محققان برای حفظ سلامت کلیهها، مصرف رنگین کمانی از میوهها و سبزیجات را توصیه میکنند.
به گزارش مهر، دکتر «شیرین پورافشار»، متخصص تغذیه در دانشگاه ویرجینیا، میگوید: «مصرف بیشتر میوهها و سبزیجات به شدت با سلامت مرتبط است. زمانی که میبینیم بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیه کمتر میوه و سبزیجات مصرف میکنند، نگران اثرات کلی سلامتیشان هستیم. هنگام ارائه توصیههای تغذیهای به بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیه، مانند توصیههایی برای کاهش مصرف پتاسیم، باید مراقب باشیم که بیجهت از مصرف میوه و سبزیجات سالم جلوگیری نکنیم.»
برای این مطالعه، محققان دادههای مربوط به الگوهای تغذیه را از نظرسنجیهای سلامت و تغذیه که بین سالهای ۱۹۸۸ و ۲۰۱۸ انجام شد، تجزیه و تحلیل کردند.
محققان دریافتند که بین سالهای ۱۹۸۸ تا ۱۹۹۴، ۵۲ درصد از پاسخدهندگان مبتلا به بیماری مزمن کلیه، مصرف میوه و سبزیجاتشان کم بود.
بین سالهای ۲۰۰۳ و ۲۰۱۰، ۴۶ درصد از پاسخدهندگان مبتلا به بیماری مزمن کلیه، در مقایسه با ۴۱ درصد از افراد دیگر، مصرف کمی از میوه و سبزیجات داشتند.
و بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸، ۴۸ درصد از پاسخدهندگان مبتلا به بیماری مزمن کلیه، الگوی مصرف کمی داشتند.
به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده، بیماری مزمن کلیوی زمانی اتفاق میافتد که کلیهها قادر به دفع مواد زائد از خون فرد نیستند. این وضعیت میتواند منجر به فشار خون بالا، بیماری قلبی و سکته شود.
گاهی اوقات به بیمارانی که به بیماری مزمن کلیه مبتلا هستند گفته میشود که مصرف پتاسیم را کاهش دهند، ماده معدنی که معمولاً در میوهها و سبزیجات یافت میشود.
به گفته نویسندگان این مطالعه، مطالعات بیشتری برای تعیین اینکه آیا مصرف کم میوه و سبزیجات علت یا نتیجه بیماری مزمن کلیه است یا عوامل دیگری در آن دخیل هستند، مورد نیاز است.
علاوه بر این، محققان گفتند که مطالعات بیشتری برای درک ارتباط بین مصرف میوه و سبزیجات و بیماری مزمن کلیه مورد نیاز است.
محققان امیدوارند از طریق این مطالعه و مطالعات مشابه، بتوانند افراد سالم و بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیوی را تشویق کنند تا در مصرف میوهها و سبزیجات با گنجاندن انواع و مقادیر بیشتر میوهها و سبزیجات فرآوری نشده یا کم فرآوری شده در زندگی روزمره خود تجدید نظر کنند.