دبیر سابق انجمن گلخانه داران شرق استان کرمان گفت: ریجکت شدن محصولات کشاورزی موجب نابود شدن اقتصاد استان و همچنین اقتصاد ملی میشود ضمن این که بسیاری از کشاورزان هم در این رابطه آسیبهای اقتصادی زیادی متحمل خواهند شد که در نتیجه بی تدبیری مسئولان مربوطه است.
محمد دهقان در گفتوگو با خبرنگار گفتارنو افزود: اگر سموم در محصول باقی میماند بر اثر عدم نظارت کارشناسان این حوزه است، اگر سم و کود بی کیفیت به کشاورز داده میشود در اثر بی تدبیری متولیان این حوزه است، زیرا کشاورز هر چه در اختیارش میگذارند مورد استفاده قرار میدهد.
وی با اشاره به این که هیچ برنامهریزی در خصوص چالشهای پیش روی صادرات محصولات کشاورزی صورت نگرفته گفت: همه چیز رها شده و هیچ برنامه ریزی در این حوزه وجود ندارد و در این میان تنها کشاورز است که متضرر میشود.
دهقان افزود: کشاورزان در تلاش هستند تا بتوانند محصولات ارگانیک را به دست مصرف کننده برسانند خبرهای ضد و نقیض در خصوص محصولات موجب شک و دودلی مردم در هنگام خرید میشود.
وی در خصوص این که آیا باقی مانده سموم در محصولات اندازه گیری میشود گفت: در منطقه ما آزمایشگاه مرجع وجود ندارد ضمن اینکه آزمایشگاه باید در مرکز استان باشد تا محصولات به صورت رندوم پایش شوند، اما متاسفانه چنین امکاناتی وجود ندارد و هیچ سیاستی اعمال نمیشود.
دهقان ادامه داد: ما برنامه راهبردی نداریم و اصولا مسئولان تنها شعار میدهند در شرایطی که ما در بخش ترویج و آموزش کارشناسان زیادی داریم و معتقدم که باید به این کارشناسان آموزش ضمن خدمت داده شود تا به مزارع گلخانهها و ... سرکشی کنند و به کشاورزان آموزشهای لازم را ارائه کنند. امکانات و نیروی انسانی در استان وجود دارد، اما مدیریت و برنامه ریزی نمیشود.
وی یادآور شد: انبوه محصولاتی که برگشت داده شده شاید بر اثر مشکلات سیاسی باشد ضمن این که ما در این رابطه کارشناسانی داریم که باید این موضوع را بررسی کنند که اگر این مساله سیاسی نباشد آبروریزی بزرگی برای کشور خواهد بود، زیرا انرژی و نیروی انسانی که در مزارع و گلخانهها مشغول به کار بودند در نتیجه بی برنامگی نابود خواهد شد.
وی در خصوص منهدم کردن محصولات مرجوعی معتقد است: اگر محصولات آلوده هستند که نباید به کشور بازگردند و در بازارها عرضه شوند تا مردم در صورت مصرف دچار بیماریهای سرطانی شوند، اما اگر موضوع مربوط به استفاده بیش از اندازه از سموم کشاورزی است که باید به کشاورزان در خصوص مصرف آنها آموزش داده شود.