب‌های زیرزمینی به یکدیگر متصل شوند که همین امر باعث شوری آب‌ها و همچنین افزایش فلزات سنگین معادن داخل آب خواهد شد ضمن آنکه سبب خشک شدن درختان و نابودی حیوانات خواهد شد.

وی تاکید کرد: برخی مدیران اذعان می‌کنند که شهر کرمان آب ندارد، اما باید بدانند که شهر کرمان یک شهر فروچاله‌ای بوده که کوهستان‌های سیرچ و هزار محاصره کرده‌اند و همیشه کوه سیرچ برف دارد و می توان از آب‌های زیرزمینی این مناطق برای تامین آب این شهر استفاده کرد.

عسکرپور تاکید کرد: معتقدیم در صورتی آب منتقل شود، که رفع نیاز آب آشامیدنی مردم کرمان به گونه ای که توانایی نسل‌های آینده و کنونی جنوب استان کرمان در حوضه هلیل را به خطر نیندازد.

این فعال محیط زیست اعلام کرد: اگر مردم شهر کرمان مشکل آب دارند ما جنوبی‌ها حاضریم آب‌ها را در داخل بطری کرده و برای مردم کرمان بیاوریم، مردم ما از گذشته مردم کریم و با بذل و بخششی بودند و حرف ما این است که این کار براساس کار کارشناسی انجام شود.

فرماندار جیرفت: من درجایگاهی نیستم که مخالف یا موافق طرح انتقال آب باشم

 "ابوذر عطاءپور" سرپرست فرمانداری جیرفت نیز در خصوص برخی صحبت های مطرح شده مبنی بر موافقت یا عدم موافقت تلویحی فرمانداری جیرفت با طرح انتقال آب از سرشاخه‌های هلیل‌رود در فضای مجازی این خطه  می‌گوید: بنده معتقدم که این انتقال آب یک پروژه عظیمی است که بایستی کارشناسان در مورد آن نظر دهند.

وی ادامه داد: کارشناسان انتقال آب از سرشاخه‌های هلیل‌رود باید نظر خود در خصوص انتقال و تبعات آن اعلام کنند و بنده کارشناس آب نیستم که بخواهم اظهار نظری نمایم و لذا دستگاه‌های متولی باید اذعان کنند که این پروژه تبعات زیست‌محیطی دارد یا خیر.

سرپرست فرمانداری جیرفت تاکید کرد: بنده در جایگاهی نیستم که بخواهم موافقت یا مخالفت کنم، زیرا این یک پروژه عظیمی است و در حال اجراست که برخی مخالف و برخی موافق این طرح هستند که کارشناسانی این طرح را کارشناسی کرده‌اند باید بیایند و ادله خود را مطرح کنند.

وی در خصوص وضعیت هلیل‌رود گفت: سال‌های سال است که آب ندارد اما بارندگی‌های امسال تاثیر خوبی بر روی این رودخانه داشته است.

محیط زیست: منتظر تصمیم سازمان حفاظت محیط زیست هستیم

 "مرجان شاکری" مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به اینکه سد صفارود برای تامین آب شرب شهر کرمان و رابر در حال احداث است، می‌گوید: در گذشته قرار بود مجوز ارزیابی سد صفارود گرفته شود اما به دلیل آنکه عملیات اجرایی آن آغاز شده بود، از دستور کار خارج شد اما اکنون با توجه به پیشرفت 80 درصدی احداث ساخت سد صفارود، اخذ مجوز این سد در دستور کار محیط زیست قرار گرفته و در حال بررسی است.

وی با بیان این مطلب که هنوز مجوزی برای سد صفارود صادر نشده، در پاسخ به این سوال که آیا مجوز این پروژه صادر خواهد شد؟ عنوان کرد: در حال حاضر کارهای مجوز آن در دست انجام است و باید منتظر تصمیم سازمان حفاظت محیط زیست کشور باشیم.

آب منطقه‌ای: هیچ راهی به جزء انتقال آب وجود ندارد

"ابراهیم علیزاده" مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان (در زمان گرفتن مصاحبه ایشان همچنان مدیرعامل بودند) می‌گوید: دادستانی یکسری ابهامات در خصوص اجرای این طرح دارد که باید این ابهامات برطرف شود، ضمن آنکه به دلیل تبعات اجتماعی این پروژه فعلا متوقف است.

وی با بیان این مطلب که مردم مانع این کار هستند، ادامه داد: تا این لحظه 16 کیلومتر از 38 کیلومتر تونل انتقال آب اجرایی شده است که حدود 300 میلیارد تومان فقط تا این لحظه در بحث حفر تونل هزینه شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان در پاسخ به این سوال که آیا احتمال عدم موافقت با ادامه اجرای این پروژه وجود دارد؟ خاطرنشان کرد: امیدواریم شبهات برطرف و این پروژه اجرا شود در غیراین‌صورت شهر کرمان از لحاظ آبی به شدت دچار مشکل خواهد شد.

علیزاده در خصوص اظهارات برخی مبنی براینکه می‌توان آب شرب کرمان را از مناطق جوپار و ماهان تامین کرد، گفت: چنین چیزی امکان ندارد و تنها راه تامین آب شرب شهر کرمان انتقال آب از سرشاخه‌های هلیل‌رود است و هیچ راه دیگری وجود ندارد.

منبع: ایسنا
برچسب ها: سد صفارود
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

عدم توجه به جلو علت 53 درصد از تصادفات برون شهری

افزایش خطر ابتلا به سرطان با تغذیه بد

پیش بینی هواشناسی از رعد و برق و بارش باران در مناطقی از کرمان

هشدار مهم به یارانه‌بگیران/ این پیامک‌ها جعلی است

تصمیمات مدیران نباید عرضه سوخت را برای مردم سخت کند / کمبود و شلوغی جایگاه‌های عرضه سوخت گاز به هیچ وجه قابل قبول نیست

معاون استاندار کرمان: از زمان واگذاری معادن زغال سنگ کرمان، هیچ توسعه‌ای در آن اتفاق نیفتاده است

مدیر شبکه بهداشت رودبار جنوب: اجرای طرح واکسیناسیون نوبت صفر الزامی است

توصیه خیرخواهانه همتی به دولت سیزدهم: فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید؛ وگرنه با خروج سنگین سرمایه روبرو می‌شوید

نجات دو کودک گرفتار در سیلاب زرند

مشترکان خوش مصرف برق خانگی جوایز نقدی و خودرو دریافت خواهند کرد

پربازدید ها

کشف جسد دانشجوی دندانپزشکی رفسنجان در ارتفاعات کوه‌های سرچشمه

بیشترین بارندگی برای روز چهارشنبه است / احتمال وقوع سیل و طغیان رودخانه‌های فصلی

بارش شدید باران برق شهر زرند را قطع کرد / بارندگی سیل‌آسا در زرند

مدیرکل منابع طبیعی استان کرمان: برداشت گیاهان دارویی ممنوع و با متخلفان برخورد قضایی می‌شود

افشای جزئیاتی جدید از حادثه تروریستی کرمان؛ ساچمه‌های جلیقه انفجاری آلوده بودند

نجات یک خانم از دست زورگیر خیابانی چاقو به دست در سیرجان

بارش‌ها در کشور 16 درصد کاهش داشته است؛ بیشترین افت بارش‌ها در کرمان

پیش ثبت‌نام در مدارس غیردولتی با شهریه سال گذشته

آبگرفتگی معابر و طغیان رودخانه‌ها در مناطقی از کرمان

۵١٢ نفر از مجرمین خطرناک و اراذل و اوباش شناسنامه‌دار در استان دستگیر شدند

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)