کد خبر: ۳۶۹۳۴
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۱
ارسال به دوستان
ذخیره
اختصاصی/ مدیر کل امور عشایر شمال استان کرمان مطرح کرد:
رضا نیکزادی در پاسخ به این پرسش که با وجود شیوع کرونا، چه تدابیری برای کوچ عشایر صورت گرفته است، می گوید: براساس مصوبه ای که ما در هفته گذشته در ستاد کرونای استان داشتیم، قرار بر این شد تا کوچ عشایر به صورت مکانیزه و با امکانات و ماشین آلات ارتش و سپاه صورت بگیرد، لذا ما مکاتباتی با ارتش و سپاه داشتیم تا ماشین الات به سمت منطقه جنوب کرمان اعزام شود.

گفتارنو/مرضیه قاضی زاده:اگر چه هر ساله با آغاز سال جدید کم کم بار و بندیل عشایر هم بسته میشد و عشایر برای کوچ آماده می شدند اما امسال با شیوع ویروس کرونا، این کوچ به تعویق افتاد.

تعویق یک ماهه ای که به گفته دبیر فراکسیون عشایری مجلس شورای اسلام، ضمانت اجرایی آن ورود نیروی انتظامی و عدم دریافت خدمات عشایری در صورت کوچ بود.

حال این فرصت یک ماهه تمام شده است و با وجود گرم شدن هوا و شرایط آب و هوایی امکان نگهداری عشایر در منطقه قشلاق وجود ندارد، اما کماکان کشور و استان با مشکل کرونا دست به گریبان است.

مدیرکل امور عشایر شمال استان کرمان در پاسخ به این پرسش که با وجود شیوع کرونا، چه تدابیری برای کوچ عشایر  صورت گرفته است، می گوید: براساس مصوبه ای که ما در هفته گذشته در ستاد کرونای استان داشتیم، قرار بر این شد تا کوچ عشایر به صورت مکانیزه و با امکانات و ماشین آلات ارتش و سپاه صورت بگیرد، لذا ما مکاتباتی با ارتش و سپاه داشتیم تا ماشین الات به سمت منطقه جنوب کرمان اعزام شود.

رضا نیکزادی خاطر نشان می کند: کوچ مکانیزه باعث می شود تا ارتباط عشایر با روستاهایی که در مسیر حرکت عشایر هستند کمتر باشد،همچنین کوچ در یک فاصله زمانی کمتری صورت می گیرد.

نیکزادی در خصوص سایر اقدامات انجام شده برای حفظ وضعیت سفید عشایر در رابطه با کرونا می گوید: یکسری هماهنگی ها با مراکز بهداشت شهرستان ها و دامپزشکی ها انجام شده است تا پس از اسکان عشایر و سکونتشان در محل جدید، دامپزشکی به عشایر سر بزند و بحث واکسیناسیون را در دستور کار قرار دهد و حتی اماکن دامی را ضد عفونی کنند.

او در ادامه می افزاید: قرار است مراکز بهداشت هم بتوانند یک رسیدگی ای به عشایر داشته باشند، ضمن اینکه یکی از درخواست های بنده و عشایر این است که حتما سبدهای بهداشتی مورد نیاز بین عشایر توزیع شود.

اگر چه مدیرکل امور عشایر شمال استان کرمان از کوچ مکانیزه عشایر با ماشین آلات ارتش و سپاه در روزهای آتی خبر می دهد اما این نکته را هم اضافه می کند که کوچ عشایر از همان ۵ اردیبهشت ماه آغاز شده است. نیکزادی در این رابطه به گفتارنو می گوید: براساس روال سال های گذشته از ابتدای سال با توجه به شرایط آب و هوایی که ما در جنوب و شمال کرمان داشتیم و همچنین در استان هرمزگان داشتیم،کوچ عشایر از اول سال شروع می شد، اما ما این مسئله را یک ماه به تاخیر انداختیم.

او در خصوص چرایی عدم تعویق بیشتر این کوچ تا اواسط اردیبهشت ماه می گوید: با توجه به شرایط آب و هوایی امکان ادامه نگهداری دام در منطقه جنوب کرمان وجود نداشت، در منطقه هر مزگان نیز هوا رو به گرمی رفته بود و شرایط سخت شده بود لذا از همان ۵ اردیبهشت ماه تعدادی از عشایر به صورت پیاده از مسیرهای مناطق کوهستانی به سمت شمال استان کرمان کوچ کردند.

مدیرکل امور عشایر شمال استان کرمان در پاسخ به این پرسش که چند درصد عشایر در این فاصله کوچ داشته اند،می گوید: در هر صورت یکسری از افراد که تمکن مالی بیشتری داشتند، با گرم شدن هوا در مناطق جنوبی استان کرمان و درهرمزگان کوچ کردند ولی نمی توان درصد قطعی در این رابطه اعلام کرد.

نیکزادی در ادامه می افزاید: از زمانی که به عشایر اعلام شد که به صورت مکانیزه کوچ انجام می شود و ماشین آلات ارتش و سپاه در اختیار عشایر قرار می گیرد، در خواست هایی از سمت عشایر صورت گرفت و این درخواست ها برای ارتش و سپاه فرستاده شد تا خر چه سریعتر این اقدام صورت گیرد.

بنا به گفته مدیرکل امور عشایر شمال استان کرمان بایستی حداکثر تا پایان اردیبهشت ماه کوچ عشایر صورت گیرد چرا که شرایط در منطقه به نحوی است هست که امکان ماندن عشایر بیش از این وجود ندارد.

مدیر کل امور عشایر شمال استان کرمان، در پاسخ به این پرسش که چه اقدامات بهداشتی برای افرادی که پیش از این کوچ کردند، صورت خواهد گرفت ، می گوید: منطقه ییلاقی و قشلاقی به صورت عرفی مشخص شده و هر کسی هر کجا که بخواهد نمی تواند ساکن شود، ضمن اینکه این موضوع به اطلاع تمام ادارات دامپزشکی و مراکز بهداشت رسیده است و از آن ها درخواست کمک شده است.

نیکزادی با اشاره به آیین نامه سال ۱۳۸۴ مبنی بر ارائه خدمات سایر دستگاه ها در کنار اداره امور عشایری به عشایر، اظهار می کند: ما حتی از استاندار هم درخواست کردیم تا به دانشگاه علوم پزشکی و مراکز بهداشت اعلام کنند تا خدمات بهداشتی لازم را به عشایر ارائه کنند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

اعلام محدودیت‌های ترافیکی روز ارتش در کرمان

سامانه بارشی قوی در جنوب کرمان آغاز شد / ثبت بیشترین میزان بارندگی تاکنون در میانده جیرفت

استاندار کرمان: آمادگی لازم برای مقابله با هر اتفاقی را داریم

ثبت سفارش کتاب‌های درسی به تعویق افتاد

رییس دادگستری زرند: برخورد قضایی در انتظار افرادی که اطفال را به تکدی‌گری می‌گمارند

نیمی از مزارع گندم قلعه گنج در معرض سیل قرار دارند

فرماندار جیرفت: همه امکانات خدماتی و امدادی استان پای کار هستند

تعرفه‌های پزشکی ابلاغ شد

آخرین وضعیت قیمت ها در بازار طلا و سکه

مدیرکل امور اتباع استانداری کرمان: اکنون شرایط و امکان پذیرش جدید مهاجران در استان وجود ندارد

پربازدید ها

پیش بینی هواشناسی از بارش باران در مناطقی از کرمان

دستگیری سارق احشام با کشف 70 رأس دام سرقتی در بردسیر

احداث باند دوم ایست بازرسی مرصاد کرمان برای کاهش معطلی مردم

ثبت سفارش کتاب‌های درسی از سه‌شنبه؛ مدارس موظف به سفارش گروهی کتاب‌های درسی دانش‌آموزان هستند

پیش بینی هواشناسی از بارش باران و احتمال سیل و آبگرفتگی در کرمان

 ۵ هزار معتاد متجاهر در استان کرمان وجود دارد

احتمال تغییر زمان آغاز سال تحصیلی قوت گرفت

اخاذی زن و مرد مامورنما از کشاورزان عنبرآبادی

حمایت بهزیستی از  1338 خانواده دارای فرزند چند قلو در کرمان

تعرفه‌های پزشکی ابلاغ شد

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)