کد خبر: ۳۷۱۴۰
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۰
ارسال به دوستان
ذخیره
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان مطرح کرد:
فریدون فعالی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان با اشاره به قدمت محله زرتشکده ، گفت: در مجموعه بافت آتشکده، کاربری ۵ خانه را تغییر داده‌ایم و به بخش خصوصی واگذار کرده‌ایم. کاربری این ۵ خانه به‌گونه‌ای تعریف شده که کاربری آنها با یکدیگر مرتبط باشد به‌طوری‌که سه مورد آن اقامتی، یکی از آن خانه‌ها پذیرایی و خانه پنجم نیز به ورک‌شاپ و صنایع دستی تبدیل خواهد شد.

آتشکده، پرستشگاه زرتشتیان است که آتش در جایی خاص از آن قرار می‌گیرد و آیین‌های دینی در برابر آن انجام می‌شود.

ایرانیان باستان تا قرن ۴ پیش از میلاد در فضای باز نیایش می‌کردند و اردشیر دوم هخامنشی اولین بار نیایشگاه مسقف ساخت. این آتشکده‌ها چهار تاقی‌هایی گنبددار هستند که درون آن‌ها آتشدانی قرار دارد و در آن آتش روشن نگه داشته می‌شود. آتشکده‌های بسیاری در ایران باستان ساخته شده است که پس از ورود تازیان به مرور تخریب شدند. همچنان برخی از این آتشکده‌های معروف باستانی در ایران پابرجا هستند که یکی از آن‌ها آتشکده زرتشیان کرمان است که آخرین آتشکده این استان به شمار می‌رود.

آتشکده زرتشتیان کرمان و موزه مردم شناسی زرتشتیان بی هیچ رقیبی تنها موزه مردم شناسی جامعه زرتشتیان جهان محسوب می‌شود که بسیار دیدنی و پر مخاطب است.

البته این تنها مزیت این مکان دیدنی نیست، زمانی که برای دیدن این مکان می‌روید، به شهادت موبدان و تاریخ نویسان آتشی که در آتشدان کهن آن نشسته همان آتش مقدس و پاک هزار ساله‌ای است که از معبد ورهرام هندوستان منتقل و برتخت نشسته است اما داستان ساخت این معبد نیز قطعا شنیدنی است که در این گزارش نمی‌توان به آن پرداخت.

اما محله زرتشکده بسیار زیبا و با آنکه تابستان کرمان سوزنده و خشک است ولی در کوچه پس کوچه‌های آن قدم که می زنیم، شاهد هوا بسیار مطبوع و خنک هستیم ضمن‌آنکه هر چه ناراحت و عصبی باشید در این کوچه‌ها که قدم می‌زنید آرامش عجیبی سراسر وجود انسان را فرا می‌گیرد که قابل وصف نیست و باید این حس و آرامش را خودتان تجربه کنید.

سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این محله زیبا چند خانه قدیمی را بزودی به اقامتگاه تبدیل می‌کند که اکنون در نیمه راه است و در سال ۱۴۰۰ گردشگران می‌توانند در این محله تاریخی و زیبا اقامت داشته باشند و از این فضا لذت ببرند.

فریدون فعالی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان با اشاره به قدمت این محله، گفت: در مجموعه بافت آتشکده، کاربری ۵ خانه را تغییر داده‌ایم و به بخش خصوصی واگذار کرده‌ایم. کاربری این ۵ خانه به‌گونه‌ای تعریف شده که کاربری آنها با یکدیگر مرتبط باشد به‌طوری‌که سه مورد آن اقامتی، یکی از آن خانه‌ها پذیرایی و خانه پنجم نیز به ورک‌شاپ و صنایع دستی تبدیل خواهد شد.

وی با اشاره به استقبال سرمایه‌گذاران برای استفاده از این نوع خانه‌ها بیان کرد: متاسفانه میراث فرهنگی مالکیت بسیاری از بناهای تاریخی را ندارد و ما فقط آنها را مدیریت می‌کنیم اما این ۵ خانه متعلق به میراث فرهنگی هستند و میراث فرهنگی برای بناهایی که در اختیارش است برنامه دارد و آنها را به سرمایه‌گذار در جهت حفظ و احیا واگذار خواهد کرد و وقتی مالکین شخصی بناهای تاریخی در مجاور این بناهای احیا شده، مشاهده کنند که این بناها احیا و رونق گرفته‌اند؛ ترغیب به احیا بنای خود می‌شوند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان ادامه داد: برای احیای بناهای تاریخی بسته‌های حمایتی باید تعریف شود و برای احیای و در آمدن بناهای تاریخی از این حالت رخوت باید همه مشارکت کنند.

وی با بیان این مطلب که این محله باید یک مرکز گردشگری منحصر به‌فرد شود، اظهار کرد: باید به هویت‌های تاریخی به‌ویژه در حوزه شهری بیشتر پرداخته شود و هویت بخشی، مشارکت بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری در این راستا امری بسیار مهم است.

فعالی با برشمردن آثار بی‌نظیر تاریخی و گردشگری استان کرمان تاکید کرد: استان کرمان برای گردشگری حرف‌های بسیار زیاد برای گفتن دارد که باید آنها را به مردم ایران و جهان معرفی کنیم اما قبل از معرفی باید محیط را توانمند کنیم که بخش عمده این توانمندسازی تا پایان سال به اتمام خواهد رسید و در عید ۱۴۰۰ پذیرش گردشگران زیادی در استان کرمان خواهیم بود.

منبع: ایسنا
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

انسداد 10 راه روستایی در بم و آبگرفتگی برخی از منازل روستایی

جدیدترین قیمت طلا، سکه و ارز در بازار

کشف مواد مخدر و سلاح جنگي از قاچاقچیان مواد مخدر در ریگان

روستای چاه‌غلامعلی زرند مسدود شد  

رفع ۱۶ نقطه حادثه‌خیز و اجرای پل عابر پیاده در پنج نقطه حادثه‌خیز شهر کرمان

پیش‌بینی هواشناسی از وضعیت هوای کرمان طی امروز و فردا / روند افزایش دما از روز یکشنبه

نتایج اولیه کنکور ۱۴۰۳ نیمه مرداد اعلام می‌شود

سیل و بارندگی  ۱۳۳ میلیارد تومان به بخش کشاورزی عنبرآباد خسارت وارد کرد

باند سازمان يافته قاچاق سوخت در کرمان منهدم شد

رقابت بیش از ۱۲ هزار داوطلب کرمانی در نوبت اول کنکور

پربازدید ها

آخرین وضعیت آبی سدهای کرمان پس از بارندگی های اخیر

ضرورت شناسه یکتا برای تمامی فعالان اقتصادی؛ کسب‌وکارهای بدون شناسه یکتا قانونی نیست

قیمت انواع سکه و طلا سه شنبه 4 اردیبهشت 1403

کاهش حقوق کارگران با تعطیلی روز پنجشنبه تخلف است

مشترکان خوش مصرف برق خانگی جوایز نقدی و خودرو دریافت خواهند کرد

معاون استاندار کرمان: از زمان واگذاری معادن زغال سنگ کرمان، هیچ توسعه‌ای در آن اتفاق نیفتاده است

هشدار مهم به یارانه‌بگیران/ این پیامک‌ها جعلی است

جدیدترین قیمت طلا، سکه و ارز در بازار

سیل و بارندگی  ۱۳۳ میلیارد تومان به بخش کشاورزی عنبرآباد خسارت وارد کرد

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)