رئیس گروه سلامت کار معاونت امور بهداشتی دانشگاه به مردم توصیه کرد که با رعایت اصول ایمنی و بهداشتی مانع بروز حوادث و آسیبهای ناشی از خانهتکانی شوند.
به گزارش تسنیم، علیرضا ابراهیمی حریری؛ با اشاره به اهمیت رعایت نکات ایمنی در هنگام خانهتکانی، استفاده از دستکش و دمپایی در هنگام کار با لوازم برقی را ضروری دانست و گفت: شست و شوی لوسترها، چراغهای روشنایی، تمیز کردن کلید و پریز و اسپری آب روی آنها میتواند باعث بروز برق گرفتگی شود بنابراین حتما هنگام انجام این کار از دستکش و دمپایی استفاده کنید.
وی یکی از عمدهترین خطرات ایمنی در خانهتکانی را سقوط از نردبان برشمرد و گفت: اگر از نردبانهای یک طرفه استفاده میکنید حتما در هنگام تکیه دادن به دیوار از استحکام آن مطمئن شوید.
ابراهیمی افزود: نردبانهای دو طرفه پس از گذشت سالیان از عمر خود استحکام خود را از دست میدهند؛ بنابراین هنگام استفاده آن را در سطح صاف قرار دهید و اگر امکان دارد فرد دیگری نردبان را از پایین نگه دارد و دقت کنید که هر چه به سمت پلههای بالاتر بروید از تعادل نردبان کاسته میشود.
وی تاکید کرد: در هنگام تمیز کردن شیشهها مواظب سقوط از نردبان یا شکستن شیشههای پنجره باشید و هنگام پاک کردن شیشهها خم نشوید.
ابراهیمی گفت: اطراف خود را شلوغ نکنید چون ممکن است در هنگام حرکت به وسایل و ابزار آلات برخورد کنید. هرگز در هنگام نظافت از دمپایی یا کفش با کف اسفنجی استفاده نکنید زیرا در زمین خیس و سطوحی مانند سرامیک امکان سرخوردن و آسیب دیدن شما وجود دارد.
رئیس گروه سلامت کار معاونت بهداشتی یادآور شد: در هنگام خانهتکانی سیمهای رابط مثل چند راهیهای برق را که برای انجام کارهایی مانند جاروبرقی یا بخارشویی استفاده میشوند از محل رفت و آمد دور کنید تا از گیر کردن پای افراد و سقوط آنها جلوگیری شود.
وی تاکید کرد: از شستن پرده و یا سطوح آغشته به مواد روغنی با مایعاتی نظیر تینر و بنزین خوددرای کنند زیرا احتمال خطر آتشسوزی هنگام کار با این مواد بسیار بالا است.
ابراهیمی همچنین با توصیه به استفاده از دستکش در هنگام کار با مواد شوینده گفت: شرکتهای سازنده برای تولید مواد شوینده از جمله مایع ظرفشویی از فرمولاسیونهای متفاوت استفاده میکنند که ممکن است افراد به برخی از برندها حساسیت داشته باشند.
وی هشدار داد: شویندهها و مواد پاککننده و جرمگیر به دلیل وجود مواد قلیایی یا اسیدی در صورت مواجهه با پوست بدن سبب حل شدن چربی پوست و بروز مشکلاتی میشوند. تماس مداوم با این مواد سبب خشکی پوست، ترک و خارش و در نهایت اگزما، آلرژی پوستی و درماتیت یا التهاب پوست میشود.
رئیس گروه سلامت کار معاونت بهداشتی به افراد توصیه کرد که با استفاده از دستکش میتوانند از بروز مشکلات پوستی مذکور هنگام کار با شویندهها جلوگیری کنند و بهتر است ابتدا دستکش نخی پوشیده و سپس از دستکشهای لاتکسی استفاده کنند تا حفاظت کامل شود.
ابراهیمی به خانوادهها هشدار داد که در این ایام و هنگام خانهتکانی حتما مواد شیمیایی و شویندهها را از دسترس کودکان دور نگه دارند.
به گفته وی در هنگام خانهتکانیهای شب عید، اغلب والدین به دلیل مشغله زیاد از کودکان خود غافل میشوند و متأسفانه شاهد بروز برخی حوادث جبرانناپذیر هستیم که در صورت در دسترس بودن مواد شوینده، پاک کننده یا ضدعفونی کننده برخی کودکان اقدام به خوردن این مواد میکنند که عواقب خطرناکی را به دنبال خواهد داشت.