کد خبر: ۴۷۹۱۹
تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۴
ارسال به دوستان
ذخیره
در تحقیقات جدید، آزمایشی مبتنی بر خون ایجاد شده است که می‌تواند برای پیش‌بینی خطر ابتلا به بیماری آلزایمر از ۳.۵ سال قبل از تشخیص بالینی مورد استفاده قرار گیرد.

در تحقیقات جدید، آزمایشی مبتنی بر خون ایجاد شده است که می‌تواند برای پیش‌بینی خطر ابتلا به بیماری آلزایمر از ۳.۵ سال قبل از تشخیص بالینی مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش مهر، این مطالعه از این ایده حمایت می‌کند که اجزای موجود در خون انسان می‌توانند تشکیل سلول‌های مغزی جدید را تعدیل کنند، فرآیندی که نوروژنز نامیده می‌شود. نوروژنز در بخش مهمی از مغز به نام هیپوکامپ رخ می‌دهد که در یادگیری و حافظه نقش دارد.

در حالی که بیماری آلزایمر بر تشکیل سلول‌های مغزی جدید در هیپوکامپ در مراحل اولیه بیماری تأثیر می‌گذارد، مطالعات قبلی تنها قادر به مطالعه نوروژنز در مراحل بعدی آن از طریق کالبد شکافی بودند.

برای درک تغییرات اولیه، محققان کالج کینگ لندن طی چندین سال نمونه‌های خونی را از ۵۶ فرد مبتلا به اختلال شناختی خفیف جمع‌آوری کردند، وضعیتی که حافظه یا توانایی شناختی فرد شروع به تحلیل می‌کند. در حالی که همه افرادی که اختلال شناختی خفیف را تجربه می‌کنند به بیماری آلزایمر مبتلا نمی‌شوند، افرادی که این اختلال را دارند با سرعت بسیار بالاتری نسبت به جمعیت عمومی، مبتلا به آلزایمر تشخیص داده می‌شوند. از ۵۶ شرکت کننده در این مطالعه، ۳۶ نفر به بیماری آلزایمر مبتلا شدند.

دکتر «الکساندرا ماروسزاک»، یکی از نویسندگان این مطالعه، توضیح می‌دهد: «در مطالعه خود، سلول‌های مغز را با خون گرفته شده از افراد مبتلا به اختلال شناختی خفیف درمان کردیم و بررسی کردیم که چگونه این سلول‌ها در پاسخ به خون با پیشرفت بیماری آلزایمر تغییر می‌کنند.»

در مطالعه چگونگی تأثیر خون بر سلول‌های مغز، محققان چندین کشف کلیدی انجام دادند. نمونه‌های خونی که طی سال‌ها از شرکت‌کنندگانی که متعاقباً بدتر شدند و به بیماری آلزایمر مبتلا شدند جمع‌آوری شد، باعث کاهش رشد و تقسیم سلولی و افزایش مرگ سلولی آپوپتوز شد (فرآیندی که طی آن سلول‌ها برای مرگ برنامه‌ریزی می‌شوند). با این حال، محققان خاطرنشان کردند که این نمونه‌ها تبدیل سلول‌های مغز نابالغ به نورون‌های هیپوکامپ را نیز افزایش می‌دهند.

در حالی که دلایل اصلی افزایش نوروژنز همچنان نامشخص است، اما نظریه محققان این است که ممکن است این یک مکانیسم جبران‌کننده اولیه برای تخریب عصبی باشد که توسط افراد مبتلا به بیماری آلزایمر تجربه می‌شود.

زمانی که محققان تنها از نمونه‌های خونی استفاده کردند که خیلی قبل‌تر از زمانی که شرکت‌کنندگان مبتلا به بیماری آلزایمر تشخیص داده شوند، جمع‌آوری شده بود، متوجه شدند که تغییرات در نوروژنز ۳.۵ سال قبل از تشخیص بالینی رخ داده است.

به گفته محققان: «یافته‌های ما بسیار مهم هستند و به طور بالقوه به ما امکان می‌دهند شروع زودهنگام آلزایمر را به روشی غیر تهاجمی پیش‌بینی کنیم. این می‌تواند مکمل سایر نشانگرهای زیستی مبتنی بر خون باشد که منعکس کننده علائم آلزایمر مانند تجمع آمیلوئید و تاو است.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

آتش سوزی بیش از یک هکتار از اراضی منابع طبیعی راین

مرد میانسال مفقود شده بعد از 5 روز پیدا شد

سهمیه سوخت مناطق دارای انشعاب گاز قطع می‌شود

آخرین پیش بینی هواشناسی از وضعیت جوی کرمان

نجات معجزه‌آسای کودک ربوده شده بمی از دست آدم‌ربایان

زمان آغاز پیش فروش بلیت قطارهای مسافری اعلام شد

آزاد سازي بیش از 3 هزار و 500 مترمربع اراضي ملي در کرمان

اشتغال در شرکت‌های متوسط و کوچک باید تقویت شود

ساعت آغاز به کار ادارات کرمان در ماه رمضان تغییر کرد

خواب‌آلودگی و خستگی علت اصلی بروز تصادفات در ایام نوروز

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)