محمدباقر قالیباف در پاسخ به انتقاد نمایندگان درباره عدم حضور رئیس جمهور در مجلس، این عدم حضور را خلاف قانون ندانست.
به گزارش خبرآنلاین، علیرضا سلیمی نماینده محلات و عضو هیات رئیسه در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی صمت در تذکری آئیننامه این جلسه رای اعتماد را خلاف قانون خواند و گفت: طبق آئین نامه داخلی مجلس در جلسه رای اعتماد حتما باید رئیس جمهور یا معاون او حضور داشته باشد.
او گفت: طبق اصل ۱۳۱ در صورتی که رئیس جمهور بیش از دو ماه غیبت کند یا بیمار باشد باید مسئولیتاش را البته با اذن رهبری به عهده معاون اول بگذارد. آقای روحانی از روز افتتاح مجلس تا امروز در ملأ عام ظاهر نشده در حالی که ایشان مسئول اجرای قانون اساسی است.
وی افزود: طبق اصل ۱۳۱ رئیس جمهور قسم خورده همه استعداد و صلاحیت خود را در راه ایفای مسئولیتهایش به کار بگیرد و خود را وقف خدمت به مردم کند. اصل ۱۲۳ نیز میگوید رئیس جمهور موظف است به مصوبات مجلس عمل کند.
این عضو هیأت رئیسه مجلس ادامه داد: براساس مواد ۲۰۲ و ۲۰۴ آییننامه داخلی مجلس رئیس جمور در روز رأی اعتماد باید در جلسه مجلس حضور داشته باشد. ایشان قسم خورده به قانون اساسی وفادار باشد و قانون اساسی هم رئیس جمهور را موظف کرده به مصوبات مجلس پایبند باشد. ایشان باید امروز در جلسه رأی اعتماد حضور مییافت اما استنکاف کرده و تشریف نیاورده است. طبق آییننامه هم سازوکار این جلسه بدون حضور ایشان مشخص نیست که آیا میتوانیم جلسه را ادامه بدهیم یا نه. به نظرم خلاف قانون است و دو بار قبلی هم خلاف قانون بوده است.
سلیمی یادآور شد: میگویند ستاد کرونا مصوب کرده ایشان نیاید. آیا این ستاد صرفا فقط برای یک نفر تشکیل جلسه میدهد. چطور رئیس قوه قضاییه و رئیس مجلس به سفر میروند. لازم است رئیس جمهور یک بار قانون اساسی را بخواند و به وظایف خود آشنا شود.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در پاسخ به این اخطار گفت: عدم حضور رئیس جمهور در جلسه رأی اعتماد خلاف آییننامه نیست و به خاطر رعایت پروتکلها و مسائل مربوط به کروناست.
دلخوش: کمیسیون صنایع نظر خود در مورد رزم حسینی را شفاف بگوید
همچنین سیدکاظم دلخوش در تذکری در جلسه علنی صبح امروز (سهشنبه) مجلس مستند به مواد ۲۰۲ تا ۲۰۶ آییننامه داخلی مجلس گفت: در جلسه رأی اعتماد یا باید خود رئیس جمهور و یا معاون اول ایشان حضور داشته باشند. لازم است حتی اگر حرمت مجلس حفظ نمیشود حرمت وزرا حفظ شود.
بنا به گزارش ایسنا، وی افزود: کمیسیون صنایع گزارشی را در مورد برنامههای وزیر پیشنهادی ارائه کرده که در جلسه قرائت شد، اما این گزارش تحلیلی بود در حالی که در ماده ۲۰۲ به صورت شفاف مشخص شده که نمایندگان باید از گزارش کمیسیون اطلاعات دقیقی به دست آورند اما این گزارش نه مثبت و نه منفی بود بلکه گزارش تحلیلی ارائه شد.
دلخوش یادآور شد: لازم است کمیسیون صنایع نظرش را شفاف بگوید تا ما تکلیف خود را در رأی دادن به وزیر پیشنهادی بدانیم.
لحظاتی پیش از اظهارات دلخوش، جهانگیری معاون اول رئیس جمهور وارد جلسه شده بود که او پس از ارائه تذکر در مورد عدم حضور رئیس جمهور و معاون اول گفت: در ازدحام بوجود آمده متوجه حضور معاون اول رئیس جمهور نشده است.