کد خبر: ۳۶۸۱۹
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۵
ارسال به دوستان
ذخیره
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سیاستی مبنی بر اعلام مناطق سفید از نظر شیوع کرونا به طور متمرکز نداریم و اعلام اسامی شهرها که چند روز قبل انجام شد، هیچ منبع رسمی نداشت.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سیاستی مبنی بر اعلام مناطق سفید از نظر شیوع کرونا به طور متمرکز نداریم و اعلام اسامی شهرها که چند روز قبل انجام شد، هیچ منبع رسمی نداشت.

کیانوش جهانپور روز سه شنبه در نشست خبری ویدیو کنفرانس که از وزارت بهداشت برگزار شد  درباره اعلام اسامی برخی شهرها به عنوان مناطق سفید از نظر شیوع ویروس کرونا که چند روز قبل انجام شد، افزود: البته قرار شد دانشگاه‌های علوم پزشکی به صورت استانی این مناطق سفید را اعلام کنند و قرار نیست به صورت متمرکز از طرف وزارت بهداشت اعلام شود. البته از طریق سامانه ماسک نیز این دسترسی وجود دارد که مناطق سفید کرونایی در کشور ردیابی شود.

وی بیان کرد: در نتیجه وزارت بهداشت قرار نیست هر ۵ روز یک بار فهرست اسامی شهرهای سفید از نظر شیوع کرونا را اعلام کند. اسامی شهرهای سفید از نظر شیوع کرونا حداکثر ۵ روز اعتبار دارد و ظرف ۵ روز این اسامی بازنگری می‌شوند و ممکن است وضعیت شهرها از سفید به زرد یا قرمز تغییر پیدا کنند. در نتیجه اسامی این شهرها از طرف وزارت بهداشت اعلام نشده است.

آخرین وضعیت رمدسیویر و فاویپیراویر

جهانپور در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار سلامت ایرنا درباره آخرین وضعیت دو داروی رمدسیویر و فاویپیراویر گفت: دو دارو در هفته‌های اخیر در مورد کرونا در کشور بسیار بحث برانگیز شد. یکی داروی فاویپیراویر که تولید ژاپن بود مطرح شد. مطالعه‌هایی در مورد داروی فاویپیراویر انجام شد. داروی رمدسیویر نیز در ایالات متحده تحت مطالعه بود که می‌گفتند در کاهش مرگ و میر در موارد بحرانی و اورژانسی موثر است. ما به یافته‌های داخلی اطمینان بیشتری داریم و هر دو دارو در کشور ما تحت مطالعه بالینی قرار گرفت و تا امروز هیچ گزارش خاص و امیدبخشی در مورد این دو دارو و ورود آنها به پروتکل‌ها نداشتیم.

وی افزود: باز هم در مورد هر دو دارو منتظر مرحله نهایی مطالعات بالینی خواهیم ماند و اگر سودمندی خاصی در مورد این داروها مشاهده کنیم، وارد پروتکل خواهد شد. این آمادگی در کشور وجود دارد که هر دو دارو را در داخل کشور تولید کنیم. در نتیجه برای تامین و تولید و توزیع این دو دارو در صورت تایید، مشکلی نداریم. با این حال، تاکنون یافته‌ها و مطالعات داخل کشور سودمندی مشخص نکرده است.

کمک ایران به سایر کشورها

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار سلامت ایرنا درباره کمک‌های ایران به سایر کشورها اظهار کرد: با توجه به افزایش تولید اقلام بهداشتی و تولید کیت‌های تشخیصی به مرحله‌ای رسیدیم که اقلام مورد نیاز جاری تامین شده است. همچنین برنامه ریزی لازم برای دپوی استراتژیک انجام شده است. مازاد بر آن را می‌توان در بازار از طریق شرکت‌های تولیدکننده یا سازمان‌های بین المللی به صورت فروش، صادرات و اهدا قرار بگیرد و منعی برای این اقلام وجود ندارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر بزرگترین تولیدکننده ماسک در جنوب غرب آسیا هستیم. شاید تنها تولیدکننده کیت‌های تشخیصی PCR در منطقه هستیم. در نتیجه مازاد بر نیاز را هم می‌توان اهدا کرد و هم می‌تواند صادر شود. در این راستا ممکن است محموله‌هایی به سایر کشورها رفته باشد.

موضوع سگ کرونا یاب تایید شده نیست

رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره سگ‌های کرونا یاب بیان کرد: سگ‌های کرونا یاب فعلا قطعیت علمی ندارد. این‌که توانایی مربوطه در سگ وجود دارد، مورد آزمون قرار نگرفته و می‌تواند به عنوان یک طرح مطالعاتی مطرح شود. فعلا چنین چیزی به صورت تایید شده وجود ندارد و هر وقت از طرف وزارت بهداشت تایید شود، می‌تواند به عنوان روش کمکی در تشخیص بیماری یا غربالگری استفاده شود. در نتیجه تاکنون چنین چیزی تایید شده نیست.

مقایسه ایران با سایر کشورها در زمینه مقابله با کرونا

وی در پاسخ به سوالی درباره عملکرد ایران در زمینه مبارزه با کرونا نسبت به سایر کشورها گفت: مقایسه به این نیاز دارد که بین متغیرها در چند جامعه مختلف، همگن سازی انجام شود. وضعیت مقایسه اقتصاد عمومی و درآمد سرانه جوامع، زیرساخت‌ها و امکانات و از جمله تحریم‌ها در این زمینه مطرح است. بدون در نظر گرفتن تحریم‌ها، وقتی ایران با سایر کشورها مقایسه می‌کنیم، می‌بینیم که برخی از این کشورها از ما ثروتمندتر هستند و درآمد ناخالص ملی آنها چندین برابر ایران است. در مواجهه با کرونا مشاهده می‌کنیم که با تلاش مردم و استفاده حداکثری از توان داخلی و استعدادهای داخلی، اتفاقی رقم خورد که دوست و دشمن به آن اذعان دارند.

جهانپور افزود: مدیریت کشور در حوزه سلامت و ستاد ملی مقابله با کرونا نسبت به همه کشورهای توسعه یافته در اروپای غربی و شمال آمریکا، وضعیت مطلوبی داشت. بین دو تا سه ماه اخیر اقدامات فراوانی در کشور انجام شد و می‌توان این مقایسه را در راهروهای بیمارستان‌ها مشاهده کرد. صحنه‌های نه چندان جالب و فاجعه آمیز که در ایالات متحده آمریکا و برخی کشورهای اروپایی مشاهده شد را در ایران مشاهده نکردیم. مردم ما این صحنه‌ها را ندیدند و امیدواریم نبینند. بسیاری از این کشورها تحت هیچ تحریمی نبودند و ما تحت تحریم‌های همه جانبه و یک سویه از طرف ایالات متحده آمریکا بودیم. هر ناظر منصفی می‌تواند بسیج ملی مقابله با کرونا در ایران را تحسین کند. بخشی از آن به علت همکاری مردم و بخشی به علت توان و ایثار کارکنان و مدافعان سلامت اتفاق افتاد. قطعا دولت و مردم ما در مقابله با کرونا تا این لحظه نسبت به کشورهایی که توان اقتصادی بهتری نسبت به ما داشته و تحریم نبوده و زیرساخت‌های بهداشتی بهتری داشته و سرانه تخت‌های بیمارستانی آنها بالاتر بود، بهتر عمل کرده است.

بازگشایی مساجد در برخی مناطق کشور

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره بازگشایی مساجد گفت: بازگشایی مساجد تابع سیاست‌ها و پروتکل‌های فاصله گذاری هوشمند است. در این بازه زمانی به مناطقی که سفید اعلام شده تا زمانی که سفید بماند، اجازه داده می‌شود که مساجد را بازگشایی کنند. شرط اول این است که این مناطق سفید اعلام شوند. البته سفید اعلام شدن به معنی شرایط عادی نیست. حتی اگر مناطقی سفید اعلام شوند، تا وقتی وضعیت سفید تداوم داشته باشد، افراد به صورت محدود و مشروط می‌توانند برخی مراسم مذهبی را برگزار کنند.

وی ادامه داد: برگزاری منبر، دعا، توزیع چای و شربت و افطاری، سخنرانی در مناطق سفید هم امکان پذیر نیست و فقط افراد باید با مهر و جانماز شخصی در مسجد حاضر شوند.

بازگشت ایرانیان به کشور در شرایط شیوع کرونا

جهانپور در پاسخ به سوالی درباره شرایط بازگشت ایرانیان به کشور در شرایط شیوع کرونا اظهار کرد: بسیاری از ایرانیان که در سایر کشورها زندگی می‌کنند با توجه به وضعیت اروپای غربی و جنوبی و حتی شمال آمریکا تمایل دارند که به کشور برگردند. این نشان دهنده تفاوت وضعیت ایران با این کشورهاست. با توجه به دغدغه‌هایی که ما برای سلامت همه ایرانیان داریم، این بازگشت نباید تاثیری بر وضعیت مدیریت شده بیماری در کشور بگذارد. اگر افراد محدودیت‌ها و شرایط را پذیرفته و تعهد بدهند، بقیه هماهنگی‌ها از طرف وزارت امور خارجه انجام شده و این افراد به کشور بر می‌گردند. البته باید تا زمان مشخص شدن جواب تست در قرنطینه باشند و در صورت منفی شدن تست می‌توانند نزد خانواده خود بروند.

مرحله دوم غربالگری کرونا

وی بیان کرد: تا پایان مرحله اول غربالگری کرونا، ۷۵ میلیون نفر در کشور غربالگری شده‌اند و موارد مشکوک به مراکز درمانی ارجاع داده شده‌اند. در مرحله دوم نیز تا روز گذشته بیش از ۲۵ میلیون نفر غربالگری شده‌اند. یعنی افرادی که یک بار غربالگری شده بودند دوباره مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند. این غربالگری هم از طریق سامانه خود اظهاری و هم از طریق ۴۰۳۰ امکان پذیر است.

منبع: ایرنا
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

آتش سوزی بیش از یک هکتار از اراضی منابع طبیعی راین

مرد میانسال مفقود شده بعد از 5 روز پیدا شد

سهمیه سوخت مناطق دارای انشعاب گاز قطع می‌شود

آخرین پیش بینی هواشناسی از وضعیت جوی کرمان

نجات معجزه‌آسای کودک ربوده شده بمی از دست آدم‌ربایان

زمان آغاز پیش فروش بلیت قطارهای مسافری اعلام شد

آزاد سازي بیش از 3 هزار و 500 مترمربع اراضي ملي در کرمان

اشتغال در شرکت‌های متوسط و کوچک باید تقویت شود

ساعت آغاز به کار ادارات کرمان در ماه رمضان تغییر کرد

خواب‌آلودگی و خستگی علت اصلی بروز تصادفات در ایام نوروز

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)