معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص سرطانهای شایع استان کرمان گفت: طبق آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی کرمان، سرطانهای شایع در استان در بین زنان، سرطان پستان، پوست، تیروئید و روده بزرگ و در مردان مثانه، پوست، ریه و حنجره است که سومین عامل مرگ و میر در کشور سرطان است.
دکتر سیدوحید احمدی طباطبایی به مناسبت هفته پیشگیری از سرطان، با بیان اینکه سرطان به مجموعه بیماریهایی گفته میشود که در آن یکی از سلولهای بدن، در اثر عوامل مختلف، دچار رشد یا تکثیر غیرطبیعی و بیش از حد میشود، افزود: این فرآیند در نهایت منجر به تولید تومور میشود و از طرق مختلف مانند خون و لنف به قسمتهای دیگر بدن نیز سرایت میکند که به این پدیده متاستاز میگویند.
وی با اشاره به اینکه این بیماری بیشتر در سنین بالاتر اتفاق میافتد اما احتمال بروز سرطان در همه گروههای سنی وجود دارد و برخی سرطانها در اطفال نیز دیده میشود گفت: سرطانها به صورت اختصاصی به وسیله پاتولوژیست در بخشهای بافتشناسی و پس از رنگآمیزی تشخیص داده میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص آمار ابتلا به سرطان در کشور گفت: طبق آخرین آمار کشوری میزان بروز خام سرطان در بین مردان ایرانی ۱۴۹/۸۶ و در بین زنان ایرانی۱۳۲/۹۰ درصد هزار نفر میباشد.
احمدی طباطبایی گفت: پنج سرطان شایع مردان ایرانی به ترتیب معده، پوست، پروستات، سرطان روده بزرگ و مثانه است و در زنان ایرانی سرطان پستان، روده بزرگ، پوست، تیروئید و سرطان معده شایعترینها هستند و بر اساس نظام ثبت مرگ کشور در حال حاضر سرطان سومین عامل مرگ و میر در کشور محسوب میشود.
وی در خصوص سرطانهای شایع استان کرمان اظهارداشت: طبق آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی کرمان سرطانهای شایع در استان در بین زنان، سرطان پستان، پوست، تیروئید و روده بزرگ و در مردان استان مثانه، پوست، ریه و حنجره میباشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه بسیاری از عوامل محیطی و همچنین استعداد ژنتیکی در ایجاد سرطان نقش دارند، در تشریح این عوامل گفت: مهمترین عوامل خطر مستعد کننده و به وجود آورنده سرطانها شامل سیگار، عوامل بیولوژیک و عفونتهای مزمن، الکل، شیوه زندگی (تغذیه، چاقی، و عدم فعالیت فیزیکی)، پرتوهای یونیزان و بیش از اندازه قرار گرفتن در معرض اشعه آفتاب، مواد پیچیده شیمیایی و مواجهه شغلی مثل آزبست و سیلیس و کادمیوم و موارد ژنتیکی است.
احمدی طباطبایی با بیان راههای پیشگیری از سرطان گفت: با توجه به اینکه طبق اسناد سازمان جهانی بهداشت ۴۰ درصد سرطانها قابل پیشگیری هستند، به نظر میرسد با اصلاح الگوی زندگی و پرهیز از مصرف دخانیات و الکل و افزایش فعالیت بدنی و مصرف مواد غذایی سالم به ویژه مصرف سبزیجات و میوهها و استفاده از لبنیات کم چرب و کم نمک و روغنهای گیاهی میتوان تا حد زیادی از ابتلا به سرطان جلوگیری کرد.