کد خبر: ۴۲۳۱۹
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۷
ارسال به دوستان
ذخیره
کارشناس ستاد کرونای استان کرمان درباره آسیب های روحی ناشی از کرونا اظهار کرد: اضطراب و استرس می تواند موجب کاهش قدرت سیستم ایمنی باشد در حالی که سلاح ما در مقابل کرونا سیستم ایمنی است و کسانی که ترس وسواس گونه از کرونا دارند و احتیاط های غیرضروری و وسواس گونه انجام می دهند، زودتر از دیگران مبتلا می شوند و اضطراب شدید باعث کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن می شود و روند بهبودی آنها به تاخیر می افتد.

کارشناس ستاد کرونای استان کرمان درباره وضعیت کرونا در استان کرمان اظهار کرد: در شرایط بسیار بحرانی طغیان موج پنجم کرونا در کشور و استان هستیم و روزهای سخت و سنگینی را پشت سر می گذاریم و هر روز تعداد زیادی از هم استانی هایمان جان خود را بر سر این بیماری می گذارند.

به گزارش ایسنا، دکتر سعید صحبتی با اشاره به اینکه هر روز نزدیک به ۵۰۰ بیمار جدید را فقط در شهر کرمان شناسایی می کنیم، افزود: در حال حاضر بیش از ۱۱۰۰ بیمار در بیمارستان های استان کرمان بستری هستند و ۳۰۰ نفر از این افراد شرایط بدحال و وخیم دارند. امیدواریم با همت همه مردم بتوانیم این شرایط را پشت سر بگذاریم.

وی درباره طولانی شدن عوارض بیماری کرونا در برخی افراد تصریح کرد: حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد موارد کرونا سرپایی و در حد یک سرماخوردگی ساده است و با درمان های ساده و خانگی رفع می شود و در ۱۵ درصد موارد بیماری عارضه دار است که نسبت به جمعیت عدد قابل توجهی می شود.

کارشناس ستاد کرونای استان کرمان بیان کرد: عوارض کرونا دو نوع هستند که یک نوع آنی و زودهنگام بوده و عمدتا درگیری ریه و اختلالات خونی ناشی از بیماری است که سر و کار بیمار به بیمارستان کشیده می شود و درصدی جان خود را از دست می دهند.

وی افزود: عوارض دیگر دیرهنگام هستند بعد از اینکه فرد خوب و علام رفع می شود اما در روزهای بعد احساس می کند توان و انرژی قبلی را ندارد و درجاتی از افسردگی، عوارض گوارشی و عوارض پوست و مو را ممکن است تجربه کند که این عوارض درازمدت که خیلی جدی و خطرناک نیست، ممکن است طول بکشد تا خوب شود؛ مثل برگشتن حس بویایی که ممکن است تا شش ماه طول بکشد و برای ترمیم سلول های ریه تا هفته ها سرفه ها ادامه داشته باشد و این عوارض عمدتا رفع می شود.

صحبتی در ادامه درباره آسیب های روحی ناشی از کرونا اظهار کرد: اضطراب و استرس می تواند موجب کاهش قدرت سیستم ایمنی باشد در حالی که سلاح ما در مقابل کرونا سیستم ایمنی است و کسانی که ترس وسواس گونه از کرونا دارند و احتیاط های غیرضروری و وسواس گونه انجام می دهند، زودتر از دیگران مبتلا می شوند و اضطراب شدید باعث کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن می شود و روند بهبودی آنها به تاخیر می افتد.

کارشناس ستاد مقابله با کرونای استان کرمان درباره درگیری سالمندان با بیماری کرونا گفت: سن و دیابت موجب شدیدتر شدن عوارض کرونا می شود و فاز نقاهت به ویژه در کسانی که مبتلا به فرم های شدید بیماری می شوند، طولانی می شود و نیاز به صبر دارد تا کم کم قوای تحلیل رفته بازیابی شود و تغذیه سالم، نداشتن استرس و فعالیت بدنی اندک موجب کمک به گذران این فاز می شود.

وی با اشاره به نکات تغذیه ای بعد از ابتلا به کرونا تصریح کرد: افراد می توانند از پروتئین های سالم، گوشت مرغ، ماهی، سوپ و میوه جات تازه استفاده کنند و استفاده از لبنیات ممنوعیتی ندارد.

صحبتی در بخش دیگری سخنانش درباره واکسیناسیون کرونا اظهار کرد: بهترین فاصله زمانی بین ابتلا به کرونا و تزریق واکسن، چهار هفته بعد از بهبودی و یا شش هفته بعد از ابتلا و آغاز علائم است.

کارشناس ستاد کرونای استان کرمان بیان کرد: روند واکسیناسیون در استان کرمان مطلوب است و تعداد افراد واکسینه شده د راستان روز گذشته به ۹۶۰ هزار نفر رسیده و ۶۵۰ هزار نفر دوز اول و بیش از ۳۰۰ هزار نفر دوز دوم واکسن را دریافت کرده اند و ظرفیت مراکز واکسیناسیون ما روزانه بالغ بر ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر است و متولدین ۱۳۶۰ و قبل از آن و گروه های شغلی که فراخواند شده اند می توانند بعد از ثبت نام در سامانه سلامت، برای دریافت واکسن کرونا مراجعه کنند.

وی افزود: همه واکسن ها یکسری عوارض ایجاد می کنند که عمدتا خفیف و گذرا است و اختلالی در روند زندگی عادی فرد ایجاد نمی کند و بعد از سه روز برطرف می شود؛ درد محل تزریق، تب خفیف، احساس خستگی و کسالت از عوارض تزریق واکسن است و بعضا ممکن است حساسیت خفیف ناشی از واکسن را تجربه بکنند.

صحبتی تصریح کرد: داشتن استراحت کافی روز قبل از زدن واکسن و تغذیه مناسب و کار نکردن با وسائل اکترونیکی روز قبل و بعد از واکسن از مواردی است که باید به آن توجه کرد ضمن اینکه افرادی که واکسن کرونا تزریق می کنند تا ۲۴ ساعت بعد نباید فعالیت بدنی سنگین داشته باشند و تغذیه مناسب، استراحت کافی و مصرف مایعات فراوان کمک می کند این فاز به راحتی پشت سر گذاشته شود.

وی بیان کرد: از کسانی که در اولویت واکسیناسیون هستند تمنا داریم واکسن را دریافت کنند و در زمان تزریق اگر بیماری زمینه ای دارند، داروی خاصی مصرف می کنند و یا خانم هایی که باردار هستند حتما به همکاران ما اعلام کنند.

صحبتی در پایان خاطرنشان کرد: عمده واکسن ها کم خطر هستند و ایمنی زایی لازم را دارند و نباید به شایعات توجه کنند.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

بهره‌برداری از خط انتقال گاز ارسنجان به گل‌گهر

رکوردشکنی تاریخی قیمت طلا؛ سکه ۷۰ میلیون تومان شد

اعلام محدوديت‌هاي ترافيکي يوم الله ۲۲ بهمن در کرمان

پیش‌‌بینی هواشناسی از وضعیت هوا در کرمان

تاکید وزیر آموزش و پرورش به برخورد با مقصران سانحه اتوبوس دانش آموزان کرمان

همه مصدومان بستری شده حادثه واژگونی اتوبوس دانش آموزان ترخیص شدند

استاندار کرمان عنوان کرد: کرمان، الگوی درخشانی در توسعه پایدار کشور

وزیر آموزش و پرورش برای تشییع پیکر دانش آموزان به کرمان آمد

سرمایه‌گذاری در پروژه‌های بزرگ، صنایع پایین دستی را فعال‌تر می کند

رئیس جمهور دهکده گردشگری گوهرپارک سیرجان را افتتاح کرد

پربازدید ها

آخرین وضعیت مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان در کرمان

واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان در کرمان با 6 فوتی؛ حال تعدادی از مصدومان وخیم است

ورود مدعی العموم به حادثه واژگونی اتوبوس حامل دانش‌آموزان؛ راننده و مدیر مدرسه تحت تعقیب قضایی قرار گرفتند

وزیر آموزش و پرورش برای تشییع پیکر دانش آموزان به کرمان آمد

تماس‌های جداگانه معاون اول رئیس جمهور و مسئولان عالی رتبه دولت در پی سانحه اتوبوس دانش‌آموزان با استاندار کرمان

تداوم ناپایداری‌های جوی در کرمان تا روز یکشنبه

آموزش و پرورش کرمان: هیچ معلمی حق تنبیه بدنی دانش آموزان را ندارد

کلاهبرداري 830 ميلياردي با چک‌هاي بلامحل در کرمان

ثبت اسناد کرمان: تعامل و همکاری بنیاد مسکن با ادارات ثبت اسناد استان کرمان ضعیف است

شیوع صرع در ایران بیشتر از میانگین جهانی؛ یک میلیون مبتلا به صرع در کشور

پر بحث

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

پیش‌بینی وقوع ناپایداری‌های جوی در نقاط مختلف کرمان   (۲ نظر)

پیش بینی هواشناسی از وضعیت جوی کرمان   (۱ نظر)

آخرین پیش بینی هواشناسی از وضعیت هوا در کرمان   (۱ نظر)

استاندار آینده کرمان کیست؟   (۱ نظر)

هوای کرمان گرم‌تر می‌شود   (۱ نظر)

آسمان برخی مناطق کرمان بارانی است   (۱ نظر)

استاندار کرمان: تا وقتی امکان رویت قطعه زمین در محل ساخت نباشد، مردم که نمی‌توانند اقدام به ساختمان‌سازی کنند   (۱ نظر)

پیش بینی هواشناسی کرمان از وضعیت جوی استان   (۱ نظر)

نتایج رسمی انتخابات در برخی حوزه های استان کرمان   (۱ نظر)