کد خبر: ۴۵۰۳۹
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۶
ارسال به دوستان
ذخیره
متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی هنگام ذبح دام، گفت: با توجه به آغاز فصل گرما، برای جلوگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو باید گوشت خریداری شده را قبل از مصرف ۴۸ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه قرار داد.

متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی هنگام ذبح دام، گفت: با توجه به آغاز فصل گرما، برای جلوگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو باید گوشت خریداری شده را قبل از مصرف ۴۸ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه قرار داد.

به گزارش ایسنا، دکتر مهرداد حقیقی متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری با اشاره به اینکه تب کریمه کنگو از دام آلوده به انسان منتقل و از انسانی به انسان دیگر قابل سرایت است، بیان کرد: این ویروس اگر در بدن دام باشد و آن دام ذبح شود، پس از ۲۴ ساعت بر اثر اسید داخل بدن دام از بین می‌رود. به همین علت است که در کشتارگاه‌های صنعتی، لاشه را پس از ذبح دستکم ۲۴ ساعت نگه می‌دارند.

به گفته این عضو هیئت‌علمی دانشگاه، متاسفانه در برخی مناطق بلافاصله پس از این که دام ذبح می‌شود، مورد استفاده قرار می‌گیرد که این روش احتمال انتقال بیماری را بالا می‌برد.

وی افزود: در کشتارگاه‌های صنعتی و مجاز، نظارت‌های بهداشتی وجود دارد و کارکنان برای قطعه قطعه کردن گوشت از دستکش، لباس مخصوص و عینک استفاده می‌کنند، بنابراین خطر آلودگی به ویروس تب کریمه کنگو زمانی افزایش می‌یابد که برخی افراد خارج از کشتارگاه اقدام به ذبح دام می‌کنند.

حقیقی در ادامه اظهار کرد: به افراد توصیه می‌کنم با توجه به آغاز فصل گرما و احتمال شیوع این بیماری، در زمان خرد کردن گوشت از دستکش استفاده کنند.

متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری، افزود: مردم باید حتما گوشت خریداری شده را حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتی‌گراد نگه دارند و سپس مصرف کنند. همچنین از خوردن جگر خام خودداری و پیش از مصرف نیز ۴۸ ساعت آن را در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری کنند.

وی همچنین دمای بسیار بالا را در از بین بردن ویروس موثر دانست.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه با اشاره به احتمال شیوع این بیماری در فصل بهار و تابستان گفت: بیماری، چهار فاز دارد. فاز اول دوره کمون یا پنهان است؛ در این مرحله پس از گزش کنه آلوده یا تماس با بافت یا خون آلوده، ویروس وارد بدن فرد می‌شود. در این مرحله هنوز علایم اصلی آشکار نیست، امکان دارد فرد گلودرد یا بدن درد یا علایمی دیگر داشته باشد که به نظرش چندان مهم نباشد.

به گفته حقیقی، از زمان ورود ویروس تا وقتی علایم اصلی ظاهر می‌شوند معمولا یک تا پنج روز طول می‌کشد و بیشترین دوره کمون ۱۳ روز است.

وی ادامه داد: مرحله بعدی، فاز پیش از خونریزی است؛ در این مرحله احساس بی‌حالی، سردرد، درد عضلانی، تهوع، استفراغ و مشکلات گوارشی در فرد دیده می‌شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی فاز سوم بیماری را مرحله خونریزی دهنده اعلام کرد و افزود: در این مرحله اعضای مختلف بدن دچار خونریزی می‌شوند، فاکتورهای انعقادی خون از بین می‌روند، اختلالات قلبی و عروقی آشکار می‌شوند.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی از فوت میانگین ۳ نفر از هر ۱۰ نفر مبتلا به این بیماری خبر داد که اغلب در فاز سوم ابتلا رخ می‌دهد و عنوان کرد: اگر بیماری وارد فاز چهارم یا دوره نقاهت شود، با ادامه مصرف داروها، ضعف بیمار برطرف شده و در طول چند هفته بهبود می‌یابد.

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه با تاکید بر لزوم مراقبت و پیشگیری از ابتلا به این بیماری، گفت: با توجه به آغاز فصل گرما و نحوه انتقال این بیماری، مردم باید در زمان تماس با حیوان آلوده، در هنگام ذبح حیوان و تماس با اعضای داخلی بدن نکات بهداشتی را رعایت کنند.

وی در خصوص تاریخچه شناسایی بیماری تب کریمه کنگو، عنوان کرد: تب کریمه کنگو نخستین بار در سال ۱۹۴۴ در منطقه کریمه اوکراین و سپس در سال ۱۹۵۶ در منطقه کنگو مشاهده شد و وقتی متوجه شدند که هر دو بیماری، یک منشاء دارند و به وسیله کنه منتقل می‌شوند، نام تب کریمه کنگو را برای آن در نظر گرفتند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه، ادامه داد: این بیماری برای اولین بار در سال ۱۳۷۸ به طور رسمی و قطعی در کشور ما تایید و شناسایی شد.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

وزارت بهداشت: آمار کرونا صعودی شد

جاده های جنوب کرمان رصد الکترونیکی می شوند

خیرین در تأمین تغذیه مورد نیاز دانش‌آموزان مشارکت داشته باشند/ لزوم غربالگری و شناخت بیماری‌های پنهان در مدارس

سلامت دهان و دندان، سرمایه‌گذاری روی سلامت کل بدن است

بازدید از موزه‌های کرمان برای زوج‌های جوان رایگان است

بیمه‌ها بروکراسی اداری در پرداخت خسارت‌ها را کاهش دهند / تمکین از دستورات قضایی از سوی بیمه‌ها ضروری است

مرغ ۹ هزار تومان ارزان شد

پیش بینی وزش باد و گردوخاک در اکثر مناطق کرمان

وزیر بهداشت: الزام استفاده از ماسک در مکان‌های باز برداشته شد

کارهای بزرگ به آدم های کوچک سپرده شده است/ کارنامه دولت غیرقابل قبول است

پربازدید ها

پایان عملیات جستجوی مادر و فرزندان مفقود شده در جنوب کرمان

دستورالعمل نوبت کاری شب برای مادران شاغل باردار و مادران دارای فرزند شیرخوار ابلاغ شد

وزارت بهداشت: آمار کرونا صعودی شد

راور، باز هم لرزید

کرونا پایان نیافته بلکه مهار و کنترل شده است / بیشتر آمار جدید مبتلایان به کرونا در ورود پروازهای خارجی به کشور

هشدار سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جیرفت نسبت به شیوع تب کریمه کنگو در جنوب کرمان

فروشندگان سوالات کنکور و امتحانات نهایی در فضای مجازی دستگیر شدند

جلسه، بازدید و ماموریت‌های غیرضرور مدیران در وقت اداری ممنوع / مسئولان از شفافیت اطلاعات واهمه نداشته باشند

شرکت ۲۰ درصد دانش‌آموزان متوسطه در طرح «جبران افت یادگیری»

پیش بینی وزش باد و گردوخاک در اکثر مناطق کرمان

پر بحث

صداوسیمای کرمان نام فرودگاه کرمان را تغییر داد!؟/ تکمیلی: خبرگزاری صداوسیما اشتباه خود را تصحیح کرد   (۲۳ نظر)

اگر گلباف و شهداد با هم به توافق برسند که یک شهرستان شوند، این کار با سرعت قابل اجراست   (۱۷ نظر)

بایکوت آیت الله هاشمی رفسنجانی در سخنان معاون رئیسی در رفسنجان   (۵ نظر)

مرعشی: هر ایده‌ای که بخواهم اجرا کنم متوقف می‌شود/ تجربیات افراد متعلق به خودشان نیست   (۴ نظر)

کدخدائی، پورغلامعلی و ابراهیمی گزینه‌های جدی فرمانداری رفسنجان   (۳ نظر)

حاج ماشاالله زنگی آبادی خیر مدرسه ساز درگذشت   (۲ نظر)

تغییر قریب‌الوقوع استاندار کرمان   (۲ نظر)

۲۵۰۰ اثر به جشنواره ملی شعر سردار دل‌ها در جنوب کرمان ارسال شد   (۲ نظر)

از تیشه بده اره بگیر زاهدی و پورابراهیمی تا تشر سردار معروفی/ زاهدی: آقای فداکار را از زمانی که دانشجو بود می‌شناسم/ پورابراهیمی: اگر برخی‌ها آقای فداکار را از دوره دانشجوئی می‌شناسند من ایشان را از زمان جنگ می‌شناسم   (۱ نظر)

فرج الله اسدی از فعالان سیاسی اصلاح طلب کرمان دار فانی را وداع گفت   (۱ نظر)