کد خبر: ۴۲۶۵۱
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۴
ارسال به دوستان
ذخیره
در سومین همایش شعر عاشورایی نیستان سرخ عنوان شد:
با حضور جمع کثیری از شاعران برجسته و مطرح کرمانی و با همت انجمن ادبی دل عالم و انجمن ترانه کرمان سومین همایش شعر عاشورایی نیستان سرخ در کرمان و در مزار جیحون یزدی برگزار شد.

با حضور جمع کثیری از شاعران برجسته و مطرح کرمانی و با همت انجمن ادبی دل عالم و انجمن ترانه کرمان سومین همایش شعر عاشورایی نیستان سرخ در کرمان و در مزار جیحون یزدی برگزار شد.
به گزارش گفتارنو در این آئین احمد اسد الهی از شعرای پیشکسوت به بیان زندگی‌نامه جیحون از تولد تا هجرت به کرمان و وفات وی پرداخت و با اشاره به این مطلب که کرمانی‌ها حق جیحون را ادا نکرده‌اند گفت: بیش از ۱۴۰ سال از وفات جیحون می‌گذرد اما هیچگاه برنامه‌ای در خور و شان این شاعر بزرگ اجرا نشده است و این اولین برنامه ایست که در بزرگداشت این شاعر برپا شده است.
اسداللهی با انتقاد از وضعیت نابسامان مزار جیحون اظهار داشت: قبر جیحون بدون هیچ آدرس و علامت و نشانه‌ای در گوشه این مدرسه در کوچه پس کوچه‌های کرمان قرارگرفته و هیچ نماد و تابلو و ... برای این مزار ساخته نشده، و این باعث سرشکستگی ما کرمانی‌هاست.
وی با بیان اینکه سال‌های سال است که بر منابر حسینیه‌ها و تکایا اشعار جیحون دل‌ها را به یاد علی اصغر(ع) و حضرت عباس(ع) انداخته و واقعه کربلا را با زبانی روان و شیوا به مردم بیان می‌نماید افزود: از مسئولین استان و خصوصا مسئولین آموزش و پرورش و سازمان تبلیغات اسلامی و نیز از شورای شهر و شهردار کرمان می‌خواهم تا با ساخت نمادی زیبا و در شأن این شاعر بزرگ و نصب تابلوهای راهنما و... این مکان را به میعادگاه عاشقان اهل بیت تبدیل کنند.
شایان ذکر است میرزا محمّد جیحون، ملقّب به «تاج الشعراء»، در سال 1350هـ . ق در محله ی «گازرگاه» یزد تولّد یافت، نسبت او از سوی پدر به شاه شجاع، از امرای آل مظفر می‌رسد. در نوجوانی صرف و نحو عربی و علم عروض را آموخت و همچنین به حرفه حکاکی نیز اشتغال داشت. او در دوره جوانی چند سالی را در هند و پس از آن در بنادر جنوب سپری کرد و پس از آن به عراق مهاجرت نمود. جیحون سه سال نیز در اسارت ترکمنها بود. زمانی که جیحون در شیراز بود به نزد فرهاد میرزا معتمدالدوله رسید و مورد توجه او قرار گرفت و با واسطه فرهاد میرزا به تهران رفت و به حضور ناصرالدین شاه رسید. در اصفهان نیز ظل‌السلطان را ستود و لقب تاج‌الشعرا را از او گرفت. برادر او سیحون پیشه طبابت داشت و به تاج الاطبا ملقب بود.
جیحون بنا به مسائلی از یزد نفی بلد شد و پس از چند سال سرگردانی به کرمان آمد در کرمان به واسطه اقبال بلندش با افسرالشعرا (افسر کرمانی) آشنا شد میرزامهدی قلی خان کرمانی شاعر و خوشنویس قرن سیزدهم ملقب به افسر الشعرا آنروزها اسم و رسمی برای خود داشت وی به جیحون پناه داد و جیحون در کرمان ماندگار شد و در همین شهر ازدواج کرد و ...
میرزا محمد جیحون سرانجام در سال ۱۲۶۱ خورشیدی ( ۱۳۰۱ ه ق ) در کرمان و در سن ۵۱ سالگی از دنیا رفت و در محله خواجه خضر و در گورستان این محله به خاک سپرده‌شد.

 

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

هشدار وزارت بهداشت درباره سرطان زا بودن نمک‌های رنگی

انعقاد تفاهمنامه همکاری استانداری کرمان و سازمان اوقاف و امور خیریه با هدف تقویت اقتصاد روستاهای استان

تعطیلی سینماها در روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه

پیش بینی هواشناسی از وضعیت هوا در کرمان

قیمت سکه و طلا سه‌شنبه دوم اردیبهشت 1404

مشکل کمبود برق از کمبود آب؛ تولید برق در نیروگاه سد جیرفت ۳۰ درصد کاهش یافت

دستبند پليس بر دستان سارق زورگير تلفن همراه

آمار پرونده‌های مطالبه مهریه در کرمان افزایش یافته است

معاون غذا و داروی علوم پزشکی کرمان: محصولات تراریخته باید برچسب‌گذاری شوند

فرماندار بم: برای سرمایه‌گذاران فرش قرمز پهن می‌کنیم

پر بحث

استاندار آینده کرمان کیست؟   (۱ نظر)

هوای کرمان گرم‌تر می‌شود   (۱ نظر)

پیش بینی هواشناسی کرمان از وضعیت جوی استان   (۱ نظر)

محمدعلی کریمی رئیس ستاد پزشکیان در استان کرمان شد / نژادحیدری قائم مقام   (۱ نظر)

محمدعلی علومی طنزپرداز و شاهنامه‌پژوه بمی درگذشت   (۱ نظر)

فاجعه انتخابات ۸۴ را تکرار نکنیم/ باید از ظرفیت خاتمی، ناطق‌نوری، عبدالله نوری، روحانی، سیدحسن خمینی و بهزاد نبوی در این انتخابات بهره برد/ نباید از کاندیدای تفرقه‌انگیز حمایت کرد   (۱ نظر)

قطار کرمان خرمشهر برای جابه‌جایی زائران اربعین راه‌اندازی شد   (۱ نظر)

محمدعلی طالبی استاندار کرمان شد   (۱ نظر)

پزشکیان: در پیام‌های شهید سلیمانی بویی از تفرقه وجود نداشت   (۱ نظر)

کشف70 هزار ليتر گازوئيل قاچاق در کرمان   (۱ نظر)