کد خبر: ۳۸۱۶۱
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۵
ارسال به دوستان
ذخیره
واکنش استاندار کرمان به بازتاب انتشار صحبت های او در خصوص عزاداری امام حسین(ع):
محمد جواد فدایی در خصوص کلیپ پخش شده از صحبت های او درباره مراسم عزاداری امام حسین علیه السلام ، گفت:اظهارنظرهای نا آگاهانه ای درباره آن صورت گرفته است.ما قبلا اعلام کرده بودیم درباره مراسم ماه محرم و صفر و همه موضوعات مربوط به کووید ۱۹، مرجع اصلی تصمیم گیری، ستاد ملی مدیریت کرونا است و منشاء تصمیمات ستاد استانی، ستاد ملی است و بعضا ممکن است در استان تصمیمات خاصی گرفته باشیم که با هماهنگی ستاد ملی است.

استاندار کرمان گفت: دستگاه موردنیاز برای تولید ماسک تا دو هفته دیگر در کرمان راه اندازی می شود و با پیگیری صنعت و معدن تا سه هفته دیگر تولید به ۳۵۰ هزار ماسک می رسد که باز هم براساس بررسی دانشگاه هنوز ۵۰ هزار ماسک در استان نیاز داریم.

دکتر"محمدجواد فدائی" ظهر امروز ۱۹ مردادماه در جلسه ستاد استانی مدیریت کرونا اظهار کرد: در جلسه قبل اعلام کردیم ظرفیت تولید ماسک در استان ۲۰۰ هزار عدد است و قرار شد دانشگاه علوم پزشکی بررسی کند که نیاز استان چقدر است.

وی با بیان اینکه بنده نگفتم کمبود ماسک در استان نداریم، افزود: دستگاه موردنیاز برای تولید ماسک تا دو هفته دیگر در کرمان راه اندازی می شود و با پیگیری صنعت و معدن تا سه هفته دیگر تولید به ۳۵۰ هزار ماسک می رسد که باز هم براساس بررسی دانشگاه هنوز ۵۰ هزار ماسک در استان نیاز داریم.

فدائی در ادامه بیان کرد: در روزهای اخیر کلیپی از صحبت های بنده درباره مراسم عزاداری امام حسین علیه السلام در فضای مجازی پخش شده که اظهارنظرهای نا آگاهانه ای درباره آن صورت گرفته است.

استاندار کرمان تصریح کرد: ما قبلا اعلام کرده بودیم درباره مراسم ماه محرم و صفر و همه موضوعات مربوط به کووید ۱۹، مرجع اصلی تصمیم گیری، ستاد ملی مدیریت کرونا است و منشاء تصمیمات ستاد استانی، ستاد ملی است و بعضا ممکن است در استان تصمیمات خاصی گرفته باشیم که با هماهنگی ستاد ملی است.

وی گفت: صحبت های بنده ربطی به تصمیم گیری درباره مراسم ماه محرم نداشته و بحثی را در رابطه با امر به معروف و نهی از منکر مطرح کردم و اینکه ببینیم در حال حاضر وظیفه شرعی ما چیست؟ اینکه مراسم را مانند قبل یا به شکل دیگری برگزار کنیم؟

فدائی درباره اظهارنظرهای صورت گرفته درباره سخنانش افزود: اگر امر به معروف و نهی از منکر مسئله تخصصی باشد، کلا تعطیل می شود و اگر علم و دانش ما در حد شناخت معروف و منکر نباشد چگونه می توانیم امر به معروف و نهی از منکر کنیم؟

وی با بیان اینکه بنده در حکم وارد نشده و حکم نکردم و تنها درباره موضوع صحبت کردم، گفت: بنده اعلام کردم اگر کسی مبتلا به کووید ۱۹ باشد و احتمال بدهد مبتلاست و در مراسم عزارداری شرکت کرده، ضوابط را رعایت نکند و موجب ابتلای دیگران بشود، مصداق اضرار به غیر است.

استاندار کرمان گفت: امر به معروف و نهی از منکر وظیفه همه است و در غیر این صورت این موضوع منتفی می شود و لازمه امر به معروف و نهی از منکر حدی از شناخت است.

وی در ادامه اظهار کرد: دستورالعمل ملی درباره مراسم عزاداری ماه های محرم و صفر به استان های ابلاغ و وظیفه هر دستگاهی مشخص شده و محور کار با سازمان تبلیغات اسلامی است تا در کمیته مربوطه برنامه ریزی و نظارت صورت بگیرد.

فدائی با اشاره به نکاتی درباره دستورالعمل صادر شده مربوط به مراسم عزاداری امام حسین علیه السلام تصریح کرد: برپایی ایستگاه های صلواتی، جابه جائی هیئت های عزاداری و استفاده از وسائلی مانند طبل و سنج ممنوع است، استفاده از ماسک به طور مستمر باید باشد و استفاده از راهکارهای جایگزین در شهرهایی که امکان برگزار حضوری مراسم وجود ندارد با همکاری کارگروه استانی اتخاذ شود و تشدید نظارت بر اجرای پروتکل های بهداشتی در شهرهای دارای وضعیت حاد صورت بگیرد.

استاندار کرمان در پایان با اشاره به موارد مطرح شده درباره مشکلات ضمانت تسهیلات کرونا به رانندگان تاکسی گفت: تسهیلات کرونائی تا سقف ۱۶ میلیون تومان نیاز به ضامن ندارد و چک شخصی و سفته این تسهیلا پرداخت می شود.

دستورالعمل ستاد ملی مقابله با کرونا درباره برگزاری مراسم عزاداری ایام محرم و صفر امسال اعلام شد.

به گزارش ایسنا، در بخشی از دستورالعمل دبیرخانه کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا که نسخه ای از آن در اختیار ایسنا قرار گرفت، تاکید شده که در پیش بودن ایام محرم و صفر که از اهمیت و ویژگی خاصی در قاموس ایرانیان برخوردار است، بار دیگر موجب شد تا دست اندرکاران مدیریت بیماری کرونا را نسبت به ارزیابی شرایط شیوع و ابتلا و چگونگی برگزاری مراسم های محرم و صفر را با همفکری و مشورت نهادهای متولی در این مهم بررسی و نسبت به تبیین چارچوب و ضوابط آن اقدام نمایند. دستورالعمل حاضر نقشه راه برگزاری مراسم سال جاری می باشد.

در بخش مربوط به ضوابط اجرای این مراسم در شهرها با توجه به روند بیماری آمده است: کارگروه مراسم عزاداری با توجه به نکات ذیل نسبت به مدیریت و برنامه ریزی برگزاری مراسم عزاداری حسینیه ها، تکایا، مساجد و هیات های مذهبی در کشور اقدام می نمایند:

- برنامه ریزی برگزاری مراسم دارای مجوز کارگروه بند پنج دستورالعمل صرفا در اماکن و فضاهای باز با رعایت فاصله گذاری (از هر طرف حداقل دو متر) و تجمعات حداقلی.

- رعایت کاهش ساعات برگزاری مراسم (حداکثر دو ساعت).

- جابجایی هیات ها و دسته روی ممنوع می باشد.

- استفاده از طبل، سنج و وسایل مشابه در برگزاری مراسم ممنوع می باشد. بدیهی است مراسم سینه زنی و زنجیرزنی (با زنجیر شخصی) در محل مراسم بدون جابجایی مجاز می باشد.

- ضرورت رعایت فاصله گذاری اجتماعی در مراسم عزاداری.

- استفاده از ماسک به صورت مستمر.

- پیش بینی استفاده از راهکارهای جایگزین در مناطق و شهرهایی که امکان برگزاری حضوری مراسم وجود ندارد (با هماهنگی کارگروه استانی).

- اجرای دقیق پروتکل های بهداشتی مرتبط با مراسم و نذورات.

- تشدید نظارت بر اجرای پروتکل های بهداشتی مرتبط با عزاداری در شهرهای دارای وضعیت حاد بیماری توسط کمیته های نظارت استانی و شهرستانی.

در تبصره یک این دستورالعمل تاکید شده است که مراسم های خاص در برخی استان ها (نظیر یوم العباس در زنجان، نخل گردانی در یزد، تشت گذاری اردبیل، شیرخوارگان، قالیشوران اصفهان و ...) به دلیل تجمع، تراکم و جابجایی و همچنین ضرورت پیشگیری از شیوع و سرایت بیماری، ممنوع می باشد.

در تبصره ۲ دستورالعمل آمده است: حضور هیات ها در اماکن مقدس حرم رضوی، حرم حضرت معصومه سلام علیها، حرم عبدالعظیم حسنی، شاهچراغ، امامزاده صالح و ...جهت برگزاری مراسم ممنوع می باشد. مدیریت تولیت ها نسبت به برگزاری مراسم در اماکن و فضای باز با رعایت فاصله گذاری اجتماعی، اجرای پروتکل های بهداشتی در چارچوب ضوابط کلی فوق الذکر اقدام می نمایند.

در تبصره ۳ آمده است: برگزاری نماز کما فی السابق در مساجد حداکثر به مدت یک ساعت در اماکن سربسته دارای شرایط بهداشتی و تهویه با یک چهارم ظرفیت مکان مورد نظر و رعایت فاصله گذاری (حداقل دو متر از هر طرف)، استفاده از ماسک و همراه داشتن وسایل شخصی بلامانع می باشد.

در بخش مرتبط با نذورات این دستورالعمل آمده است: با عنایت به مخاطره جدی نسبت به توزیع نذورات به شکل سنوات گذشته لازم است ذیل اقدام و نظارت لازم معمول گردد:

- ممنوعیت هر گونه پذیرایی در جریان برگزاری مراسم عزاداری.

- نذورات برابر نکات مندرج در دستورالعمل بهداشتی مرتبط صرفا در قالب مواد غذایی خشک و یا خام توزیع گردد.

- برپایی هر نوع ایستگاه های صلواتی توزیع نذورات و چای (موکب ها، خیمه ها، چادر و ...) در تمامی استان ها و شهرستانها ممنوع است.

د ریکی از تبصره های این بخش تاکید شده است که نذورات خاصی که امکان تغییر نذر به دلیل مسائل شرعی وجود ندارد، با نظارت کارشناسان بهداشتی طبخ و بسته بندی می شود. توزیع این نذورات باید در سایر اماکن انجام شود تا از تشکیل تجمع، صف و تراکم جمعیت خودداری شود.

در بخش مرتبط با بهداشت محیط این دستورالعمل آمده است:

۱.با عنایت به اهمیت حفظ بهداشت محیط در محل های برگزاری مراسم سوگواری، لازم است نسبت به توجیه هیات امنا و متولیان امر و مداحان مبنی بر رعایت دستورالعمل های ضمیمه و فراهم نمودن اقلام بهداشتی، مواد ضدعفونی، نصب پلاکاردهای آموزشی، توجیه عدم حضور افراد مسن و دارای بیماری زمینه ای، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک، مدیریت ساعت و زمان برگزاری و سایر موارد، اقدام لازم قبل از فرا رسیدن ماه محرم و همچنین در حین ایام سوگواری، صورت پذیرد.

۲. مسوول برگزاری مراسم نسبت به رعایت کامل ضوابط بهداشتی، تعداد شرکت کنندگان، زمان برگزاری و رعایت نکات مرتبط با پذیرایی متعهد بوده و لازم است به شیوه مناسب اطلاع رسانی و توجیه صورت پذیرد.

۳. مراسم صرفا در اماکن و فضاهایی دارای مجوز از سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شود.

در این دستورالعمل همچنین وظایف دستگاه هایی مانند وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی،سازمان تبلیغات اسلامی، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و جماعات، مدیریت حوزه های علمیه، دفتر تبلیغات حوزه علمیه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان صدا و سیما، نیروی انتظامی، دادستانی کل کشور،سازمان بسیج، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت آموزش و پرورش، وزارت ورزش و جوانان، وزارت کشور (کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی)، ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا و رسانه ها تشریح شده است.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

آتش سوزی بیش از یک هکتار از اراضی منابع طبیعی راین

مرد میانسال مفقود شده بعد از 5 روز پیدا شد

سهمیه سوخت مناطق دارای انشعاب گاز قطع می‌شود

آخرین پیش بینی هواشناسی از وضعیت جوی کرمان

نجات معجزه‌آسای کودک ربوده شده بمی از دست آدم‌ربایان

زمان آغاز پیش فروش بلیت قطارهای مسافری اعلام شد

آزاد سازي بیش از 3 هزار و 500 مترمربع اراضي ملي در کرمان

اشتغال در شرکت‌های متوسط و کوچک باید تقویت شود

ساعت آغاز به کار ادارات کرمان در ماه رمضان تغییر کرد

خواب‌آلودگی و خستگی علت اصلی بروز تصادفات در ایام نوروز

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)