کد خبر: ۳۸۸۵۸
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۰
ارسال به دوستان
ذخیره
غلامعلی رجایی گفت: رفتارهای رادیکال به حدی نگران‌کننده شده است که حاکمیت باید برای جلوگیری از تداوم این روند چاره‌اندیشی کند. چون تندروها در مقاطعی حتی دست به اسلحه بردند یا با حرف‌هایشان کاری کردند که عده‌ای به خود اجازه دهند با اسلحه شخصیتی چون سعید حجاریان را ترور کنند.

غلامعلی رجایی گفت: رفتارهای رادیکال به حدی نگران‌کننده شده است که حاکمیت باید برای جلوگیری از تداوم این روند چاره‌اندیشی کند. چون تندروها در مقاطعی حتی دست به اسلحه بردند یا با حرف‌هایشان کاری کردند که عده‌ای به خود اجازه دهند با اسلحه شخصیتی چون سعید حجاریان را ترور کنند.

به گزارش اعتمادآنلاین آتش تندروها روزبه‌روز داغ‌تر می‌شود و تندروی برای جناحی خاص در فضای سیاسی ایران به هدفی مهم تبدیل شده است. چون هزینه‌های این روند منافع ملی را به طور جدی تهدید می‌کند و افزایش افراطی‌گری‌ها آن هم در آستانه انتخابات مهم ریاست‌جمهوری موجب بروز نگرانی‌های زیادی شده است.

غلامعلی رجایی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در این ‌باره اظهار داشت: تندروها در شرایطی این روزها علیه دولت سیاه‌نمایی می‌کنند که مشخصاً بعد از مجلس جدید دور دورِ تندروهاست. البته نمی‌توان به روی برخی از ناکارآمدی‌های دولت چشم بست. اما با این حال رفتارهای رادیکال به حدی نگران‌کننده شده است که حاکمیت باید برای جلوگیری از تداوم این روند چاره‌اندیشی کند. چون تندروها در مقاطعی حتی دست به اسلحه بردند یا با حرف‌هایشان کاری کردند که عده‌ای به خود اجازه دهند با اسلحه شخصیتی چون سعید حجاریان را ترور کنند.

مشاور پیشین آیت‌الله هاشمی در ادامه گفت: دقیقاً به همین دلیل باید عقلای قوم وساطت کنند و اخطارهای لازم را بدهند تا تندروها نتوانند هر کاری که دل‌شان می‌خواهد انجام بدهند. در واقع آنها با این هدف علیه دولتِ ضعیف‌شده روحانی سیاه‌نمایی می‌کنند که در انتخابات بعدی موفق شوند و رقیب را به کل از عرصه خارج کنند.

او تصریح کرد: این در حالی است که نمی‌توان دولت را مسبب اصلی مشکلات و گرفتاری‌ها دانست؛ یعنی بعضی موارد از دست دولت خارج است و تندروها خودشان هم می‌دانند دولتی‌ها در بعضی از کارها اختیاری ندارند، اما آنها دنبال بهانه هستند تا با سیاه‌نمایی افکار عمومی را نسبت به رقیب سیاسی بدبین کنند.

رجایی ادامه داد: آقای روحانی در قبال صلح صحیح‌ترین موضع ممکن را گرفت. عبیدالله ابن عباس فقط یکی از انصار امام حسن بود. در کنار این شخص قیس بن سعد را داشتیم که به پیشنهاد گزاف معاویه بی‌اعتنایی کرد. وقتی امام حسن به مردم گفت که همه به اردوگاه نُخیله بروید،‌ همه گفتند، «الحیات،‌ الحیات»؛ یعنی می‌خواهیم زندگی کنیم. امام هم قدرت سیاسی را مصالحه کرد، چون قدرت وقتی می‌تواند راهگشا باشد که مردم بخواهند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب اضافه کرد: حال اینجا چند سوال پیش می‌آید: آیا مردم موافق قطع رابطه با عربستان و کشورهای همسایه هستند؟ آیا مردم موافق این همه درگیری در عرصه بین‌المللی هستند؟ علی‌الظاهر باید گفت تندروها به حدی به فکر تخریب‌اند که گاه با ادبیاتی سخن می‌گویند که اصلاً در شأن یک ایرانی و یک مسلمان نیست. چرا باید یک نماینده با رأی‌هایی کم‌شمار به کسی توهین کند که توسط شورای نگهبان تایید شده و حدود ۲۴ میلیون رأی از مردم گرفته است؟

او توضیح داد: برای کنترل تندروی‌های چهره‌های افراطی کار از مجلس و... گذشته است و حاکمیت باید مستقیماً ورود کند. مرحوم هاشمی گفته است، تندروی ویروسی است که هیچ کسی را سالم نمی‌گذارد. یکی از مصادیق تندروی مخالفت با حضور مردم در تشییع مرحوم شجریان است آن هم در شرایطی که تمام ایرانی‌ها آن مرحوم را به عنوان یک شخصیت برجسته و فاخر دوست داشتند و تکریمش می‌کردند.

غلامعلی رجایی در پایان گفت: در پایان تذکر می‌دهم که روحانی در قبال تندروها خویشتنداری کند چرا که اساساً هدف آنها تفرقه‌افکنی و ایجاد فضای آشوب و جدل در جامعه است تا از این طریق‌ مردم کمی در انتخابات رأی بدهند و آنها به مانند انتخابات مجلس یازدهم به توفیقی حداقلی برسند.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

«عقرب عاشق» در راه شبکه نمایش خانگی

سرچشمه نخستین شهر هوشمند استان کرمان می‌شود

بخشنامه جذب سرباز معلم ابلاغ شد

افغانستان و پاکستان برای ما تهدید نیستند / ما با کسی قهر نیستیم و قهر نمی‌کنیم / در اقوام و اقلیت‌ها با نظام تربیتی خود آنان ورود می‌کنیم

هرگونه افزایش قیمت نان ممنوع است

ثبت نام مدارس متوسطه اول از تیر آغاز می‌شود

ضرورت افزایش کمپ‌های ترک اعتیاد در رودبارجنوب / کمپ موجود ظرفیت کافی برای پذیرش ندارد

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی: تقاضا برای گوشت قرمز سی درصد کاهش یافت

نقشه کرونا از رنگ قرمز و نارنجی پاک شد

رفسنجان با کمبود نیروی محیط ‌بان مواجه است / مسلح بودن متخلفان تهدیدی برای محیط بانان است

پربازدید ها

ورود غیرقانونی اتباع بیگانه تبعات منفی برای کشور دارد / چرا بخشی از شهداد را به یکی از شهرستان‌های دیگر ملحق کرده‌اید

مرعشی: شرایط برای مردم بسیار سخت شده است / از اصالت‌های انقلاب و نظام دفاع کنیم تا این کشور سر پا بماند / آقای دعایی یک روحانی سازنده بود | ظریف: مهمترین عامل بازدارندگی ایران در برابر مخالفین خارجی مردم هستند / آقای دعایی برای سیاست خارجی ما الگو بود

سید حسن خمینی: ایثار، رکن انقلابی بودن است/ آقای دعائی به همه ما آموخت که می‌توان انقلابی بود، اما پرخاشگر نبود/ انقلابی بودن به نفی «خود» است، نه نفی «غیر»

سید حسن خمینی: نتیجه جمهوری اسلامی باید زندگی بهتر یکایک مردم باشد/ عقلانیت باید در جوهره انقلابی بودن باشد/ انقلابی بودن به فریاد بلندتر، مشت گره‌تر و چشم خشمناک‌تر نیست

افغانستان و پاکستان برای ما تهدید نیستند / ما با کسی قهر نیستیم و قهر نمی‌کنیم / در اقوام و اقلیت‌ها با نظام تربیتی خود آنان ورود می‌کنیم

سفر بی سرو صدای مشاور ارشد بایدن به عمان جهت بررسی امکان توافق با ایران / مقامات اسرائیلی نگران توافق «توقف در برابر توقف» تهران - واشنگتن هستند / منابع می‌گویند آمریکا می‌خواهد ببیند ایران در ازای پذیرفتن محدودیت‌های هسته‌ای، چه می‌خواهد

پر بحث

چرا مرگ زهرا لری حاشیه‌ساز شد/ همه واکنش‌ها به درگذشت عضو پیشین شورای شهر کرمان   (۶ نظر)

جامعه ایران مدت‌ها است که جنبشی است/ مطالبات جامعه تخلیه نشده/ مهندسی فرهنگی از بالا دائم شهروند ناراضی تولید می‌کند/ جامعه ایران از رسانه‌ای به شبکه‌ای تبدیل شده/ باید مردم را تشویق کنیم به راه میانه و احیای حد وسط/ الان یک عده به ما می‌خندند، اما تا ابد نخواهند خندید/یکی از سرمایه‌های ایران دهه هشتادی‌ها هستند / مطالعات نشان می‌دهد در اعتراضات خشونت‌بار همه بازنده هستند   (۴ نظر)

مجازات طلاق صوری فرزندان متوفی به قصد دریافت مستمری چیست؟    (۳ نظر)

موروثی بودن هیات امنا در موسسه مولی الموحدین مطرح نیست/ اگر می‌خواستم با رانت آقای هاشمی مسئولیت بگیرم بعد از انقلاب به جای کار کردن در بم به دفتر ایشان می‌رفتم / کار‌هایی که در قالب موسسه مولی‌الموحدین انجام شد اگر با نگاه تنگ جناحی نگاه نشود از افتخارات کرمان است   (۳ نظر)

باید در یک فضای سیاسی و همراه با گفت‌وگو مسائل را حل کرد/ ظرفیت اصل 27 قانون اساسی باید آزاد شود/ احزاب در همه جای دنیا نقش میانجی را بازی می‌کنند اما در ایران به رسمیت شناخته نمی‌شوند   (۲ نظر)

باز شدن مجدد موضوع تغییر نام فرودگاه کرمان این بار توسط پناهیان+ مخالفت سال گذشته امام جمعه و خانواده سردار سلیمانی با این موضوع   (۲ نظر)

به زودی پلاک سوم بر روی خودروها نصب می‌شود / کار برای سارقان خودرو و مخدوش‌کنندگان پلاک سخت می‌شود   (۲ نظر)

حمله سگ‌های ولگرد موجب مرگ یک زن در رفسنجان شد    (۲ نظر)

صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای کرمان / کاهش شدید دما و بارش برف   (۱ نظر)

۷ منطقه در استان کرمان امروز وارد فاز عملیاتی ساخت مسکن می‌شوند / هرچه زمین در اختیار دستگاه‌هاست باید برای ساخت مسکن واگذار شود / منطقه حاشیه‌نشین شهرک 14 معصوم با 10 هزار جمعیت بلاتکلیف است   (۱ نظر)