گفتارنو/مرضیه قاضی زاده: اگر سری به بازار فروش دام زنده زده باشید و یا سایت های فروش آنلاین دام را چک کرده باشید شاهد قیمت های متفاوت انواع مختلف دام اعم از میش، بز و کره خواهید بود، مسئله ای که به نظر می رسد هنگام فروش گوشت رعایت نمی شود.
رئیس صنف قصابان ضمن تکذیب تخلفات قصابان در فروش انواع مختلف گوشت به یک قیمت می گوید: اگر به مغازه ها مراجعه کنید خواهید دید که فرضاً قصابان یک گوشت را کیلویی 100هزار تومان و گوشت دیگر را 85 هزار تومان می فروشند.
عبدالرضا منصوری نیا ادامه می دهد: ممکن است در برخی موارد تخلفاتی هم صورت گیرد، برای همین هم ما سعی کردیم تا لیبل گذاری را انجام دهیم تا حقوقی از مصرف کننده ضایع نشود.
در حالی رئیس صنف قصابان از قیمت متفاوت گوشت متناسب با کیفیت خبر می دهد که شهروندان کرمانی مدعی اند که نرم خاصی در قیمت گذاری رعایت نشده و مصرف کننده خود باید در خرید گوشت تخصص داشته باشد تا به اصطلاح سرش کلاه نرود.
منصوری نیا در خصوص قیمت روز گوشت گوسفند در کرمان می گوید: قیمت گوشت درجه یک 100هزار تومان، درجه دو 90هزار تومان و درجه سه 85 هزار تومان است.
رئیس اتحادیه صنف قصابان اظهار می کند: تا پیش از این گوشت درجه دو شهرهایی من جمله تربت وبیرجند به کرمان می آمد ولی الان خوشبختانه از 100درصد کشتار 90درصدش درجه یک است و کسی که گوشت درجه دو یا درجه سه دارد تابلو می زند.
منصوری نیا در پاسخ به چرایی عدم کیفیت گوشت در کرمان نسبت به دیگر شهرها نیز می گوید: قبلاً قیمت گوشت در کرمان ارزان تر بود ولی الان چون قیمت گوشت کرمان با شهرهای دیگر هم خوانی دارد ویک مقداری هم شاید بالاتراست، برای دلالان صرف می کند که گوشت درجه یک را به کرمان بیاورند.
تاییدیه رئیس صنف قصابان بر فروش گوشت های درجه دو استان های دیگر به کرمان منجر به این پرسش شد که چرا در کرمان گوشت درجه دو با قیمت گوشت درجه یک به فروش می رسید.
منصوری نیا ضمن تکذیب فروش گوشت درجه دو به قیمت گوشت درجه یک می گوید:هر کاسب یک وجدان کاری دارد. در هر شغلی ممکن است تخلفاتی باشد ولی من این را به طور کلی قبول نمی کنم ؛مخصوصاً الان که 90 درصد گوشت ما درجه یک است و مشتری می تواند به هر کیفیتی که می خواهد گوشت را تهیه کند.
او در ادامه می افزاید: قبلاً چون قیمت گوشت در کرمان پایین تر بود این اتفاق می افتاد البته در همان زمان هم گوشت درجه دو را به قیمت گوشت درجه یک به قصابان می دادند . کرمان هم چون نمی توانست گوشت مورد نیاز خود را تأمین کند مجبور بود تا به این قیمت خریداری کند.
منصوری نیا در پاسخ به این پرسش که آیا قبول دارید که قیمت گوشت در کرمان نسبت به دیگر شهرها بالاتر است، می گوید: نرخ ما همسو با بقیه شهرهاست،البته ممکن است که یک مقدار گران تر باشد اما ما با این گرانی مخالفیم چرا که وقتی جنسی گران می شود به همان نسبت میزان فروش و درآمد ما کم می شوداما به هر حال اینکه ما گوشت درجه یک را به دست مشتری بدهیم نکته مهمی است که محقق شده است.
او در پاسخ به این پرسش که چند درصد از گوشت مورد نیاز مردم از خود استان تأمین می شود، می گوید: ما خیلی کم تولید می کنیم اگر گوسفند تربت حیدریه و بیرجند نباشد ما حیرانیم. اگر گوسفندی اینجا تولید می شود، دست فروشان و دلالان سعی می کنند تا آن را به کسانی که نذر و نذوران دارند ،دهند.
رئیس اتحادیه صنف قصابان در خصوص قیمت دام زنده نیز می گوید: ما دام زنده نمی خریم، ما گوشت را از چوبدار می خریم.
منصوری نیا می افزاید: دام زنده را معمولاً دامداری ها می خرند، کرمان به آن صورت دام ندارد و استان های بیرجند و تربت دام زنده دارند که چوبدار آن را از آنجا تهیه و گوشتش را به ما می دهد.
او در خصوص تعداد واسطه بین قصاب تا دامدار می گوید: از تربت حیدریه یک گوسفند ممکن است سه دست یا چهار دست بگردد تا به دست قصاب برسد.
رئیس اتحادیه صنف قصابان در پاسخ به قیمت گوشت خریداری شده از چوبدار می گوید: مشکل ما نبود نرخ نامه است یک وقت دام کمتر است و قیمت بالا می رود و کسی هم نظارتی روی آن ندارد . البته ما دنبال این کار هستیم تا در کشتارگاه هم یک نرخ نامه درست کنیم ولی به هر حال این مسئله زمان بر است چون دست دلالان است و می گویند می خواهید ببرید و نمی خواهید نبرید.