کد خبر: ۳۸۸۶۳
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۱۷:۴۱
ارسال به دوستان
ذخیره
مشاور ارشد رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان:
 یک متخصص پزشکی و اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره احتمال ابتلای مجدد به کرونا اظهار کرد: بنده یک مورد را سراغ دارم که تاکنون سه بار به کرونا مبتلا شده و افراد زیادی دو بار مبتلا شده اند به ویژه در کادر پزشک و پرستار که با بیماران مواجه هستند.

 قرمز شدن چشم هم علامتی از کروناست/بیماری ۲۴ ساعت سکسکه داشت/ گزارشی از ابتلای سه باره افراد به کرونا/با علائم سرماخوردگی د بنا را بر کرونا بگذارید/توزیع واکسن آنفلوانزا برای افراد خاص انجام شده

یک متخصص پزشکی و اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره احتمال ابتلای مجدد به کرونا اظهار کرد: بنده یک مورد را سراغ دارم که تاکنون سه بار به کرونا مبتلا شده و افراد زیادی دو بار مبتلا شده اند به ویژه در کادر پزشک و پرستار که با بیماران مواجه هستند.

دکتر"نوذر نخعی" در گفت و گو با ایسنا درباره آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا در استان کرمان اظهار کرد: در استان کرمان دو پیک بیماری کرونا را داشتیم که در ماه های نخست به خاطر رعایت های مردم و اقدامات دقیق نسبت به بسیاری از استان ها پیک اول را تجربه نکردیم.

وی با بیان اینکه در اواسط خردادماه بیماری کووید ۱۹ در استان کم کم رو به افزایش رفت و آخر تیرماه به اوج خود رسید و بعد تا اواسط شهریورماه رو به کم شدن رفت تصریح کرد: از نیمه شهریورماه مجددا شیوع کرونا در استان کرمان رو به افزایش رفت و تفاوت شرایط کنونی با تابستان این است که این افزایش نسبت به قبل بیشتر است و می بینیم در همه خانواده ها مبتلا به کرونا وجود دارد که همین یک هشدار جدی است.

این متخصص پزشکی اجتماعی بیان کرد: کرونا مانند آتش سوزی در جنگل است و هرچه مساحت بیشتر باشد، وسعت آتش سوزی بیشتر و اطفاء این حریق سخت تر است.

مشاور ارشد رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه در حال حاضر تعداد افراد آلوده به کرونا در جامعه زیاد است و وسعت و ارتفاع شعله های آتش بیماری از تابستان بیشتر است عنوان کرد: با سرد شدن هوا دو مسئله به ضرر مردم پیش می آید نخست اینکه کرونا در سرما جان دارتر است و مسئله دیگر بسته شدن درب و پنجره هاست.

وی با اشاره به اینکه اکنون تعداد موارد مبتلا بیشتر است و تعداد مرگ ها بیشتر شده، افزود: این آمار فوتی مربوط به بیماران قطعی کووید ۱۹ است و با احتساب موارد مشکوک آمار فوتی ها یک و نیم تا دو برابر است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه متاسفانه برخی هنوز بیماری را جدی نمی گیرند، گفت: نباید فکر کنیم طرف مقابل ما به دلیل اینکه علامتی ندارد، با او رو در رو صحبت کنیم. باید برای خرید در ساعات خلوت به فروشگاه ها مراجعه کنیم و متاسفانه کسانی که مبتلا شده اند همین نکات ظریف را رعایت نکرده اند.

وی درباره نشانه های کووید ۱۹ اظهار کرد: زیاد شدن تعداد بیماران موجب رو شدن علائم بیشتری از بیماری شده اما در زمینه درمان کرونا هیچ تفاوتی صورت نگرفته و علاج قطعی در دنیا وجود ندارد.

نخعی تصریح کرد: نکته مهم این است علائم را بدانیم و در تماس با دیگران بنا را بر این بگذاریم که فرد مقابل بیمار است و از مردم درخواست داریم دچار اشتباه نشوند و با علائم سرماخوردگی در شرایط فعلی بنا را بر این بگذارند کرونا دارند و لازم نیست حتما تست انجام بدهند.

وی بیان کرد: موردی بوده که فقط با قرمز شدن چشم و درد چشم مواجه و بعد مشخص شده کرونا گرفته و فردی ۲۴ ساعت سکسکه داشته و مشخص شده مبتلا به کرونا بوده یا فردی که در هفته دوم بیماری دچار فلج پا شده است.

مشاور ارشد رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه کرونا رحم ندارد و علائم خیلی عجیب و غریبی دارد، گفت: تب، لرز، گلودرد، لرز بدون تب، آبریزش بینی، سرفه، اسهال، استفراغ، تهوع و خستگی مفرط علائم شایع کرونا هستند.

وی افزود: لزومی ندارد افرادی که این علائم را دارند، حتما به پزشک مراجعه کنند و وقتی بنا را بر کرونا بگذاریم باید ۱۴ روز از دیگران فاصله بگیریم. ضمن اینکه ۱۰ روز اول و به ویژه دو روز نخست بیماری به شدت مسری است.

نخعی تصریح کرد: افرادی که علائم دارند باید در زمان دستشوئی رفتن مواد ضدعفونی کننده روی دستگیره درب و شیر توالت بریزند، حوله آنها جدا باشد و سر سفره نیز با فاصله از دیگر افراد خانواده باشند.

وی بیان کرد: باید در منزل درب و پنجره را در روز باز گذاشته و تهویه هوا صورت بگیرد و خوشبختانه مواردی داشته ایم که با رعایت این مسائل به جز یک نفر فرد دیگری در خانواده آلوده نشده است.

این استاد دانشگاه درباره احتمال ابتلای مجدد به کرونا اظهار کرد: بنده یک مورد را سراغ دارم که تاکنون سه بار به کرونا مبتلا شده و افراد زیادی دو بار مبتلا شده اند به ویژه در کادر پزشک و پرستار که با بیماران مواجه هستند.

وی افزود: اصلا نمی شود پیش بینی کرد بیماری در مرتبه دوم قوی یا ضعیف است زیرا یک بیمار مبتلا در مرتبه دوم داشتیم که جان خود را از دست داد.

نخعی درباره از دست دادن حس بویائی در ابتلاء به کرونا تصریح کرد: به طور متوسط ۳۰ درصد از مبتلایان اگر حس بویائی خود را از دست داده باشد، بیش از ۹۵ درصد بنا بر مبتلا شدن به کرونا است و انتظار می رود یک تا دو ماه بعد حس آنها برگردد.

وی در بخش دیگری از سخنانش درباره واکسن آنفلوانزا گفت: در حال حاضر همه مردم به دنبال خرید واکسن هستند که این ترس از یک جهت خوب است اما لزومی ندارد زیرا در کشورهائی که زمستان را پشت سر گذاشتند موارد ابتلاء به آنفلوانزا به شدت کاهش یافته زیرا به دلیل رعایت موارد بهداشتی در شیوع کرونا این اتفاق رخ داده است.

این متخصص پزشکی اجتماعی بیان کرد: کرونا یک و نیم برابر بیش از آنفلوانزا مسری و پنج تا ۱۰ برابر کشنده تر است. پس زمانی که کرونا کشنده تر و واکسنی ندارد و موارد بهداشتی را رعایت کنیم آنفلوانزا حساب کار دستش می آید.

وی اظهار کرد: توزیع واکسن آنفلوانزا برای افراد خاص از جمله پرسنل بهداشت و درمان، زندان، بیماران خاص انجام شده و بخش دوم توزیع در بخش خصوصی به عنوان مثال بری بیماران زمینه ای است که هنوز در داروخانه ها توزیع نشده است.

نخعی تصریح کرد: در دوره ۱۴ ساله بررسی مشخص شده اثربخشی واکسن آنفلوانزا بین ۱۰ تا ۶۰ درصد بوده و مصونیت کامل نمی آورد.

مشاور ارشد رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در ادامه درباره خانواده هائی که عزیزانشان را براثر کرونا از دست داده اند، اظهار کرد: اگر فردی دارای سن بیش از ۷۰ سال باشد و مبتلا به کرونا بشود نسبت به فرد هفت ساله ۶۸۰ برابر احتمال بستری وی بیشتر است لذا یکی از کارهای مهم پیشگیری است.

وی افزود: در زمان فوت فرد مبتلا به کرونا مراسم تشییع جنازه، نماز میت و مراسم باید با ملاحظات خاصی انجام شود و منع این موارد داغ خانواده فوتی را بیشتر می کند اما باید مراقبت کرد که نه آن فرد کاملا رها شود و نه مراسم شلوغ باشد که موجب تشدید بیماری بشود.

نخعی با اشاره به اینکه نباید فرد داغ دیده رها شود و باید کسانی کنار آنها باشد اما خانه شلوغ نشود، تصریح کرد: اعتقادات مذهبی و باورهای دینی موجب می شود صبر فرد بیشتر شود و استفاده از اعتقادات مذهبی در اینجا به کمک انسان می آید و باور به اینکه فردی که از دنیا رفته جسمش از ما جدا شده و روحش در کنار ماست.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

جدیدترین قیمت طلا، سکه و ارز در بازار

کشف مواد مخدر و سلاح جنگي از قاچاقچیان مواد مخدر در ریگان

روستای چاه‌غلامعلی زرند مسدود شد  

رفع ۱۶ نقطه حادثه‌خیز و اجرای پل عابر پیاده در پنج نقطه حادثه‌خیز شهر کرمان

پیش‌بینی هواشناسی از وضعیت هوای کرمان طی امروز و فردا / روند افزایش دما از روز یکشنبه

نتایج اولیه کنکور ۱۴۰۳ نیمه مرداد اعلام می‌شود

سیل و بارندگی  ۱۳۳ میلیارد تومان به بخش کشاورزی عنبرآباد خسارت وارد کرد

باند سازمان يافته قاچاق سوخت در کرمان منهدم شد

رقابت بیش از ۱۲ هزار داوطلب کرمانی در نوبت اول کنکور

استاندار کرمان: تغییر الگوی بارشی قابل پیش‌بینی نیست؛ دستگاه‌ها آمادگی تجهیزاتی داشته باشند

پربازدید ها

پیش بینی هواشناسی از رعد و برق و بارش باران در مناطقی از کرمان

کشف جسد دانشجوی دندانپزشکی رفسنجان در ارتفاعات کوه‌های سرچشمه

بیشترین بارندگی برای روز چهارشنبه است / احتمال وقوع سیل و طغیان رودخانه‌های فصلی

بارش شدید باران برق شهر زرند را قطع کرد / بارندگی سیل‌آسا در زرند

مدیرکل منابع طبیعی استان کرمان: برداشت گیاهان دارویی ممنوع و با متخلفان برخورد قضایی می‌شود

نجات دو کودک گرفتار در سیلاب زرند

خودروهای دارای چراغ نامناسب و نور خیره کننده توقیف می شوند

انتقاد از دفع لجن تصفیه خانه فاضلاب در شهر کرمان و بالازدگی فاضلاب در محدوده شهرک الهیه

فردا 5 اردیبهشت آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی سال تحصیلی جدید

عدم توجه به جلو علت 53 درصد از تصادفات برون شهری

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)