کد خبر: ۳۲۳۴۴
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۳
ارسال به دوستان
ذخیره
تحصیل فرزندان مسئولان در خارج از کشور ممنوع است؟/ موافقان و مخالفان چه می‌گویند؟
موضوع ممنوعیت تحصیل فرزندان مقامات در خارج به عنوان ابزار حمایتی و رفع تبعیضی شناخته شده و منتظر تصویب در مجلس است.

طرح منوعیت تحصیل فرزندان مقامات در خارج کشور، مخالف حقوق شهروندی است/ تحصیل فرزندان مقامات در کشورهای آمریکا، انگلیس و کانادا ممنوع است/طرح ممنوعیت تحصیل فرزندان مقامات در خارج کشور، منتظر تصویب در مجلس است

موضوع ممنوعیت تحصیل فرزندان مقامات در خارج به عنوان ابزار حمایتی و رفع تبعیضی شناخته شده و منتظر تصویب در مجلس است.

 مدتی پیش بود که محمد مصدق معاون حقوقی قوه قضائیه بحث ممنوعیت تحصیل فرزندان مسئولان نظام در خارج از کشور را مطرح کرد.

مصدق در این باره گفت: نمایندگان مجلس باید طرح ممنوعیت تحصیل فرزندان مقامات در خارج از کشور را به تصویب برسانند؛ مگر چند درصد از مردم عادی شانس و توانایی تحصیل در خارج از کشور را دارند که فرزندان مسئولان به راحتی می‌توانند خارج از کشور تحصیل کنند؟

معاون حقوقی قوه قضائیه بر این باور است که باید شانس و فرصت مناسب برای تحصیل تمام جوانان کشور فراهم شود و اگر فرزند مسئولی بخواهد خارج از کشور تحصیل کند، پدر او باید از سمت خود استعفا دهد.

دلایل ممنوعیت تحصیل فرزندان مسئولان در خارج از کشور
البته طرح ممنوعیت تحصیل فرزندان مسئولان در خارج یک بار هم در سال ۹۲ و از سوی نقوی حسینی رئیس کمیسیون امنیت ملی وقت مطرح شده بود؛ در آن زمان رفع تبعیض تحصیل فرزندان مقامات بر اساس اصل سوم قانون اساسی که موضوع آن آموزش و پرورش در تمام سطوح است اشاره داشت.

برخی از مسئولان بر این باور هستند که برای جلوگیری از خروج ارز در شرایط تحریم و همچنین رفع تبعیض‌های ناشی از امکانات، این موضوع باید اجرایی شود؛ البته توجه به مسائل امنیتی هم یکی دیگر از دلایل مهم این برنامه و طرح است.

تحصیل فرزندان مقامات در کدام کشورها ممنوع است؟
همزمان با صحبت معاون حقوقی قوه قضائیه و درخواست او از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی‌ بر مصوب کردن ممنوعیت تحصیل فرزندان مقامات در خارج از کشور، نوروزی عضو کمیسیون حقوقی قضایی مجلس، گفت: پس از طرح ممنوعیت به کارگیری دو تابعیتی‌ها این موضوع هم به عنوان تبصره الحاقی مطرح می‌شود.

به گفته نوروزی تحصیل فرزندان مقامات در کشورهایی همانند آمریکا، انگلیس و کانادا که با امنیت ایران در تعارض هستند ممنوع است، زیرا این کشورها به دنبال دستیابی به اطلاعات استراتژیک هستند.

موافقان و مخالفان طرح چه می‌گویند؟
اما درباره این موضوع نمایندگان کمیسیون‌های حقوقی قضایی و امنیت ملی نظرات مختلفی دارند و برخی آن را نیاز اصلی می‌دانند و برخی از آن به عنوان قانونی خلاف حقوق شهروندی یاد می‌کنند.

محمد کاظمی عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی درباره قانونی شدن ممنوعیت تحصیل فرزندان مقامات در خارج از کشور اظهار کرد: این طرح مخالف حقوق شهروندی است.

وی با اشاره به اینکه برخی می‌گویند شاید حضور فرزندان مقامات در خارج از کشور تبدیل به ابزار جاسوسی شود: گفت با شایدها و اگرها نمی‌توان قانونی را به تصویب رساند.

کاظمی تصریح کرد: البته مصلحت ایجاب می‌کند فرزندان مقامات در کشورهایی که با جمهوری اسلامی ایران دشمنی آشکار دارند تحصیل نکنند اما نمی توان این موضوع را تبدیل به یک قانون مصوب کرد.

اردشیر نوریان عضو کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس شورای اسلامی درباره موضوع ممنوعیت تحصیل فرزندان مقامات در خارج از کشور اظهار کرد: در دنیای اطلاعات و ارتباطات امروزی بسیاری از کشورها از حضور افراد در خاکشان برای تحقق موضوعات و خواسته های جاسوسی و سیاسی استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: البته این موضوع تنها به فرزندان مقامات مربوط نمی‌شود، بلکه هر شخص دیگری هم که در خارج از کشور تحصیل کند بسته به فشارهای روحی و روانی و مشکلاتی که ممکن است پیش بیاید می تواند وارد عرصه جاسوسی شود.

نوریان تصریح کرد: موضوع جاسوسی از طریق حضور در خاک کشوری دیگر برای مسئولان و فرزندانشان قوی‌تر است، زیرا آنها اطلاعات گسترده تری دارند.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسئولان باید احتیاط بیشتری داشته باشند، گفت: موضوع و طرح ممنوعیت تحصیل فرزندان مقامات در خارج از کشور باید با احتیاط کامل مورد بررسی قرار بگیرد و شرایط لازم برای طرح آن فراهم شود.

طرح ناتمام سال‌های پیش به تصویب می‌رسد؟
پس از یک بار ناتمام ماندن موضوع ممنوعیت تحصیل فرزندان مقامات در خارج، بار دیگر این موضوع از سوی یکی از مسئولان قوه قضائیه مطرح شده است؛ موضوعی که برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم با آن هم‌عقیده هستند و می‌خواهند این مصوبه را در صحن علنی مجلس به تصویب برسانند؛ طرح این مصوبه به منظور کمک به آحاد جامعه و از بین بردن تبعیض‌ها است و باید دید که تا کجا پیش می‌رود و چه زمانی به تصویب می‌رسد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان 

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

انسداد 10 راه روستایی در بم و آبگرفتگی برخی از منازل روستایی

جدیدترین قیمت طلا، سکه و ارز در بازار

کشف مواد مخدر و سلاح جنگي از قاچاقچیان مواد مخدر در ریگان

روستای چاه‌غلامعلی زرند مسدود شد  

رفع ۱۶ نقطه حادثه‌خیز و اجرای پل عابر پیاده در پنج نقطه حادثه‌خیز شهر کرمان

پیش‌بینی هواشناسی از وضعیت هوای کرمان طی امروز و فردا / روند افزایش دما از روز یکشنبه

نتایج اولیه کنکور ۱۴۰۳ نیمه مرداد اعلام می‌شود

سیل و بارندگی  ۱۳۳ میلیارد تومان به بخش کشاورزی عنبرآباد خسارت وارد کرد

باند سازمان يافته قاچاق سوخت در کرمان منهدم شد

رقابت بیش از ۱۲ هزار داوطلب کرمانی در نوبت اول کنکور

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)