یک متخصص تغذیه با تاکید بر اهمیت وعده صبحانه در برنامه غذایی دانشآموزان، گفت: عدم صرف این وعده میتواند منجر به افت تحصیلی دانشآموزان شود.
به گزارش ایسنا، دکتر هادی عبداللهزاد، با تاکید بر تاثیر تغذیه مناسب بر سلامت و قدرت یادگیری دانشآموزان گفت: در همین راستا نیاز است والدین توجه جدی به این موضوع داشته باشند.
وی مهمترین وعده غذایی برای دانشآموزان را صبحانه عنوان کرد و افزود: صرف یک وعده غذایی پیش از شروع مدرسه و کلاس درس موجب میشود دانشآموزان انرژی و تمرکز لازم برای یادگیری را داشته باشند.
عبدالله زاد ادامه داد: عدم صرف وعده صبحانه با اختلال در تمرکز و یادگیری دانشآموزان میتواند منجر به افت تحصیلی آنها شود و تحقیقات نشان داده که صرف صبحانه نقش موثری در موفقیت دانشآموزان دارد.
این متخصص تغذیه گفت: همچنین با توجه به قرارگیری دانشآموزان در سن رشد، صرف صبحانه مقوی و با ارزش غذایی بالا میتواند نقش مهمی در بهبود رشد آنها داشته باشد.
عبدالله زاد با اشاره به تاثیر صبحانه در پیشگیری از افزایش وزن دانشآموزان گفت: صرف وعده صبحانه موجب میشود دانشآموزان در طول روز نتوانند سراغ خوراکیهای مضر مانند چیپس و پفک بروند و همین امر در پیشگیری آنها از ابتلا به چاقی و اضافه وزن بسیار موثر است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در خصوص بیاشتهایی برخی دانشآموزان برای صرف وعده صبحانه نیز گفت: اگر وعده شام زودتر صرف شده و دانشآموزان زودتر به خواب بروند، به تدریج اشتهای لازم را برای صرف این وعده پیدا خواهند کرد.
عبدالله زاد بر تنوع وعده صبحانه برای علاقمند شدن دانشآموزان به صرف آن هم تاکید کرد و افزود: برای این وعده میتوان از انواع مواد غذایی مانند تخممرغ آبپز، عدسی، خوراک لوبیا، پنیر و گردو، کره و مربا، عسل و کره و... استفاده کرد.
این متخصص تغذیه در ادامه صرف وعده نهار برای دانشآموزانی که شیفت بعدازظهر به مدرسه میروند را هم همپای وعده صبحانه بسیار با اهمیت دانست و تاکید کرد: قبل از شروع مدرسه باید یک وعده غذایی برای تامین انرژی صرف شود.
عبدالله زاده در ادامه با اشاره به اهمیت میان وعدهها در تغذیه دانشآموزان گفت: میان وعدهها بعد از سه تا چهار ساعت بعد از صرف وعده صبحانه یا نهار میتوانند انرژی مورد نیاز دانشآموزان را برای مابقی فعالیت روزانه آنها تامین کنند.
وی افزود: میوهها بهترین گزینه برای میان وعدهها هستند و توصیه میشود والدین به جای آبمیوه، خود میوه را برای دانشآموزان تهیه کرده و به عنوان میان وعده در کیف آنها بگذارند. همچنین انواع خشکبار مانند بادام، گردو، فندق و پسته هم برای میان وعده مناسب هستند.
عبدالله زاد گفت: مصرف شیر و لبنیات هم برای دانشآموزان و رشد آنها بسیار حائز اهمیت است و توصیه میشود والدین در صورت امکان شیر و سایر انواع لبنیات را هم در میان وعده دانشآموزان قرار دهند.
وی افزود: برای میان وعدهها همچنین میتوان از انواع لقمههای خانگی مانند لقمه نان و پنیر، کره و مربا، تخممرغ آبپز، سیبزمینی آبپز، کوکو و ... استفاده کرد.
این متخصص تغذیه توصیه کرد: حتما در لقمههای خانگی از سبزیجات مختلف هم استفاده شود که هم مفیدتر بوده و هم برای دانشآموزان جذابیت و تنوع بیشتری داشته باشد.