کد خبر: ۴۶۰۷۱
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۳
ارسال به دوستان
ذخیره
پیاز زرد پرکاربردترین نوع پیاز است اما اگر به انواع مختلف پیاز علاقه دارید بد نیست بدانید که هر کدام کاربرد خود را دارند.

همشهری آنلاین نوشت: پیاز زرد پرکاربردترین نوع پیاز است اما اگر به انواع مختلف پیاز علاقه دارید بد نیست بدانید که هر کدام کاربرد خود را دارند.

پیازه و نیازه! این جمله را حتما از بلندگوی دستی فروشندگان دوره‌گرد تره‌بار شنیده‌اید. جایگاه پیاز در غذاهای ایرانی بسیار ویژه است و تقریبا هیچ خانه‌ ایرانی وجود ندارد که سبد پیازهای آشپزخانه‌اش خالی بماند. نجف دریابندری در کتاب مستطاب آشپزی نوشته است که کار همه خورش‌ها و بسیاری از دیگر غذاها با پیاز شروع می‌شود. مردم جنوب به پیاز داغ و فلفل و زردچوبه اول خوش «بن بریز» - به معنای پی ریزی- می‌گویند و این از اهمیت این ماده خوراکی حکایت دارد.

در رابطه با خواص پیاز،‏ لزوم شستن پیاز و روش‌های خرد کردن پیاز مطالب زیادی وجود دارد اما درباره کاربردهای انواع پیاز چطور؟

در ایران پیاز قرمز یا بنفش محبوبیت خاصی بین آشپزها دارد. رنگ و طعم این پیاز کمی متفاوت و البته تند است و بیشتر برای داغ کردن (سرخ کردن) به کار می‌رود و زمان محدودی هم برای عرضه دارد. مادربزرگ من راز لعاب انداختن خورش قیمه را استفاده از پیاز زرد می‌دانست و از پیاز سفید و یا پیازچه برای درست کردن سالاد استفاده می‌کرد.

پیاز سفید برای سالاد و سفره مناسب است و خوب سرخ نمی‌شود.

آشپزهای دیگر کشورها هم برای انواع پیاز کاربردهای خاصی در نظر دارند؛ تیست آو هوم‏ در تقسیم‌بندی انواع پیز و کاربردهای آن نوشت پیازها انواع مختلفی دارند و هر کدام اهداف مختلفی هم دارند.

پیاز شیرین

این طعم ملایم‌تری دارد و آب‌دارتر است و گوگرد کمی (بالتبع بوی کمتر) دارد. پوست این پیاز مایل به زرد و در داخل سفید است. برای غذا خوب است چون روی طعم غذا اثر منفی نمی‌گذارد. اگر اهل پیاز سوخاری هستید این پیاز نتیجه بهتری به شما می‌دهد.

پیاز قرمز

پیاز قرمز دارای پوست بنفش یا قرمز و لایه‌های داخلی سفید و بنفش است. این پیاز محبوب طعمی قوی دارد و مطمئنا می‌تواند اشک شما را در بیاورد. پیاز بنفش برای سرخ کردن عالی است و پوست آن هم تخم‌مرغ‌های شب عید را به خوبی رنگ می‌کند. طعم شیرین شگفت‌انگیز این پیاز حاوی ۱۰ درصد ویتامین C  و ترکیبات آنتی اکسیدانی است و در تهیه ترشی هم نتیجه جذابی ایجاد می‌کند.

پیاز سفید

پیاز سفید پوستی کاغذی دارد و رنگ داخلی آن سفید است؛ طعم شیرینی دارد اما زودتر از سایر پیازها خراب می‌شود. این پیاز استفاده‌های مختلفی دارد اما طعم شیرین و بافت ترد آن برای سالاد و سفره جذاب است.

پیاز زرد

هر زمان که می‌خواهید پیازی را برای دستور غذا انتخاب کنید، همیشه به سراغ پیاز زرد بروید، زیرا این پیازها برای پخت و پز بهترین هستند. دوام بیشتری دارند و به غذا لعاب خاصی می‌دهند.

شالت یا موسیر

شکل کشیده این نوع پیاز در کنار عطر خاصی که دارد برای تزئین و سبک‌های جدید گارنیش غذا کاربرد خاصی دارد. شالت که به پیاز فرانسوی هم مشهور است ترکیبی از سیر و پیاز است و هم به صورت خام و هم پخته مصرف می‌شود. بافت تردی دارد و در کنترل سطح قند خون، آلرژی و بهبود گردش خون عالی عمل می‌کند.

به طور کلی اگر دستور غذایی پیدا کردید که نوع پیاز را ذکر نکرده، یک گزینه مطمئن این است که پیاز زرد را انتخاب کنید، زیرا این پیاز گزینه‌ای بسیار خوب و کاربردی‌ترین پیاز است.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

هشدار کمبود برخی آنتی‌بیوتیک‌ها در آستانه فصل سرد

جدیدترین قیمت روغن در بازار / قربانی: روغن باز هم ارزان می‌شود

مشکلِ سریال "پوست شیر" حل شد

آغاز کاهش دما در استان کرمان؛ هوا از پنج شنبه سرد می شود

خودروسازان باز هم به دنبال مجوز افزایش قیمت‌ها !

جشن ملی انار در ارزوییه برگزار می شود

برگزاری مسابقات ووشوی قهرمانی کشور به میزبانی کرمان

جزئیات علت قتل کارآموز مرکز وکلای قوه قضاییه استان کرمان

تنهایی سرعت پیری را افزایش می‌دهد

تنهایی سرعت پیری را افزایش می‌دهد

پربازدید ها

جنوب و شرق کرمان درگیر گرد و خاک و رگبارهای بارانی

مکمل‌هایی که نباید بعد از ۵۰ سالگی مصرف کنید

جزئیات علت قتل کارآموز مرکز وکلای قوه قضاییه استان کرمان

انتشار تصاویر خصوصی با هدف انتقام‌جویی

علائم کلسترول خون را بشناسید

آمار زنان سالمند تنها در ایران ۴ برابر مردان

دارویی موثر برای اگزمای کودکان

آخرین رنگ‌بندی کرونایی اعلام شد؛ ایران در وضعیت آبی

آزادی ۴۰ مددجو در بافت از زندان با گذشت شکات

تنهایی سرعت پیری را افزایش می‌دهد

پر بحث

مرعشی: هر ایده‌ای که بخواهم اجرا کنم متوقف می‌شود/ تجربیات افراد متعلق به خودشان نیست   (۴ نظر)

کدخدائی، پورغلامعلی و ابراهیمی گزینه‌های جدی فرمانداری رفسنجان   (۳ نظر)

چرا دیگران «دعایی» نشدند و یا «دعایی» نیستند؟   (۲ نظر)

کارهای بزرگ به آدم های کوچک سپرده شده است/ کارنامه دولت غیرقابل قبول است   (۲ نظر)

برجام پایان یافته است/ در بحث اقتصاد و در زیربنا دولت عملکرد مناسبی داشته است   (۲ نظر)

انتقاد تند همتی از تصویب طرح صیانت، «طبقاتی سازی اینترنت و محدودسازی حداکثری‌اش»   (۲ نظر)

از تیشه بده اره بگیر زاهدی و پورابراهیمی تا تشر سردار معروفی/ زاهدی: آقای فداکار را از زمانی که دانشجو بود می‌شناسم/ پورابراهیمی: اگر برخی‌ها آقای فداکار را از دوره دانشجوئی می‌شناسند من ایشان را از زمان جنگ می‌شناسم   (۱ نظر)

مهدی آگاه درگذشت   (۱ نظر)

مویدی: پول مردمی که نان ندارند بخورند را به دوستان‌تان می‌دهید/ فعالیت‌های کمیسیون فرهنگی سیاسی است تا فرهنگی/ امینی‌زاده: خیلی وقاحت می‌خواهد به یک جریان مردمی انگ سیاسی بزنیم/ بله کار سیاسی ما تقویت جریان انقلابی است   (۱ نظر)

با نان کارگری مادرم در کارخانه ریسندگی کرمان بزرگ شدم/ عهد بستم تا زمانیکه در لباس طلبگی هستم از هیچ دولتی حقوق نگیرم/شرطم با امام برای پذیرش سفارت ایران در عراق نگرفتن حقوق بود   (۱ نظر)