محمود مقامی امروز در گفتوگو با فارس اظهار داشت: مردم باید در هنگام خرید گوشت به مهر و لیبل دامپزشکی بر روی لاشهها دقت کرده و از خرید گوشت قرمز بدون مهر و لیبل دامپزشکی بهدلیل مخاطرات بیماریهای مشترک بهویژه تب خونریزی دهنده کریمهکنگو خودداری کنند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان رفسنجان بیان کرد: مردم باید از مراکز مجاز که تحت نظارت بازرسان دامپزشکی است و اقدام به نگهداری گوشت در داخل یخچال میکنند، اقدام به خرید کنند.
وی افزود: در پنج ماهه نخست سال جاری 2 هزار و 171 رأس دام سنگین به وزن بیش از 270 هزار کیلوگرم و 15 هزار و 38 رأس دام سبک به وزن 387 هزار کیلوگرم در کشتارگاه دام شهرستان رفسنجان کشتار شدند.
مقامی تصریح کرد: از این تعداد 23 رأس دام سنگین به وزن 2 هزار و 918 کیلوگرم و 45 رأس دام سبک به وزن 546 کیلوگرم بهدلیل بیماری و ضایعات توسط بازرسان شبکه دامپزشکی ضبط و معدوم شدند که عمدهترین دلیل ضبط در دام سنگین سپتی سمی و در دام سبک لاغری پاتولوژیک است.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان رفسنجان همچنین ضبط 505 قطعه کبد، 231 قطعه قلب، 201 قطعه کلیه، 100 قطعه سر و زبان و 514 قطعه ریه را از سایر عملکردهای واحد نظارت شبکه دامپزشکی در کشتارگاه دام شهرستان رفسنجان عنوان کرد.
مصرف گوشت فاقد مهر و لیبل دامپزشکی خطرناک است
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بردسیر نیز به خبرنگار فارس گفت: بیماری تب کریمهکنگو یکی از مهمترین بیماریهای مشترک انسان و دام است که از طریق کنه آلوده به ویروس و یا تماس با لاشه و خون دام آلوده به انسان منتقل میشود.
رضا مختاری با تاکید بر اینکه شهروندان باید از مصرف هرگونه گوشت خارج از نظارت دامپزشکی و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی خودداری کنند، بیان داشت: گوشت خریداری شده باید به مدت 14 ساعت در یخچال نگهداری شود.
وی افزود: مردم برای تهیه گوشت مصرفی خود باید به قصابیها و فروشگاههای مجاز عرضه گوشت در سطح شهر مراجعه کرده و از کشتار دام در منازل در حد توان خودداری کنند.
مختاری با تاکید بر خطرناک بودن مصرف اینگونه گوشتها اظهار کرد: گوشتی که فاقد مهر و برچسب دامپزشکی که مشخصات و تاریخ کشتار را نشان میدهد، نباشد از نظر بهداشتی و سلامت مورد تایید این اداره نبوده و احتمالا بروز بیماریهای مشترک بین انسان و دام را به شدت افزایش میدهد.
وی گفت: این بیماری در دسته امراض خطرناک قرار گرفته و از دیگر بیماریهای شایع میتوان به تب مالت نیز اشاره کرد.
حمل دام بدون مجوز و فاقد پلاک دام قاچاق محسوب میشود
همچنین سیداحسان منصورینژاد مسئول شبکه دامپزشکی شهرستان انار گفت: با توجه به کنترل برخی از بیماریها از جمله تب برفکی، تب خونریزی دهنده کریمهکنگو و ...، هرگونه جابهجایی دام زنده صرفا بومی به مقصد کشتارگاه دام این شهرستان پس از اخذ مجوزهای بهداشتی و قرنطینهای لازم از شبکه دامپزشکی مبدأ بلامانع است.
وی افزود: متقاضیان باید پس از مراجعه به شبکه دامپزشکی شهرستان مربوطه و تأیید سلامت اینگونه دامها، نسبت به اخذ مجوزهای بهداشتی حمل اقدام و نسبت به کشتار آنها در کشتارگاه دام این شهرستان زیر نظر کارشناس شبکه و ناظر شرعی اقدام کنند.
منصورینژاد ادامه داد: هرگونه حمل دام بدون مجوز دامپزشکی و فاقد پلاک که مورد تأیید دامپزشکی نباشد به عنوان دام قاچاق محسوب شده و با افراد متخلف در این زمینه برابر مقرارت، برخورد قانونی صورت گرفته و به مراجع قضایی معرفی میشوند.
وی گفت: دامداران از خرید اینگونه دامها که سلامت واحدهای دامپروری و دامهای بومی این شهرستان را با خطر مواجه و سلامت جامعه را تهدید میکند جدا خودداری کرده و قبل از خرید و ورود دام به سطح گله و واحد دامداری خود از صحت سلامت دام توسط شبکه دامپزشکی شهرستان مبدأ اقدام کنند.
تب کریمهکنگو یک بیماری شغلی محسوب میشود
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فهرج اظهار داشت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمهکنگو یک بیماری مشترک و ویروسی است که به عنوان یک بیماری شغلی محسوب میشود و انگلهای خارجی دام به ویژه کنهها عامل انتقال این بیماری از دام به انسان است.
بماندشتی عنوان کرد: بیماری در دام علامت واضحی نداشته و معمولا با یک تب نامشخص همراه است و علائم بیماری در انسان همراه با سردرد، تب بالا، کمردرد، درد مفاصل، دل درد، قرمزی صورت و چشم و ... همراه است.
وی خاطرنشان کرد: عدم رعایت بهداشت فردی در کشتارگاه و کشتار غیربهداشتی و قاچاق دام یکی از مخاطرات جدی انتقال بیماری به انسان بهویژه سلاخان و کارکنان کشتارگاههای دام است.
رئیس شبکه دامپزشکی فهرج بر توجه و نظارت بر عدم ذبح دام در معابر عمومی و اجتناب از خرید گوشتهای بازرسی نشده و بدون مهر و لیبل دامپزشکی به منظور جلوگیری از انتشار بیماری تاکید کرد.
بماندشتی از شهروندان خواست، گوشت مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی تهیه و برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری گوشتها را 24 ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری و سپس مصرف کنند.